Scudo Sports

Bu bisikletler çalıntı olabilir! [Bit Pazarı]

Gecmis olsun

@ahmetcan44

Dogru dediniz

Scudo
@ertunga

kesinlikle muhtemel insanlar artık kolay paranın peşine düşmüş yapmıycakları adilik yok böyle serefsizlerin

@ahmetcan44

Bu inançla alakalı bir olgu olduğundan arkadaşa da, size de katılırım.Tabi inanıp inanmama noktasında.Yoksa bu cümlelerin nasıl bir boş vermişlik aşıladığını ve çalanı nasıl rahatlattığını anlayamadım.Ben önlemimi alır, atımı sağlam kazığa bağlarım.Çalınır ve doğal olarak üzülürsem, ona inanırım ki o mal alana asla yaramaz.Siz buna avuntu dersiniz, saygı duyarım.Rahmetli bir abimin güzel bir sözü var.Dünyayı görüşlerine göredir, insanların dünya görüşleri.Maddeci için gözyaşı tuzlu su, kalp ise kan pompasıdır.Kalın sağlıcakla...:)

Her eskici/bit pazarı nasılsa bu adamlar da öyle pazarcı yahu abartmayın :) Adam elinde mikrofonla bağıra bağıra satıyor, gizli saklı bir şey yok. Ayrıca benim gördüğümde fiyatları normaldi (850-650tl arası). Orada satılan perişan haldeki kıyafetleri ve onları alacak kadar muhtaç insanları görmediniz sanırım. Bütün bir pazarı hırsız diye yaftalamak beni biraz rahatsız ediyor artık. Elinizin altında internet var bir aratın bakalım ne pazarıymış burası. (link)

Ayrıca, tamam ben haftaya gittiğimde detaylıca sorarım adama, nereden alıyormuş bu bisikletleri. Hatta çalıntı diyorlar bunlara diye alenen sorayım :) CSI İzmit çevirmeye gerek yok :)

@ertunga

Dediğiniz gibi böyle insanlar kesinlikle vardır. Çok haklısınız aslında bu gibi durumlarda önlem almak için he rşey yapılmalı.

@rahmi kocaman Bu konunun başından beri bir savunma içindesiniz Rahmi bey rahatsızlığınız belli bu kadar üst düzey bisikletlerin dandik bir pazarda bulunması benim görüşüm abesle iştigaldir pazarda satış yapan namuslu vatandaşlara sözümüz yoktur olamazda zaten kul hakkına girer ..........

Sırayla cevaplarsınız sevinirim.

1. Neyin savunması içinde olduğumu düşünüyorsunuz?

2. Üst düzey dediğiniz bisikletler 2012 model ve bugün ki fiyatlarına bakılırsa 1000-1200 lira gibi bir paraya alınmış, markanın en alt modelleri. Siz gidip faturasız ve garantisiz olarak 850 veya 650 lira verir misiniz bu bisikletlere?

3. Dandik dediğiniz pazarda o bisikletlerden daha pahalıya satılan antika eşyalar da var. Hiç görmediğiniz bir pazarın dandik olduğunu nereden çıkarttınız ?

Ya ben çok bit pazarı gezdim nedense çift amortisörlü dandik dundik bisikletlerin dışında görmedim. Gördüklerimde 100 150 milyona satıyorlardı. Geçtiki böyle bol çeşit ( şekerciyim bende bu kadar çeşit yok) bisikleti hiçbir bit pazarında bulamazsınız. Kaynakta belirtemiyorlar. Sormaya kalksan tartaklıyorlar. Pazardan atıyorlar. Rahmi Bey siz bir sormaya kalkın çalıntı fln diyorlar hakkınızda diyin. Biraz sorgulayıcı yaklaşın eğer tartaklanmadan çıkarsanız tek kelime etmicem :)

