Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Bende de triban 3 var. Arkadaşıma da 2. el buldum. Ancak göbekler diğer tribanlar gibi değil, sarı görünüyor, satan arkadaş ben de 2. el aldım acaba solmuş olabilir mi dedi de solacağını sanmıyorum çünkü ben kendiminkini 2 yıldır kullanıyorum ama hiçbir sıkıntı yok. Anladığım kadarıyla göbek değişmiş ama çok sıkıntı olur mu sizce?

@onryygn
@onryygn

Hocam ben de aynakolu değiştirmeyi düşünüyorum ancak aşırı bilgim yok bu konularda. Önerir misiniz ciddi bir fark oluşturdu mu?

Scudo
Seçeceğin aynakol önemli tabii. Çok uyguna sora aynakollar bulunabilir 3 yapraklı

F5121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@onryygn

Tamam canım anladık, carbon jantların var. Triatloncu olduğunu da anladık. Ancak anlaşamadığımız senin yarışta derece peşinde koşman benimde uzun yola çıkmam. Gezerken derece veya süre hedeflemiyoruz, yolun keyfini çıkararak istediğimiz gibi geziyoruz.

Bu doğrultuda bisikletin aktarma sistemi işini yapıyor. Merak ediyorsan diğer bisikletimde de shimano Tourney set var. Shimanoyu da biliyorum. -Sti shifter'lı modeller hariç.-

22229.jpg

240'la giden modifiyeli şahin varsa modifiye edilmiş triban'da yarışta kullanılır. Ancak aktarıcı değişimiyle olacak iş değil.

Yeni üye oldum dogru yere mi yazıyorum bilmiyorum triban 500 m beden 1.71 boy için uygun mu ?

@Saru bacak boyum L, boyum M :) Hangisi olacak?

Kadronun önüne oturun, orta direğe. Tam gidon tarafına. Ayaklar tam yerdeyken kadro bacak arasında orta demirle 1 2 parmak boşluk varsa boy uygundur, tam değiyorsa biraz büyük, tabanlar yere değmiyor ve orta direk bacaklarmı aranıza tamamen değiyorsa büyüktür. Kabaca böyle anlayabilirsin

F5121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkes birşey yazmış Triban 500 ile ilgili. Ben de birkaç şey ekleyeyim.
Triban 500 kullanıcısıyım. İlk zamanlar vites ayarında bir sıkıntı yaşıyordum. Düzgün bir tamirci bulup vites ayarı yaptırdım. Uzerinden 1000 km geçti. Sadece asfalt değil bozuk ve toprak yolda da kullandım, girip çıkmadığım çukur kalmadı, hala sağlam.

Lastik olayı biraz şans. Benden çok daha pahalı olan arkadaşımın bisikletinin tekeri her 2 turda bir patlıyor. Uzerine yeni pahalı lastikler almasına ragmen. Suanda bisikletim 1400 km'de. Çok çok bozuk yollarda da gitmeme ragmen henuz patlamadı.

Bu bisiklette bence eksi olan tek şey çelik maşa. Kendime bir tane karbon maşa arıyorum bilginiz olsun :)

Ne kadar ekmek o kadar köfte... Ekmeğine göre 10 numara bu köfte :)

• Beğen
Tepkiler: ismoz
@Typhis Decathlon varsa kesin gidip bakın ama M kadroya alt sınırdan oluyorsunuz galiba, ama iç bacak boyunuz uzunmuş benim ki kadar var neredeyse :D . Buna bağlı olarak üst vücüt kısa olabilir M için( Ben 181 boy 81 iç bacak ile 54 kullanıyorum karşılaştırmak açısından). En iyisi imkanınız varsa gidip bir bakın M ile S kadrolara, kafanızda ise S kadro küçük olur sorusu kalmasın küçük kadro candır. :)

• Beğen
Tepkiler: Typhis
Arkadaşlar yeri değil sanırım ama 2.el yol bisikleti bölümünde nasıl konu açabiliriz

@Typhis

1.72 boy ile L kadroya biniyorum. Sadece inip binmek ve şehir içinde dur-kalk çok az sıkıntı oluyor. Bindikten sonra güzel gidiyor :D

Boyum yaklaşık 1.72, bacak boyum ise yaklaşık 73 arkadaşlar. Ben 2 kadronun tam ortasında kalıyorum. M 54, S ise 51 yukarıdaki tabloya göre.

Hangi kadroyu alayım, s biraz küçük duruyor uzaktan sanki.

@Saru
Yardımınız için çok teşekkür ederim hocam, açıkçası M kadro olur diye tahmin etmiştim ilk başta. Hatta sabah s bedeni denemek aklımda bile yoktu, zaten direk gider denemeden kesin olur diyerekten m kadro almayı kafama koymuştum. Foruma nasıl teşekkür etsem bilemiyorum, dağ bisikletlerinde s beden tahminimce bana küçük geldiği için yol bisikletindede m olur diye düşünüyordum. Zaten boyum 1.72 bacak boyum 73 santimetre olmasına rağmen yaklaşık 49 santimetre kadro ölçülü dağ bisikletine sahibim, bel ağrıları yüzünden bisikletime binemez oldum.

@BisikletKolikK Önceki mesajlarda sanırsam yazmıştım, kendim 181 boy ve 81 iç bacak ile M-54 kadro kullanıyorum. Seninle hemen hemen boyu ve iç bacak boyu aynı olan bir arkadaş bisikletimi denemek istediğinden seleyi en aşağıya kadar indirmiştik ancak rahat edebilmişti. Emin olmamakla beraber önceden kullandığınız dağ bisikletinin kadrosu büyük gibi geldi bana bunu dağ bisikleti kullanan arkadaşlar daha net söyleyebilir çünkü tam net hatırlamıyorum ortalama ölçüleri. Zaten kadro boyları firmadan firmaya bile değişebiliyor.

@Saru

Normalde dağ bisikletlerinde en fazla 43 santimetre kullanmam lazım hocam, kadrosunu çok beğenmiştim bisikletimin o yüzden almıştım zaten. Hatta alırken öyle bir denemek istemiştim ve bisiklete çok zor binmiştim ki zaten inerken düşecek gibi oluyordum. Kadro boyunun önemini acı bir şekilde anladım maalesef. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

@Saru boyum tam 6 feet, xl mı l mı almak lazım :D

Geri