Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@taner07 Triban 3'lerde 30-39-50 dişli aynakol, rublede ise sayıları 12 ile 25 dişli arasında değişen 8 adet dişlimiz bulunmaka :D

• Beğen
Tepkiler: taner07
Scudo
@Eren D.

Eyvallah şimdi anladım :D

Evet arkadaşlar, dün itibarı ile ben de Triban 3 sipariş etmiş bulunuyorum. 60 cm kadro boyunun stoklara girdiğini mail yoluyla bir arkadaş yemeğinde öğrendim ve masada, oturduğum yerden sipariş verdim. Zaten anasayfadan eksik olmayan bu başlık, artık benim gevezeliğimden ve bisiklet modifikasyon merakımdan dolayı hiç kaybolmayacak.

Yurtiçi kargo seçeneğini tercih ettim, kutulanış ve kargo sürecini elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım.

• Beğen
Tepkiler: GhostRider_17
@GhostRider_17

Teşekkür ederim. Dün akşam stoklara tekrardan girdiğine dair mail geldi. Bugün öğlen 60 cm kalmamıştı :) Ya bir tane vardı ya da masadan sipariş veren tek manyak ben değilim :D

• Beğen
Tepkiler: GhostRider_17
Bugün triban 300 ile kavacık-riva yaptık. Git gel 48 km civarı. Yalnız bir şey sorucam. Strava kaydetmedi yani start diyor baslıyor ama ne ort. hız ne baska bişey gostermiyor. Saniye 10'da kalmış mesela bi baktıgımda yolda giderken. Böyle bir sorun yasayan oldu mu hiç? 3G ve lokasyon açıktı her zamanki gibi.

Arkadaşlar fikrinizi almak isterim.
Bende 2014 Triban 3 var Beyaz model.. Çok temiz durumda.
Malum Salcano XRS 040'ta kampanya var. 999 TL'ye geliyor.
Ne dersiniz Triban 3'ü 700 TL gibi bir fiyata satıp Salcano XRS 040 almak mantıklı olur mu?

@Decsan bence değmez uğraştığınıza, xrs 040'ın da gidon, sele ve jant sıkıntısı olduğu söyleniyor, ne güzel bisikletiniz var binin işte :) Hani satıp 3-5 milyarlık karbon falan alacam deseniz anlayacam da xrs 040 için değmez :harika:

@Decsan ben triban300'ü alırken xrs040 kliksada söylediginiz fiyattaydı. birkaç iyi bilene sordum tribanı önerdiler. bence de belki xrs030 alsanız tiagra setli ona deger belki ama xrs030 için bence de degmez gibi.

Arkadaslar triban 3 kulllananlar rica etsem kadro boyu ve kendi boylarını yazabilir mi ? Boyun kısmımda zaman zaman agrılarım oluyor acaba bisikletten mi diye düşünüyorum kadro yada gidon bogazı ayarlarından mı diye merak ettigimden aynı boyda kac cm kadro kullanıyorsunuz diye merak ettim .

Benim boyum 176 bacak içi 83.5 kullandıgım kadro triban 3 54 cm.

@erencaner Hocam yanlışlıkla durdurmuş olabilir misiniz? Başka bir ihtimal gelmiyor aklıma. Hiç karşılaşmadım öyle bir şeyle...

@Samet Arslan hocam 2-3 defa durup durup denedim sonra manuel girerim artik dedim :(

@erencaner Hareketi durdurduğun zaman zaten otomatik olarak durduruyor program kendini. Ancak GPS açıkken ve hareket halindeyken durmasına bir anlam veremedim maalesef.

@Samet Arslan ben de veremedim evdeyken açtığımda strava'yi, bir sure sonra hareket etmese de biraz rakamlarda hareketlenme oluyor aksam denedim o da yok. Lokasyonum calisiyor ama.

arkadaşlar bu bisikleti alıcak kişilere önerim kadro boyuna 2 kere dikkat etmeleri firmalar kadro boyunu genellikle aynakol göbeğinden sele kelepçesine olarak belirlerken, decathlon yol bisikletlerinde kadro boyunu üst borudan yapıyor, buda sizi yanıltabilir. Dcathlonda 51cm olarak belirtilen bir triban 3 ün aslında kadro boyu tahminim 48 felandır. Zaten 51cm ve altındaki boylarda tribanlar 26 jant kullanır.

• Beğen
Tepkiler: ilker
@Fakir Kemancı olabilir. Ic bacak boyu muhtemelen daha önemli. 26" tekeri triban3'leri incelemistim meraktan da pek hos gelmediler bana ama bu boy uygunsa elbette bunu almak gerek.

@erencaner sakıncası yoksa iç bacak boyunuzu ve hangi tribanı alacağınızı öğrenebilirmiyim.

@Fakir Kemancı;
51 kadro ve altındaki boylarda 26 jant değil 650b yani 27.5 inç.

Kaynak: (link)

Boyunuz 170 cm altında ise denemenizi tavsiye ederim. Şehir içi yoğun trafik kullanımında daha rahat edebilirisiniz.

@Fakir Kemancı Benim iç bacak boyum 83 diye hatırlıyorum. Boyum 1.83 ve 60 kadro Triban 3 kullanıyorum. Ama gidon boğazını biraz kısaltmayı düşünüyorum fazla uzanıyormuşum gibi geliyor nedense...

Geri