Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

...
bu arada gönderdiğiniz linklerdekini alsam direk uyar dimi?
...

Göbekler uyar, ona göre gönderdim, sonraki SRAM flibber'ları örnek.

...tamircide söyledi 32 lik takarım bisiklete ama işçilik baya fark eder dedi o da. gerçi 32 lik olursa taksın işçilik ne alırsa alsın ama yeterki olsun :(...

32'lik göbek 28 janta olmaz. Bu forumda daha önce onu yaptıranı gördük. Mümkün değil dengeli olması.

Göbekte hiç marka/numara yok mu?

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
Scudo
Fotodaki flibber bu tıngırdayan flibber mı? Bilyalı flibber bu.
evet bu parça ses çıkartıyor yağladı yerine koydu ses devam etti aynısını bulabilirmiyim
Göbekte hiç marka/numara yok mu?
[/QUOTE]
valla yoktu ama ful shimano sora belki oda öyledir dedim aradım bulamadım. jantlarda aero yazıyordu.
Filibberda da bişey yazıyor ama bulamadım maalesef

@dtcf31 İçinde tıngırdayan parça olan bileşenin içine yağ damlatarak neyi çözecekse artık... Ya anahtarı yok, ya da içini açıp uğraşmak istemiyor vereceği zamana karşılık alacağı parayı az bulduğu için.

Bendeki göbekte aynı flibberdan var. Göbek dişi, flibber erkek, bağlama civatası göbekten monte edilen tip. Baktığım kadarıyla bu flibber'dan göremedim nette.
Mountain-Bike-Freehub-Body-For-Bead-Ball-and-Bearing-Hubs-Steel-Mounting-Seat-Cassette-Hub-Body.jpg

Elindeki flibber yapılabilir, ben olsam 2. el bir arka teker veya takım teker alırdım. Bu flibber yapılırsa sonrasında satardım onları, yapılmazsa onlarla devam ederdim. Jant toplamayı kendin yapmıyorsan yaptırılmaz bu devirde. Göbek + tel + akort işçiliğine vereceğin paraya iyi bir 2. el jant bulabilirsin.

• Beğen
arkadaşlar bana Triban 520 için önerebileceğiniz uygun fiyatlı arka jant varmı? fiyatı yüksek tutmak istemiyorum ekonomi toparlayınca gravel bisiklet almayı düşünüyorum. bu bisiklete uyabilecek hangi arka jant olabilir ve normal şehir bisikleti jantı olur mu sizce?

Bilgisi olan yokmu acaba

@dtcf31 Jant seti olarak marka model bilmem. Kaset rubleli her jant uyar. "Ekonomi toparlayınca" dan kastın enflasyonun düşmesiyse, öyle bişey olmayacak. Planlarını ona göre yap yani.

• Beğen
@dtcf31 Jant seti olarak marka model bilmem. Kaset rubleli her jant uyar. "Ekonomi toparlayınca" dan kastın enflasyonun düşmesiyse, öyle bişey olmayacak. Planlarını ona göre yap yani.
Yani şehir bisikleti jantı da olur mu triban a

@dtcf31 Şehir bisikleti jantı diye bişey mi varmış. Dikkat edeceğin şey, kaset rubleli olsun, bi de jant üstünde ruble gelirse attırıcının sınırlarına uygun mu ona bakman lazım. Uygun değilse jantla gelen rubleyi kullanamazsın. Veya da en büyük çark 1 veya 2 çarkı kullanamazsın.

Yani şehir bisikleti jantı da olur mu triban a
@dtcf31 Şehir bisikleti jantı diye bişey mi varmış. Dikkat edeceğin şey, kaset rubleli olsun, bi de jant üstünde ruble gelirse attırıcının sınırlarına uygun mu ona bakman lazım. Uygun değilse jantla gelen rubleyi kullanamazsın. Veya da en büyük çark 1 veya 2 çarkı kullanamazsın.

Genelde lastik uyumluluğu için yol bisikletlerinde 15 mm iç genişlikli, şehir bisikletlerinde 19 mm iç genişlikli jant kullanılıyor. Mesela lastik 28 mm ise iki janta da olur ama 23 mm ise 19 mm janta iyi olmaz.
Yol için satılan hazır jantlarda yol ailelerinden göbek var, hafifler ve pahalılar.

• Beğen
Tepkiler: SdtBnd
Yol için satılan hazır jantlarda yol ailelerinden göbek var, hafifler ve pahalılar.
İç genişlik kısmı mantıklı ama göbek kısmını anlamadım. Şehir bisikletindeki göbekler nasıl oluyor? MTB göbekleri gibi mi?

