Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Dosyalar

• TRİBAN.JPG
    TRİBAN.JPG
    75,2 KB · Okunma: 71
Scudo
Arkadaşlar, herkese merhaba.

Foruma ilk mesajım olacak bu. Kayıt olmadan önce yaklaşık 3 haftaya yakın süredir okuyordum bisiklet forumu.
Türkiye'de çocukluğunu geçirmiş neredeyse her çocuk gibi benim de bisiklet maceram ve deneyimim dağ bisikleti kullanarak başladı.
Son 1 yılda ise bisiklet sporuna olan ilgim hayli arttı. Özellikle yıllardır şehir içinde ulaşım aracı olarak bisikleti sık sık tercih etmemin etkisi de var bunda. Bu ilginin artmasıyla beraber, artık daha teknik ve meraklı bir perspektif ile araştırmaya başladım. Benim sizlere bir sorum olacak bu hususta. Dağdan sonra yol bisikleti almaya karar verdim, daha önce ölçü vb. hiçbir teknik kısmı bilmediğim için beden konusunda sıkıntı yaşıyorum. Evde kendimce ölçümlerimi yaptım. Boyum 172-173cm, iç bacak boyu 78-79cm. Bacak boyumun gövde boyumdan daha uzun olduğunu sanırım söyleyebilirim fakat henüz gövdeyi ölçmedim. Bu bilgilerden hareketle btwin'in 300'lü ve üst modelleri olan 900afli bisikletleri içerisinde S beden mi yoksa M beden mi almam daha uygun olur?

Şimdiden teşekkür ederim, sevgilerimle.

@Soloistra 170/78cm ile S beden Triban 520 yol bisikleti kullanıyorum. M bana büyük geldi. Kadro boylarında olan farkı belki tolere edebilirdim ama S'den M'ye geçince gidon boğazı 80mm'den 100mm'ye çıkıyor, bu da fazladan 2cm uzanma mesafesi demek. Umarım size uygun bedeni bulursunuz.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Soloistra
@Kaan.Özçelik Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, hocam. Benimle benzer boya ve iç bacak uzunluğuna sahip bisikletçilerin verilerini hesaba katmak kesinlikle çok işe yarıyor. Henüz deneyebilme şansı elde edemedim fakat nihai olarak Decathlon'a gidip S ve M'in ikisini de denemeyi düşünüyorum.

@nochimera

Hocam ben 172 boy ile 54 kullanıyordum, btwin kadrolar ölçüye göre Fransız usulü küçük yapılsa da size büyük gelebilir diye düşünüyorum.
Triban alacakların dikkat etmesi gereken bir şey de 54 kadro altının 26"jant olması. Hâlâ öyle mi bilmiyorum, beyaz Triban3' ler öyleydi.

Triban 520 de 185 boy için L kadro uyarmı yoksa xl mı almalıyım.

@FatihFurkkan L yeter XL ye gitme hiç yukarda beden boya göre kadro boylarının belirttiği bir foto var.

• Beğen
Tepkiler: FatihFurkkan
@Soloistra dediğiniz bisikletlerin hepsini denedim mağazada ve geometrilerini en ince detayına kadar araştırmıştım. 900 serisinde M kesinlikle büyük S belki xs almanız gerekir bunun için denemenizi tavsiye derim. 520 ve 540 da yol gidonu ise S flat bar ise belki M alınabilir dik oturuş için ama gidon boğazını 80mm değiştirmek şartıyla. Bu arada boyum 171 iç bacak boyum 82.

Arkadaşlar triban 100 almayı düşünüyorum hoşuma gitti yardımcı olurmusunuz

@Deha Akay
Aynakol sizi yorar muhtemelen 2.el 500 bakın

• Beğen
Tepkiler: Deha Akay
Merhabalar . Adim Batuhan beylikdüzünde oturuyorum. Yeni başladım bu spora . Btwin triban 500 aldım . Hiç kafa yormaya gerek yok dedim açıkçası arkamda decathlon olur kafam rahat olur dedim iyi ki de demisim kargodan teker yamuk geldi . Biiskletin 0 ini ikilemeden gönderdiler . 1 haftada 2 defa aradılar boyunuza tam uydumu nasıl memnunmusunuz diye. Inş gezdikce paylaşım yaparım ben de . Geçen ise gittim baya yorumuymuş beylikdüzü-cevilizlibag sevgiler saygılar . Bu arada soran olmuş benim boyum 1.72 M beden aldım rahatım...

Dosyalar

• 20181029_220433.jpg
    20181029_220433.jpg
    1,3 MB · Okunma: 86
@tMisagi Batuhan Bey sele boyundan da anlaşılacağı gibi bu bisiklet bence size büyük olmuş. Arkadaşım 1.69 boyuyla xs ultra 700 af kullanıyordu. Bence sizin boyunuz S uygun olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: tMisagi ve ikemath
@tMisagi sele boynuzu ayarlarsaniz daha iyi olur. Çok alçak şu an

• Beğen
Tepkiler: tMisagi
@trainspotting35 bilgi için teşekkür ederim . Decathlonun bu boyu uygun görmesiyle aldım pek bir bilgi sahibi değildim. Ilk sürüşte belimi ağrıttı. Hatta sadece beylikdüzü yaşam vadisinde kullandım kısa bir aralıkta ağrıttı. Sonra indirdim seleyi beylikdüzünden cevizlibaga gittim yolun sonunda biraz ağrı oluştu . sele boyunu deneye deneye çözücem inş:)

@Yetkin bu en son kullandigim boy . 2 defa ayarladım deneyerek öğreniyorum bir dahaki sürüşte biraz daha yükseltmeyi düşünüyorum. Teşekkürler bilgi için.

@tMisagi denemene gerek yok seleye oturduğunda topuğunu pedala koyup bacağını düz tuttuğun konum selenin yeridir. En basit olarak tabii ...

• Beğen
Tepkiler: tMisagi
@ozips en başta onu yaptim ağrı oldu belimde ondan sonra indirdim . Muhtemelen kadro büyük geliyor ...

Sele boyunu bu şekilde ayarladım . bu şekilde de kalacak çünkü baya rahat böyle . Geçen cumartesi işe gittim beylikdüzünden cevizlibaga . Mertlerdeki yokuş çıkarken sırtında bi ağrı başladı o kadar o ağrıda muhtemelen çantamdan dolayı. Teşekkürler. Foto: beylikdüzü çamlık

Dosyalar

• IMG_20181110_203508_695.jpg
    IMG_20181110_203508_695.jpg
    1,3 MB · Okunma: 86
Arkadaşlar siyah turuncu olan triban 500 sahibiyim. Şu an bisikletim yanımda olmadığı için soruyorum gidon bogazimiz açili mi yani ters çevirerek daha yüksek bir pozisyonda kullanabilir miyim? M beden kullanıyorum gidon boğazı 100mm eskiden kısa aralıklarla kullandığım için farketmiyordum ancak sirtimin üst kısmında boynuma dogru ağrı oluyor 70 km üstündeki turlarda. Gidon boğazını 80 mm olanı ile değiştirirsem sorun düzelir mi? Çok fazla uzanmam gerekiyor ve bisikletin üzerinde iken yukaridan baktığımda gidon ön tekerlek göbeğinden daha ilerde kalıyor. Cevaplarıniz için tesekkur ederim şimdiden.

Geri