Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

İyi akşamlar,
yaklaşık 3 hafta önce kendime Triban 520 almıştım ve şuan için memnunum. Eşimde haliyle bisiklet istemeye başladı ve onun için şuan ki indirimden yararlanarak Triban 500 almayı düşünüyorum.

- Triban 500 kullananlar arkadaşlar memnun mu?
- Başka bir bisiklet tavsiye edecek olan varsa aynı fiyat oranlarında yol bisikleti olarak hangi marka modeli tavsiye eder?
- Eşim için small beden uygun geliyor ve bu bisikletlerde medium ve small 26" jant olduğu için bunlara hangi lastiklerden takabiliri?700x25C olur mu? yani 700 lük olması sıkıntı olur mu?

Scudo
@ghate ben t500 kullanıyorum cok memnunum gayet kaliteli ve fp ürünü 26 lastikleri bilemiyorum l bedeni bendeki bende indirimden aldım micro shıhft i kötüleyen birçok yorum okudum fakat ayarları yapılmıs bır micrshıft r9 clarıs ıle kapışır maşa ağır olabilir fakat cok sağlam tek kotü yanı jantları tek kat alu janlatar var yani gönül rahatlığıyla alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: ghate
@ghate 700x25 c olan bir lastik 28 inc janta olur..26 janta olmaz..yol lastigi katagorisinde 26 janta uyumlu pek secenek yok gibi..uzerindeki lastikler bile bence kiymetli diyebilirim..

• Beğen
merhaba. triban 3le uzun tura çıktınız mı acaba

@Emreyasir22

@Ismaildmr

Açıkçası T500 bizim de kafamıza yattı ama şu lastik işi nedir ne değildir tam anlamı ile çözemedim? 26 inch jant yazdığı için kafam karıştı?

@taha.z

Daha önce forum içerisinde bununla ilgili birisi paylaşmıştı şu konuda
btwin triban 3 ile uzun tur.

Triban 3 ile uzun tur yapan (2639 km) kişi
(link)

Çok paranız yoksa ( ben gibi) Triban 520 yarış bisikletini alın gitsin. Hatta 500 ü de alın. Piyasada daha iyisini aynı fiyata bulamazsınız.

Çünkü 5 ay taksitle alacaksınız bir kere.

İkincisi garantili ürün ve servisi olan ürün alacaksınız.

Üçüncüsü piyasada aynı fiyata daha iyi bisiklet bulabilirsiniz evet ama ikinci el olacaktır.

İkinci el bisikleti iki bin liraya bulduğunda peşin para vereceksin.

Garantisi yok,
nasıl kullanıldığı belli değil,
faturası yoksa hiç bakma bisiklete zaten.
(hırsızlık malı olabilir Antalya'da merdivende Cannondale caad8 çaldıran tanıdığım var, nereye gidiyor bu çalınan bisikletler?)

Düşünme paran yoksa al Btwin 520 Yarış yol bisikletini.
Yeterince hafif merak etmeyin. Tek elimle merdiven çıkarıyorum.
Düz yolda 40-45 yi görüyorum.

NOT: Decathlon'da çalışmıyorum sahibi akrabamda değil belirteyim :)
Triban 520 yi almadan önce yaklaşık yirmi tane ikinci el bisikleti almaya çalıştım. İnceledim ve izlenimlerim bunlar işte.

@rknsycck

Teşekkürler hocam cevap için. Ben kendime T520 yi geçen ay zaten satın aldım ve şuan için gayet memnunum. Burada kafama takılan şey T500'ün small kadroda 26 inch jant kullanması. Genelde yol bisikletleri için bu jant olmuyorda lastik işini nasıl çözerim o kafama takılmıştı.

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@ghate Şahsen ben direk gittim decatlhon a bine bine kullana kullana sora sora aldım bisikleti.

Benim gibi bu konuyu başka merak eden arkadaşlar olursa diye araştırmalarım sonucunda öğrenebildiğim kadar bilgiyi buraya ekleyeyim, belki başka birisinin daha işine yarar. (Yanlışım varsa da bir arkadaş beni düzeltsin, bilgilerin doğruluğundan kesin emin değilim. Schwalbe nin sitesinden edindiğim pdf e göre yazıyorum.)