Bisikletlerden 1 tanesinin faturasını sorun. Gösterirlerse dicem ki bu adamlar alım satım yapıyor ama hiç zannetmiyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kusura bakmayın ama işte ben o tartaklama işine pek inanmıyorum :) İsterseniz haftaya giderken bir mesaj atın buradan, buluşalım. Sizin için sorayım :)

Bende geçen hafta hayatımda ilk defa bit pazarına gittim.İçim acıdı bisikletleri ve eşyaları görünce,çoğu malzemenin çalıntı olduğu çok belli,adam belliki birinin evine girmiş evlilik resmini bile çalmış.Hatta bi komşumuz anlattı ordaki satıcının sattığı bi çerçeveli resme aa annemle babamın resmi demiş adam paniklemiş fln :D

hadi o adamların ar damarı çatlamış çalıp satıyorlar ya alanlara ne demeli 400-500 tl ye o bisikletlerin satılamayacağını herkez biliyor ve alanlarda çalıntı olduğunu bile bile alıyor. ama bilmiyorlarki başkasının acısından sevinç olmaz gün gelir kat kat çıkar.

Berksan,
Yok artık messi :D Bu pazara sabah cok erken ya da aksam gec saatlerde gıtmemek lazım adamı bayıltıp organları bıle calabılırler :/

Şaka bi yana pazarın yerını soranlar ne nıyetle soruyor acaba :) Herkes soylemıs aglayanın malından hayır gelmez. Benım cıft amortısorlu 200lıralık felan bısıkletım calınmıstı lıse yıllarındayken ne kadar uzulmustum bu calınanlar 1 - 2 bın tl degerınde . Aynı şekil lcd , led tv ler felan bunların çalıntı ıhtımalı yuksek gorunuyor . Ayakkabılarda calıntı olabılır . Kesin calıntıdır demıyorum ama olabılır .

@rahmi kocamanSıra ile cevaplayayım Rahmi bey .....Konunun başından beri hırsız olmayabilirler diyorsunuz savunma yapıyorsunuz bana göre onlar üç beş bir şeyler satarak para kazanmaya çalışıyorlar diyorsunuz zaten namusu ile satana sözümüz yok bizim sözümüz hırsızlara .....Asgari ücretin 978,60 TL olduğu ülkemizde 1000-1200 TL bisiklet üst düzey bisiklet sayılır benim görüşüm belki literatürde böyle değildir kendiniz söylüyorsunuz faturasız garantisiz bisiklete 850-650 verirmisiniz diye hayır vermem faturasız ile asla yanına yaklaşmam....Gelelim dandiklik meselesine eğer pazar hırsızların mekanı olmuş ise antika falan ne kadar pahalı şeylerde satılırsa satılsın benim için dandiktir gidip görmeye gerek yoktur eğer o pazarda namusu ile satış yapan esnaflarda bu ahlaksızlığı hukuksuzluğu bilmekte ve tepki vermiyor göz yumuyorlarsa o pazar dandikoğlu dandiktir...Kusura bakmayın hemen cevap yazamadım sağlıcakla....

@ahmetcan44

Hocam zaten avuntu için söylüyoruz ama boş da durmuyoruz gittiği güzergahtaki tüm şirketlerin kamera kayıtlarını topluyoruz ne yöne gittiğini ve daha net fotoğraf bulabilmek adına en azından bizim bisikletimiz bulunmasa bile kimlik ifşa edilir ise bir nebze daha dikkat li olabilir kullananlar adam çaldıktan sonra güngörler bisiklete götürmüş abi 20 30 lira verirseniz vereyim diye biz ne emeklerle ne fiyatlara aldık duyunca şaşırdık resmen resmini bulursak en azından esnafa dağıtır bir şekilde yayıp resmi kişileri fişleyebiliriz üzüldüğümüz çalınan bisiklet değil ona verilen emek insanın emeği bu kadar ucuz olmamalı !

