Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

sanırım yeni triban 500 (kırmızı) S ve XS kadroda 700'lük teker kullanılıyor ama Decathlon'a henüz S ve M kadroları gelmemiş.

Scudo
Arkadaşlar herkese merhaba. Birkaç sorum olacak, cevap bulabilirsem memnun olurum :)
-İkinci el Triban FB bakıyorum internette(şehir bisikleti gibi gidonu olan). Bir tane buldum 5 ay önce alınmış,temiz görünüyor. Fakat kadro olarak 60 yazıyor, xl yani. Boyum 1.80 ve kullandığım salcano ng750 çok ufak geldiği için ve vücudumda ağrılara neden olduğu için boyutu benim için çok önemli, sizce xl olur mu bana?
-Baktığım bisiklette vitesler sram x-3. Nasıldır, problem yaşatır mı? İstenilirse Shimano marka vites takılabilir mi?
-Sizce temiz bir Triban FB için bin lira gibi bir rakam uygun mudur?
-Carraro Sportive 225 düşünüyordum fakat fiyat olarak zorlayacak gibi, b'twin fiyat olarak daha uygun. Fakat Carraro'nun ayarlanabilir gidonlu olması, hidrolik disk frenli olması ve Shimano Altus vitesleri olması aklımı çeliyor. Sizce benim için hangisi daha uygun olur?

Şimdiden teşekkür ederim.

@bibisiklet Hocam diğer konuda yazmışsınız buradan cevap vereyim dedim. Gidon bandı olarak FSA'nın modelini tercih ettim ve memnunum. Yumuşak köpük yapısı var ama bu aralar aklımda Lizard Skins var. Fiyatı biraz tuzlu ama konforlu olduğu söyleniyor.

• Beğen
Tepkiler: bibisiklet
Yeni sezon tribanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Fiyatınıda göz önüne alındığınızda cazip bir bisiklet denebilir mi?

@occupypolice bisikletim bugün evime ulaştı ancak sınav dönemi olduğu için 3 gün eve geçemeyeceğim şimdi de ben bisiklete kavuşamıyorum

@sahbaz061 Sıfır bisiklet üzerine konuşursak, Hala fiyat performans açısından cazip ürünler.

(link)

@Groims Evet sıfır ürünler için sormuştum teşekkür ederim cevabınız için uzunca süredir bakıyorum fiyatlar gerçekten yüksek yani genel olarak yüksek.

@Ismaildmr

merhaba;
bugün ilk defa 4 saat boyunca triban 500 e binebildim ve boğazda gezinti yaptım tabii oralara gidene kadar epey dağ tepe aştım. öncelikle şunu söyleyeyim ben bugüne kadar gercekten kendimi çok ama çok yormuşum. pedal basar basmaz hızlanıyor dolayısıyla city fun 70 e göre trafikteki özgüvenim arttı sıkışık trafikte gidonun dar olmasının çok faydasını gördüm daha rahat kıvrıldım eğer içinizde varsa muhakkak bir yol bisiketi edinin. tabii bunun yanısıra lastiklerin ince olması ilk yarım saat beni çok kaygılandırdı ama sonrasında zihin otomatik olarak mazgallara odaklanıyor etrafı seyretme şansınız da ouyor. bilemiyorum belki gidonun açısını iyi ayarlayamadığım için belki de iki üç aydır bisiklet sürmediğim için alttaki kolları tutunca sırtım ağrıdı zaten bunun kronik bir geçiş süreci sancısı olduğunu bildiğimden fazla kaygılanmadım. arnavutköyün arnavut kaldırımlı sokaklarından boğaziçi üniversitesine çıkarken bozuk yollarda şehir bisikletinden (35c lastikli) çok da bir farkı olmadığını anladım ancak sulu ıslak zeminlerde o kadar dikkatli gittim ki herhangi bir tecrübe edinemedim. ben çiçeği burnunda yol bisikleti sahibi olduğumdan mıdır nedir araçlardan da saygı gördüm sanki bunda sürüş yaptığım semtin etkisi olabilir ancak tek gurur kaynağı altındaki spor araba olan insanlar da geçmiştir herhalde yanımdan belki de ben şanslıydım. vites geçişleri city fun 70 e göre daha akıcı geldi bir de benim viteste ayarsızlık vardı ondan bana öyle geldi. fren yaparken eger gidonu alttan tutuyorsam çok rahat fren yapabildim ama üstten tutarken daha fazla emek gerekti. bir de bsiklet çok hafif bir ara o kadar terledim ki yarım saat kadar elimde götürdüm sanki kuzuları alıştırırsın peşinden gelir ya işte öyle peşim sıra geliyor. uzun lafın kısası ben bu bisikleti çok ama çok sevdim.

@Oğuzhan Çaylak tesekkur ederim kiyaslamaniz icin..ya iste kacirdik triban 520 yi..neyse saglik olsun..ikinci el biseyler dusunecez artik..iyi gunlerde kullanin..

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
image.jpeg Arkadaşlar bisikleti ikinci el aldığımdan üzerinde şöyle bir sele ile geldi yazın yaklaşık iki haftalık bir tur planım var sizce sele değişimi gerekli midir? Gerekli ise şöyle ucuzundan öğrenci bütçesine uygun bir sele önerebilir misiniz ?

Sele bence kişiden kişiye tercih edilecek bişeydir, rahat ettiyseniz kullanmaya devam edin masraf etmeyin derim. Ben orijinal selesi ile kullanıyorum başta rahatsız etti ama alıştım artık.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Açıkcası rahat olup olmadığını tam anlayamadım ama yol bisikleti selesi genelde dar estetik olur diye biliyorum bu sele Kocaman hiç anlamayan birisi dahi selenin bu bisiklette iğreti durduğunu fark ediyor ama demek ki bir süre daha kullanıp sonuca göre karar vermem gerekecek yorumlarınız için tesekkür ederim

Müthiş bir tur daha geride kaldı

Dosyalar

• IMG_20170531_171825.jpg
    IMG_20170531_171825.jpg
    216 KB · Okunma: 75
  • Beğen
Tepkiler: Groims
@Yetkin tebrikler . Bisiklet turlarda basil performans veriyor kısaca degerlendirebilirmisin . Bagaj veya çamurluk kullandınız mı?

Arkadaşlar tur dediysem ,tek günlük bir turdu . Gittiğim rota bol tırmanışlı ve inişliydi. Bisiklet te sadece fren pabucu ve tekerlek seti değişimi yaptım. Yol tutuşu ;virajlarda , bozuk yollarda son derece tatmin ediciydi. Pedala bastığınızda gerçekten gittiğinizi anlıyorsunuz. 3 lü aynakol oluşu başta biraz beni şüpheye düşürdü ama endişelenecek birşey yokmuş. Uzun tura çıkmak isterseniz ; tekerlek seti değişimi, bagaj eklentisi ve kalın lastik takmanız yeterli. Ben yol bisikleti olarak kullanıyorum sadece. Geçen baharda iyi ki almışım. Şimdi fiyatlar çok artmış.

• Beğen
Tepkiler: sahbaz061
@Yetkin Lastik olarak marka - model ve ebat bilgisi paylaşabilir misiniz. Bende konforu arttırma amaçlı lastik değişimi düşünüyorum. Aklımda 700x32 dişli tur lastiği düşünüyorum.

@Ahmet Zeki Schwalbe durano 700x28 performans için alınabilir. Schwalbe maraton 700x32 ise uzun turlar için. Daha ucuz alternatif olarak Rubena Flash zırhlı modelini uygun ebatlı bulabilirseniz alın . Bu üçü de sizi yarı yolda bırakmaz.

Geri