Scudo Sports

Bu aksiyon kamerası nasıl?

@chnkrmz xiaomi'yi bir de keecoo'yu epey bi inceledim baya iyi...Görüntüleri burada yayınlarsanız sevinirim

Scudo
youtube testlerinden gördüğüm kadarıyla xiaomi yi, sj4000 ve sj5000 e göre çok daha başarılı bir ürün. aparatları ayrıca almak gerekiyor ama. ben de az önce sipariş verdim gelsin kurcalarım:)

(link)

bende yaklaşık 1 aydır sj4000 wifi kullanıyorum çok memnunum :) sadece bir konuda sıkıntım var. mov formatlı kayıt yaptığı için ve boyutu çok yüksek olduğundan mpeg2,mpeg4,avi,mkv her türlü formata çevirdim ama tüm bunlarda kaliteden ödün vermiş oldum. 1080p çektiğim görüntüleri de heba etmek istemiyorum. Siz bu konuda neler yapıyosunuz hangi programları kullanıyorsunuz?

@mozdemir videoları "edius" üzerinden işlerseniz sorun yaşamazsınız, her türlü formatı açar..

• Beğen
Tepkiler: mozdemir
Aksiyon kamerası konusunda kararsızlığım hala devam ediyor. SJCAM 4000 ile başlayan sahip olma hevesim GoPro Hero 4'lere kadar uzandı. Aslında o kadar bütçem yok, yani bir GoPro Hero 4 kadar. Ancak alırsam biraz zorlayıp alabilirim. Uzun yıllar öğrenciyken kurgu yaptım. O yüzden bu konuda bir sıkıntım olmayacak. Ancak nasıl bir kamera almalıyım bilemedim. SJCAM'in bazı konularda ufak hilelere başvurduğunu duymuştum. Mesela 60 fps kayıt konusunda görüntüyü kopyalayarak kaydetmesi gibi... Ne kadar doğru bilmiyorum. Hiç görme ve kullanma şansım olmadı.

Kameraları araştırırken dikkatimi Sony kameralar çekti. Yanlarında bileğinize takabileceğiniz bir 'remote control' de veriyorlar. Aranızda aşağıdaki kamerayı kullanan ya da inceleyen birisi varsa ve fikirlerini belirtirse memnun olurum. Özellikleri oldukça iyi. Mesela bir GoPro Hero 4 Silver ile kıyaslarsak sizce hangisi daha iyidir?

(link)

@Murat Ü.
gopro hero4 silver kullanıyorum bende önce sizin gibi ucuza getireyim o kadar para vermeyeyim dedim önce ucuz bi codegen aldım iki gün sonra gopro aldım...youtube da "geziniyo" isimli kanalımda incelemesi var fikir verebilir...sjcam konusunda onunda çakmaları ve orijinalleri var ona dikkat etmek lazım...Sj4000 bende henüz kullanmadım nasıldır nedir bir yorum yapamam ama çinden bir adet satın aldım geldiğinde inceleme yapıp haber veririm

1 senedir sj4000 kullanıyorum oldukça memnunum. youtube de yeterince inceleme videosu ve gopro videoları ile karşılaştırmaları var. genelde yorumlar olumlu yönde.. oradan bakıp nihai kararınızı verebilirsiniz sanırım. ben tercihimi sj4000 den yana kullandım gopro alsaydım diye hiç yakınmadım.
ayrıca bu aralar bir de xiaomi "yi" action cam çıkarmış. onunda yorumları güzel. piyasa kızıştı fiyatlar uygun seviyeye geldi gopro bu işten uzun vadede zararlı çıkacak gibi gözüküyor. ben sj4000'e ek olarak bir tane de xiaomi "yi" mi alsam diye düşünmüyor değilim :)

@hayatgezi
ya onu bende inceledim baya iyi görüntüleri ,inceleme için bi tane de ondan alacağız heralde :) tek dezavantajı housing ayrı alınıyormuş sanırım

Sanırım kimsenin Sony ile ilgili diyecek bir şeyi yok :) GoPro'nun yanında iyi bir alternatif gibi...

Peki oldu da SJCAM'de karar kıldım. Kendi sitesinden mi almalıyım yoksa önerebileceğiniz bir satıcı var mı? Tahmini ne kadar sürede gelir? Aslında şimdiye kadar alsaydım elli kere gelmişti ama şu kararsızlığım yok mu? :)

Kendi sitesi dediğim şu (link)

Merhaba bütçesi yeterli olanlar için GoPro markasının Hero4 Black modelını öneriyorum ama ilk defa boyle bır deneyım yaşayacak iseniz bütçenizi aşmaz ise GoPro Hero entry level kameredan almanızı tavsıye ederım ben ondan kullanıyorum memnunum hem suyun içinde hemde bisikletimde rahatça kullanabılıyorum fiyatı 450 500 arasında fıyatlar tavsiye ederim verdiğiniz fiyata değicektir

@Murat Ü.
Ben ebayden aldım ama bahsettiğiniz siteden almak daha garanti çünkü resmi sitesi o adres...

@efearabacii

Düşündüm ama bataryasının değişmemesi bir dezavantaj gibi geldi.

@Murat Ü.
evet bu dedıgım model kapagının ıcınden çıkmıyor giriş seviyesi bir model oldugu ıcın ama çekim 1080p full hd goruntude akıcı çekimler sunuyor kısa zamanda çekımlerımı sıze gosterıcegım :D

Ek olarak pili değişmemesine karşın çekim süresi diğer gopro lardan uzun

@Fırat D.
evet kesinlikle ve buradan GoPro kullanan pedaldaşlarım için sesleniyorum gopro kameralar yüksek kalitede çekim yapan kameralar oldugu ıcın iyi bir okuma yazma hızı olan hafıza kartlarına ıhtıyacınız olacak ben Lexar 'ın yeni mavi beyaz kart ı içine sokabildiğimiz modeli onerıyorum bende 32 gb lık olanından var ve gerçekten çekım süresi çok uzun 32 gb lık kart ile tam hatırlamıyorum yanlış bilgi vermiyim ama zaten kameraya taktıgınızda hafızanız ıle ne kadar saat daha çekım yapabıldıgınızı gosterıcekdır

@Fırat D.
aynen öyle bunu söylemeyı unutmustum :D

Önümüzdeki ay başı Sony HDR-as30v alıyorum. 600 Lira gibi bi fiyata bulmak mümkün. GoPro Hero'dan çok az pahalı ama özellikleri karşılaştırılınca Hero'ya o para verilmez. Sony'nin Hero 3+ Black'e göre daha keskin olduğunu söyleyebilirim. Fakat GoPro'da beyaz ayarı daha doğru. Bunlara ek olarak Sony'de GPS özelliği var ki bu harika. Dezavantajları ise biraz büyük olması ve aparat sorunu. Fakat aparat sorununu Aliexpress'ten çakma GoPro aksesuarları alarak çözdüm. Bir de ufak bir parça geliyor setin içinde. O da GoPro aparatlarını Sony'e uyumlu hale getiriyor.

Ekleme: Sony'de stabilizer var :)

Geri