Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Bu hafta sonu Triban 5 alacağım,boyum 1.75 kadro boyu olarak hangisini seçmeliyim(M-L)

Bisikletin yanında başlangıç için hangi aksesuarları almalıyım

Scudo
@xana iç bacak boyunu ölçtün mü ?
suluk / suluk kafesi / çanta / yedek iç lastik / alyan takımı / levye / eldiven / kask / tayt /

@basak10 Hayır çok fark yok. Sadece kalite farkı ama ağırlık aynı gbi..

@xana 54 uygundur

@xana (link)
bu sıteden hesaplama yapıp M yada L kadroları ölçerek hangısının sana daha ıyı olacagını öğrenebilirsin tabi yakınında decatlon varsa.

@xana Sana olacak M. Bacak boyun normal ise M kısa ise S. L'ye bakmana gerek yok

@Uğur S. teşekkür ederim. 54 ve üstü aynı lastik boyu yazıyor decathlonda. ben 2033 kullanıyorum ama fazla gösteriyor biraz. hesabı nasıl yaptınız acaba.
Ben çember hesabından yaptım (başka nasıl yapılıyor bilmiyorum) 2 x pi x r yapıyorum. 2033 çıkıyor?(pi=3,14, inch=1,54

Sigma BC1609'un kullanım kılavuzunda 700x23c lastik için 2133 olarak girmem gerektiği yazıyordu. Oraya göre girdim ben.

a.png

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Kazuya @Uğur S. en doğru ölçüm için Sibop yere dik gelecek şekilde yere bir işaret koyun, mümkünse bisiklete binerek ön lastiğin düz bir çizgi üstünnde tam bir tur atmasını sağlayın, tekrar sibop yere dik geldiği yeri işaretleyin, bu iki işaretin mesafesini ölçüp mm cinsinden gireceksiniz. Her lastiğin yanak ölçüsü farklı olabilir. Bu nedenle tam ölçüm için tek çare lastiğin yere değen dış çevresini ölçmek.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Herkese selam :) uzun zamandır konuya yazmıyordum bi yazayım istedim.

Benim Hedwig ile Çanakkale'ye gitmek istiyorum. Yanlış anlaşılmasın, Çanakkale Geyikli-Dalyan-Ezine tarafına gideceğim otobüsle. Oradan da kasaba-kamping-deniz-şehir merkezi arası ulaşımı bisikletle sağlayacağım. Bir de Bozcaada turu yapacağım. Sormak istediğim şey triban 3 hafif bozuk asfaltta sizce üzer mi ? En azından üzerindeki Hutchinson'ların kasaba asfaltındaki performansı sizce ne olur ? Patlama önleyici bant almamda fayda olur mu ?

Ben katlanır bisikletle Bozcaada'da ve Gökçeada'da 200km kadar sürdüm hiç lastik patlatmadım. Lastiğin zırhı yok. Ama patlarsa da kesinlikle yardım falan ummayın. Genelde ada merkezi hariç trafik pek yok. Hele akşam kimmmseler yok. Bisikletimden gelen hiç duymadığım sesleri duydum :) çok sessiz...
Dolayısıyla kendiniz karanlıkta bile rahatça lastik değiştirebilecekseniz lastik vs değiştirmeye gerek yok çünkü adada yollarda pek bozuk değil.

• Beğen
Tepkiler: İlbey Yağcı
Arkadaşlar merhaba,sizlere bir sorum olacak müsadenizle,
Bende de b'twin 28"jant orijinal 7 şehir bisikleti vardı sattım, rockrider ve triban500 Arasında kaldım(biliyorum bu bir karmaşa) ve rockrider 540'ı aldım geldim. Triban500ü almadığıma pişman oldum. Seneye inşallah 2. Bisiklet olarak alacağım
internetten araştırdığımda dünyaca Tanınmış iyi markalar kökte birleşiyor gibi yani temelde 2-3 şirkette birleşiyor.
Bende satış sonrası, personel ve kalite gibi nedenlerle bu markayı Seçtim.
Sizce Triban 500ün yerine muadili olan başka markalara bakmalımıyım. Siz neden bu markayı seçtiniz?
Ilgilenen olursa şimdiden çok teşekkürler.

@İlbey Yağcı Sürüşle ilgili çok sıkıntı olmaz da lastik patlaması tamamen şans ama yanında malzemelerin olmadan yola çıkma yoksa kalıverirsin ortada :D

@Keya Bu ürünlerin fiyatlarında aynı özelliklerde yol bisikleti bulmak çok zor, genelde f/p olduğu için giriş seviyesi olarak çok tercih ediliyor.

@sabrikasik Genelde indirim oluyor ama garantisi yok tabi. Elinizde bisiklet var ve aceleniz yoksa bekleyebilirsin :harika:

@taner07 teşekkür ederim, fazla zarar etmeden rockrider540'ı satabilirsem hemen alacağım inşaallah.

@Keya Btwin ucuz ve giriş seviyesi f/p ürün satıyor bikaç modeli. Lakin hepsi değil elbette. Buna bi örnek de geçen aylarda salcano'nun piyasaya soktuğu ve 3500 serisiyle iyi bi yer edindiği oldu. Btwin'inde bazı modelleri f/p açısından iyi ürünler..

@lealtad teşekkür ederim öncelikle. Mesajından sonra tekrar baktım salcanolara, oturduğum sitede epey bisiklet var. Salcano marka da hatırı sayılır derecede var ve hoşumada gidiyor sade olmayışı beni engellemişti. Çok alengirli geliyor renkleri bana ama bisikletler güzel.
Tekrar teşekkür ederim ilgine

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Triban 5 teki gidon sargısı 2 renk çok hoşuma gidiyor, türban 3üme de yapayım diyorum ama o kadar baktım bulamadım var mı yardımcı olabilecek?

Peki, çok profesyonel kullanmayacağım, işe gidip gelmek, müsait oldukça gezmek ve ileride olursa ufak Çaplı turlara katılmayı düşünüyorum.
Sizce flat bar mı, drop bar mı tercih etmeliyim?
Kadro boyunu henüz denemedim, tablodan baktığıma göre 56 uyuyor bana nedersiniz.
Boy 1,78
B.iç boy 80

Geri