İç genişlik kısmı mantıklı ama göbek kısmını anlamadım. Şehir bisikletindeki göbekler nasıl oluyor? MTB göbekleri gibi mi?

Model olarak, şehir jantlarında Shimano veya diğer markaların MTB serisi göbekleri, yol tekerlerinde Shimano veya diğer markaların yol serilerindeki göbekler. Mesela şehir tekerlerinde çoğunlukla ucuz göbekler, Shimano göbekliyse TX500/TX505, yol tekerlerinde en azından Claris.

@Spartiat Konudan ayrı olarak, alü göbekte markaya para vermenin saçma geldiğini belirteyim. Shunfeng rulmanlı göbek almıştım, dar flanşlı, yol göbeği olarak geçiyordur muhtemelen. 3 yıl önce takım olarak 70 tl gibi bişeydi. Telleri fazla fazla germeme rağmen deliklerinden yırtılmadılar şimdiye kadar. Başka ne gelebilir bir göbeğin başına aklıma da bişey gelmiyor açıkçası.

@Spartiat Konudan ayrı olarak, alü göbekte markaya para vermenin saçma geldiğini belirteyim. Shunfeng rulmanlı göbek almıştım, dar flanşlı, yol göbeği olarak geçiyordur muhtemelen. 3 yıl önce takım olarak 70 tl gibi bişeydi. Telleri fazla fazla germeme rağmen deliklerinden yırtılmadılar şimdiye kadar. Başka ne gelebilir bir göbeğin başına aklıma da bişey gelmiyor açıkçası.

Sağlamlık bakımından pek farkları yoktur ama özellikle yolda azıcık ağırlık farkına deli paralar ödeniyor.
Ufak teknoloji/malzeme farkları da vardır mutlaka.

yani ben tribana şehir bisikleti jant alsam uyum sorunu yaşamam dimi bendeki rubleyi koyar devam edaerim ben bu bisiklete 700 35 lastik koymuştum. şehir bisikleti jantı alyım ve 35 lik lastiği koyabilirmiyim

yani ben tribana şehir bisikleti jant alsam uyum sorunu yaşamam dimi bendeki rubleyi koyar devam edaerim ben bu bisiklete 700 35 lastik koymuştum. şehir bisikleti jantı alyım ve 35 lik lastiği koyabilirmiyim

evet. göbeğin rubleye desteği olması yeterli. Sadece 7'li rubleye göre olan kaset göbekli tekerlekler de satılıyor, yanlışlıkla onlardan olmasın.

• Beğen
Tribanlarda kullanılan Microshift sol sti kolum arızalandı. Elinde 3'lü microshift sti kolu olan var mı. iletişime geçelim. diğer türlü Aliexpresten satın alacağım.

sevgili forum üyeleri benim arka teker sorunu (Flibberden gelen ses kullanmaya devam ettim bir sorun yok sadece pedal çevirmeyince gelen hırıltılı ses hariç) çözülemedi maalesef ki burada tamir etmeyi bırakın parça bile temin edemiyorum görerek jant alayım dedim ama yok. size gönderdiğim şu linklerden hangisi daha ii olur malum ekonomideki dalgalanmalardan fena etkilendik onun için uygun olanları ekliyorum buraya :(

(link)

(link)

(link)

yada bende sadece arka jant sorunlu olduğu için rulmanlı olmasından dolayı unu mu alsam çünkü yukarıdakiler sanırım bilyeli

(link)

bu arada bisiklet Triban 520 3*9 27 vites

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

@dtcf31 Shunfeng kaset göbek al bi tane. Onlarda sendeki flibberın aynısından var. Onun flibberını sök, seninkine tak. Olay bitsin. Bulamazsan bendeki göbeği satabilirim sana. Flibberını çıkarıp kendininkine takarsın, eski janta müdahale etmeden kullanmaya devam edersin. İşaretlediğim, dişlilerin oturduğu kısmın boyu 35 mm. Sendekiyle aynı.
DSCN5033.JPG

@dtcf31 Shunfeng kaset göbek al bi tane. Onlarda sendeki flibberın aynısından var. Onun flibberını sök, seninkine tak. Olay bitsin. Bulamazsan bendeki göbeği satabilirim sana. Flibberını çıkarıp kendininkine takarsın, eski janta müdahale etmeden kullanmaya devam edersin. İşaretlediğim, dişlilerin oturduğu kısmın boyu 35 mm. Sendekiyle aynı.
289589 dosyayı görüntüle
ben nerden alacam bilmiyorumki. bana link atabilirmisiniz uyacak olan parçayı anlamam ben sizdekinin uyacağı kesin ise sizdekini alabilirim

Geri