Geçen haftasonu kuzeyden güneye tüm Gelibolu yarımadasını pedalladık, 130Km kadar.
Sazlıdere-Adilhan arası toprak, taşlı, mıcırlı bir yoldu. Lastiklere 100psi bastım, ne benim Triban 520'de ne de kızımın 520FB'de bir sorun olmadı. Her iki rubleyi de 12/25'ten 11/32'ye değiştirmiş olmanın yararını da gördük doğrusu, iyi seçim olmuş.
Yeni Triban 500 gelmiş sonunda. Kadro ve maşa Triban 520/540 ile aynı. Donanım olarak önceki Triban 500 ile aynı. Keşke Triban 100 1000 TL, Triban 500 de 1500 TL olsa çok daha rekabetçi olurdu.
(link)
Düzenleme: Kadro Triban 520/540 ile birebir aynı değilmiş. Ufak tefek farklar varmış.
@Thranduil bekledigim fiyattan çıkmış. En azından claris set olsa çok satardı ama microshiftle ne olur bilmiyorum. Sanırım indirimli halı 1399 falan olunca satışı artar.
Claris olsa dediğiniz gibi çok satardı ama üzerindeki sistem de işini çok güzel yapıyor. Yalnızca STI kolları hem kullanım olarak hem de malzeme olarak pek iyi değil bence.
@emir yakup bulut Grubumuz daha kalabalık. Kızım 2 günde 100Km'lik ilk turunu yaptığında 11 yaşındaydı ve 1.95 lastikli bir Sedona kullanıyordu. Şimdi 13 yaşında, 10Kg ve 25 lastikli Triban'ı ile günlük 70Km'nin üstünü görüyor Bence firsat kollayın...
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu tribanlara max kaç lastik takılıyor. 700x28 sorun çıkartmıyor diye biliyorum.
Ama 700x32 taktım diyen birini görmüştüm sanki sizce takılabilir mi ?
triban 300'üm vardı, kadroda büyük geldiği için sattım. Şimdi touring olarak düşünüyorum.
@epsilon91 Göbeklerin ölçüleri aynı olduğu için tel değişimine gerek kalmadı. Jantları kendim ördüğüm için bir tek 30 lira akort ayarı ücreti ödedim göbeklere ilave olarak. Göbek setini de Erdoğanlar'dan almıştım 260 lira civarı fiyatı vardı.
@epsilon91 Jantlar bence gayet idare eder seviyede, hem çift kat hem 32 delik oluşu turlara iyi gider. Geçenlerde sağlam bir çukura girmiştim jantlar o çukurdan nasıl sorunsuz çıktı hala şaşarım. Girdiğim en kötü çukurdu herhalde.
Bir de dediğim gibi set olarak almak en mantıklısı. Tek olarak alınca pahalıya geliyor. Aklımda aynı fiyata XT vardı ama onunda arka göbek mil ölçüsü 135mm olduğu için çatala sığdırmakta sıkıntı oluyor. Olur da kadroyu zorlamaya gelmez. Göbek alırken buna dikkat edin, yol göbekleri genelde 130mm oluyor.
@Thranduil Bisikletinizi filmlettiniz mi? Sanki asker desenli kaplama var gibi duruyor üzerinde. Bununla ilgili bilgi ve fotoğraf paylaşabilir misiniz?