@ertunga

Konunun başından beri satanların hırsız olup olmadıkları konusunda bir savunmam olmadı. Olabilir de olmayabilir de. Her meslek grubunda, her ortamda hırsız ve ahlaksız insanlar vardır. Herkesin ahlak anlaşıyı kendisini ilgilendirir. O benim ilgilendiğim nokta değil. Burada beni rahatsız eden konu olay biraz mübalağa ediliyor. Her gidişimde bir kaç güzel plak bulduğum ve her hafta saatlerce gezdiğim bu pazarı, yer altı işlerin döndüğü bir yer olarak tanıtmak, oradan alışveriş yapan birisi olarak beni rahatsız ediyor açıkçası. Polis kontrolü yok deniyor, bu da yanıltıcı bir bilgi. Pazar denetleniyor, zaman zaman çalıntı mal satanlar yakalanıyor. Zahmet edip ararsanız, konuyla ilgili haberleri de görürsünüz.

Asgari ücret ile bisikletin düzeyini belirleyen yaklaşımınıza katılmıyorum. Düzey bellidir ve sabittir. Değişken olan alım gücüdür. Malın düzeyi kişiye göre değişmez. Pazarcının orada yaptığı; Sülün Osman'ın yaptığından çok farklı değil. Orayı gezip de sizin gibi bu markaları görünce bisikletleri üst düzey zanneden kişilere, bunları ederine satarken ucuza aldığını düşündürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Ben bisikletleri yakından gördüm ve detaylı inceledim. Bir kaç kişinin de pazarlığına şahit oldum. Bu bisikletler o paraya satılmıyor bu bir. İkinci olarak zaten benim söylediğim fiyatlar bu bisikletlerin gerçek ederidir. Gerisi de onları, oradan alanların sorunudur :)

neyi tartışıyorsunuz anlamadım:) o bisikletleri birileri alacak mutlaka, çalıntı veya değil bisikletten anlamayan biri alırsa bilmez çalıntı olduğunu marketlerde 150 liraya bisiklet var diye düşünerekten. çalıntı mal satıyorlarsa lanet olsun çalıntı değilse helal olsun sattıkları derim ben bu kadar basit. sürekli fikir çatışmalarına girmeyi çok seviyoruz:) İlk hırsızlık değil son hırsızlık ta olmayacak. Bisiklet hırsızlıkları emniyet güçleri tarafından çok fazla araştırılmıyor ne yazıkki o yüzden giden gitti çaldıran için, daha dikkatli olmak lazım güvenlik önlemleri karşısında.

saygılar...

@rahmi kocamanAsgari ücrete ait yorumlarınız tartışılır ama yeri burası değildir;) ...Seviyeli tarzınızdan dolayı sizi tebrik ederim.

@Emrah ONAN

Emrah bey, yazılanları okumadığınızı farz ediyorum, zira malların çalıntı olup olmadığı üzerinden bir tartışma yapmıyorum burada. Ayrıca tartışmak ve uzlaşmak kültürü; medeniyetin gereğidir. Tartışmayı, kavga ile karıştırmayın lütfen.

@rahmi kocaman

Bilmem farkindamisiniz ancak beni yalanci konumuna dusuruyorsunuz. Ogleden once gitmissiniz ben saat 3 gibi oradaydim adam elindeki mali satamayinca tabiki fiyati kiracak. Bana soylenen fiyatlar 350 400 500aksini soyleyen varsa buyursun. Ha rahmi bey, bu bisikletler calintimi diyede sorun lutfen, bakalim tepkisi ne oluyor.

berksan iyi cesaret fotograf cekmişsin ,nasıl izin verdiler ? senin dediğin gibi aynen öyle kime kaptırırsam taktiği , bana da o fiyatlarda söyleniyordu satılamayınca fiyatı kırıyorlar .

he bu arada oranın müdavimi olarak rahmi beye önerim sakın sormayın böyle bir şey.

berksan bu arada ya bu bisikletleri çalınan lar bu sitede yok ya da insanlar umursamıyor .

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Geri