Örnek, Yol bisikletimize 25 lik lastik arıyorsak problem yok konuyu hepimiz biliyoruz ama kıyaslama olsun diye her ikisini de yazıyorum. 3 farklı lastik ölçüsü isimlendirmesi var ve üçünü de yazıyorum.

Normal yol bisikleti: 28 inç jant için => (ETRTO: 25-622) = (Inches: 28 x 1.00) = (French: 700x25c)

Triban 500 small ve medium modellerinde ise 26 inç jant kullanılmış => (ETRTO: 25-559) = (26 x 1.00)

Her ne kadar türüne sanırım az rastlansa da 26 inçlik jant kullanan bir yol bisikletiniz varsa internette arayacağınız ve Türkiye'de bulamayacağınız (en azından ben bulamadım) dış lastik modelleri şu şekilde isimlendiriliyor (ETRTO: 25-559) = (26 x 1.00). Ararken bu şekilde arayın.

Muhakkak bilen arkadaşlarımız vardır ama bilmeyenler için not olarak burada kalsın. Sanırım 26 inç jant sebebi ile Triban 500 den vazgeçeceğiz.

@ghate yani soyle bisey var ama 32 mm lik..kalitesini yol tutusunu bilmem.

(link)

• Beğen
@Ismaildmr
Teşekkürler hocam ama bu çok kalın kaçar. :(

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar, Triban 500 small da 26 inch jant olduğundan dolayı onu biz 28 inch jan ile değiştirirsek olur mu?
Tek başına 26 inch jant yerine 28 inch jant değiştirmek yeterli olur mu?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Türkiye Decathlon Small size için sitesinde 26" demiş ama aslında 650 (27,5) olması lazim o jant boyutunun. Modeli hic canlı görmediğim için kesin diyemiyorum.

@ghate

Triban 5 kullanıcısıyım, bu jant ta 650 23c dış lastik kullanılıyor, ara sıra Decathlon stoklarına giriyor, ben eskimeden yedek olsun diye almıştım, binlerce kilometre yol yaptım bisiklet oldukça güzel.

@ghate

@Murtega

@Gürkan Yücel

Daha önce attığım mesajdaki bir noktayı düzeltmem lazım. Zaten Gürkan ve Murtega arkadaş düzeltmiş. Bende Decathlon'u arayarak sordum ve evet Triban 500'ün üzerindeki lastik ölçüleri 650x23C.

Triban 500 small ve medium 26 inç jant => (ETRTO: 23-571) = (Inches: 26 x 7⁄8) = (French: 650x23C)

25 lik kastik konusuna henüz bir çözüm bulamadım ama en azından Triban 500'ün üzerindeki lastik ölçüleri netleşmiş oldu.

Geçenlerde aldığım 105 göbeklerin akort ayarını bugün yaptırdım sonunda. Göbeklerin akışkanlığı gerçekten çok güzel, kendi göbeklerini yeterli buluyordum ama bunlardan sonra anladım ki kesinlikle değişmeliymiş. Uygun fiyata jant meselesini çözmek isteyene tavsiye ederim, çemberler bence gayet güzel ama göbekler değişmeliydi.

Bu arada bu göbeklerin bakımı da zannediyorum çok daha kolay. Düz anahtar yerine milin ucuna alyan anahtarı sokup içini açabiliyorsunuz.

IMG_20170509_223009x.jpg

Triban 520 bisikletime, Campagnolo Scirocco tekerlek takma niyetim var. Pahalı ama değer bence. Kilom 65 olmasına rağmen stok tekerlekler akort kaçabiliyor ve fazla sağa sola esniyor. Düz tel , G3 tel dizilimi , rulmanlı göbekler müthiş bir güç aktarımı ve esnemezlik sağlayacağı kanaatindeyim.

Kadro üzerindeki çizikler için araçlarda kullanılan çizik kapatıcı cilalardan kullansak olumlu sonuç alır mıyız?

Geri