Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@Thranduil
Bisikletinizin üzerindeki fotoğrafını paylaştınız mı bilmiyorum ama kamufle bantlı halini varsa paylaşırsanız güzel olur ilgimi çekti.

Scudo
Benim de şöyle birşeyim var. Tamam artık değiştirebildiğim yere kadar gideceğim .

@Thranduil Aynakol ve aktarıcılar da değişmiş anladığım kadarıyla.

Daha önce de sormuştum tekrar sorayım, bu kadronun hemen kirlenmemesi için ne yapacağız. Gerçekten sinirlerimi bozuyor o ufak çizikler ve bir türlü gitmeyen pislikler. Reklamcılarda folyo çekim yapılıyor, onu mu uygulasam yoksa daha sonra boyatma imkanımız oluyor mu? Ayrıca bazı yerlerde araba cilası uygulanabilir deniliyor. Hangisini önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
@samet akkaya Ağzınıza sağlık hocam. Triban 3'ler çok hoşuma gidiyor, yıllarca binilebilecek bir bisiklet. :)

@sirreddot Elimdeki parçaları takmıştım yokuşlarda rahatlamak için ama sonradan kendi parçalarını tekrar taktım. Hızımı epey kesti aynakol.

Mat renkli araç cilaları var fakat bu boyada nasıl iş görür bilmiyorum. Parlak boya cilaları pek iş yapmıyor yüzeyden dolayı. Ben düzenli olarak nemli bezle temizliyorum bir de WD40 ile siliyorum. Bir de isterseniz folyo kaplama da yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
@Thranduil Teşekkürler . Aynen hocam. Fil gibi adamım beni bile taşıyor . Bir de sürekli düz yolda kullanmıyorum bazı yolların nereye çıktığını bilmeden bir giriyorum hep taş çakıl orda bile banamısın demedi . F/P ürünü . Çok memnunum tek eksiğimiz vites sistemi.

• Beğen
@Thranduil Çok güzel olmuş. Güle güle keyifle kullanın. Bu bisiklet her koşula uyum sağlayacak bir model. İster performans ister tur.

• Beğen
@Groims Çok teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi çok yönlü kullanımı var. Tura çıkacağım zaman bagajı ve zırhlı lastikleri takıyorum çok rahat ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Ahmet Zeki Tubus'un yan markası olan Racktime Light It modeli hocam. 20kg taşıma kapasitesi var fakat ben daha fazla taşıyabilir diye düşünüyorum çünkü bacakları çok sağlam ve kalın. Henüz ağır yük taşımadım çanta almam lazım ama şimdilik memnunum hocam. İşçiliğini çok beğendim.

Arkadaşlar merhaba, dün gece arkadaşım benim Triban 500'le dolaşmaya çıkmıştı. Hızlı giderken çukura girmiş ve ön arka 2 lastik patlamış ve iç dış 2 takım lazım. Orijinal lastikleri Hutchison Equinox 650x23C, Decathlon da vittoria var 75 liraya fakat stokta kalmamış. Bu ölçülerde sadece Michelin buldum fakat çok pahalı geldi bana. Başka nereden temin edebilirim yada şunu al diyebileceğiniz lastik var mı?

Schwalbe Lugano kullandığım bisikletimle dün kaza yapmamak için frenlerin ikisine de asıldım. Bisiklet arka teker üzerinde skid yaptı, arka tekere baktığımda lasiğin kauçuk kısmına kadar eridiğini gördüm.

Şimdi bu konuda Lugano'da bulduğum eksiklerden kısaca bahsedeceğim;
-Lastikler -ölçmedim- bana ağır geldi, Hutchinson her ne kadar -ikinci gün- patlasa bile bundan çok daha hafif ve akıcıydı.
-Virajlar daha rahat alınsın diye iç çentikler var fakat bu da düz yolda hızı kesiyor.
-Lastiğin yeri tutuşu yüksek hızlarda neredeyse sıfır. Defalarca arka lastiğimin yeri düzgün tutamadığını ve durduk yere kayıp gittiğine şahit oldum.
-Lastiğin bu sorunları doğrudan fren sistemini de etkisiz kılıyor. Baradine papuçlarla bile arka lastik hızla durmuyor, skid yapıyor.

Arkadaşlar triban 540 , 540 fb ve triban 520'ye en fazla kaç mm lastik takabiliriz? 700x32 olur mu bilen deneyen var mı?

@occupypolice
(link) kullanıyorum fiyatına göre iyi lastikler. bence hutchison'dan bile daha iyi.

@onur_özkan
Hocam eminmisiniz? birde hangisi için bu? 540 fb zaten 28mm lastikle geliyor ve kadrodada bayagı acıklık var , bana 32 rahat destekler gibi geldi. Triban 540'da ise ETRTO Boyutlar : 622 x 17 C. bu yazıyor burdan hesap yaparsak minimum 23 maximum 37mm desteklıyormuş jant. 540 fb ve 520de jantlarda böyle bir ibare yok o yüzden emin olamadım :D ama 540'daki jant desteklıyorsa 540fb ve 520'dekide destekler heralde

Geri