Scudo Sports

BTWIN Rockrider 340 (M) izmit'te 14.07.2017'de alındı ve çalındı!!!

lordthann

Üye
Tepki
4
İsim
Yurtsever Tamer Seval
Bisiklet
b'Twin
14 Temmuz saat 20:03'te İzmit Decathlon'dan satın aldığım 00* *02 **7 6*0 seri numaralı bisikletim Yahya Kaptan'da 6. kattaki dairemin önünden kilidi kırılarak saat 22:00 - 00:00 arasında kısa pantolon/şortlu düz saçlı bir erkek tarafından çalınmıştır. Bir şekilde denk gelenlerin ya da konuyla ilgili düşüncesini iletmek isteyenlerin +905556340680 numaralı telefonumdan bana ulaşmalarını rica ederim. Teşekkürler...

Dosyalar

• vtt rr 340 orange [8302232]tci_pshot_00.jpg[550_550xoxar].jpg
    vtt rr 340 orange [8302232]tci_pshot_00.jpg[550_550xoxar].jpg
    33,8 KB · Okunma: 212
  • vlcsnap-2017-07-15-18h02m09s119.png
    vlcsnap-2017-07-15-18h02m09s119.png
    21,9 KB · Okunma: 226
  • vlcsnap-2017-07-15-18h31m15s002.png
    vlcsnap-2017-07-15-18h31m15s002.png
    19,9 KB · Okunma: 235
  • vlcsnap-2017-07-16-18h17m57s968.png
    vlcsnap-2017-07-16-18h17m57s968.png
    24,8 KB · Okunma: 223
  • vlcsnap-2017-07-16-00h55m01s572.png
    vlcsnap-2017-07-16-00h55m01s572.png
    61,8 KB · Okunma: 221
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
Öncelikle polise haber vermişsinizdir umarım. Belki hırsız şeşkaza karakola girerse yakalarlar.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Haber verdim. kayıtları verdim. Kayıtları izlerken almış olduğum notları yazan metin dosyasının da yüklü olduğu cd'leri verdim. Vatandaş olarak bunları yaptım. Öncelikli hedefim çalanı yakalamak.

Sırada bütün ikinci el sitelerinde ürünü araştırmak. Direk bisikletin resmini çekmek yerine orjinal sitesindeki resmi koyarak satmayı da deneyebilirler sen tanıma diye, onlara da dikkat et. Letgo, sahibinden, bisiklet ile alakalı forumlara bakar ol. Bölgedeki, hatta ilçedeki bit pazarı, ikinci el alıp satan bisikletçiler, kapalı çarşılara bakar ol. Arkadaşlarını bilgilendir onlarda bakar olsun, aktif olarak arayın yani. Adamı bulduğunuzda ise panik yapmadan alıcı gözüyle bakıp gidin, uzaklaşmadan, yani adamı gözden kaybetmeden polisi arayın, bisikletinizi alın, şikayetçi olun hapis yatsın.

*Edit: Profilinizi güncelleyince yeni gördüm yaşınızı, bisiklet peşinde koşacak vaktiniz olmayabilir, yinede mahalle gençlerini bilgilendirirseniz faydaları dokunabilir.

Öncelikle öneriler için çok teşekkür ederim.
@Hevesli
Malesef alındıktan çok kısa bir süre sonra çalınmış olması nedeniyle orjinal resmindeki halinden farkı ya yok ya da ben bilecek kadar kullanamadım :(

Sanırım bisikletin üzerinde sadece Rockrider yazıyor, 340 ibaresini göremedim resimde. Bütün rockrider ilanlarını takip edin, ilan açılış tarihine göre ayırt edersiniz yeni ilanlara bakın. Her hırsızın internetten satacağını sanmam, o yüzden yine çevreyi kontrol etmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: lordthann
Teşekkürler

mağazadan aldığınızı görmüş olabilir ve o andan itibaren takibe geçmiş olabilir. mağazadan görüntü kayıtlarını polis alana kadar işler uzar, decathlona gidip bu yönde bir talebiniz olursa umarım geri çevirmezler abi

Teşekkür ederim. Onu da deneyeyim. Ancak bu ihtimali biraz düşük buluyorum. Epey dolambaçlı bir yoldan geldim eve. Tek sürüşüm oldu :(

polisin bulabilmesi lazım görüntüler baya iyi. 17 yaşlarında görünüyor.

• Beğen
Dün öğleden sonra karakola gittim. Hırsızın yakalandığını ve çocuk şubeye götürüldüğünü söylediler. Çocuk şubeye gittim. Adliyeye götürüldüğünü söylediler. Çalmış olduğu başka 2 adet bisiklet vardı. Benimkinin orada olmadığını söyledim. Adliyeye gittim. Savcı sorgulaması için polis nezaretinde bekliyordu. Ben de sükunetle bekledim. Savcı bunun sorgulamasını yapıp nöbetçi mahmeye mi ne gönderdi. Ben de savcıdan bisikletimin yeriyle ilgili vermiş olduğu bilgiyi almak için savcı başka bir suçlu sorgulaması yaparken orada beklemeye devam ettim. Bitince girip maruzatımı bildirdim. Hurdacıya sattığını söylemiş. Nöbetçi sulh ceza mahkemesinin oraya gidersem belki ailesini falan görebileceğimi söyledi. Mahkemenin olduğu yeri buldum. Malesef saat 5 buçuğu geçmiş olduğu için ben kimseye bir şey soramadan beni adliyeden dışarı çıkarttılar. Dışarıda beklemeye başladım. Tabi bu arada Elazığ'dan gelen arkadaşım ve onun Polonyalı kız arkadaşını da saatlerce bekletmek durumunda kaldım. Nezaret eden polis dışarı çıkınca bilgi almak istedim. Ancak alelade bir hurdacıya sattığını söylemiş olduğundan başka yararlı bilgi vermedi.
Başka ayrıntılar da var ama şunu belirteyim: Ben süreç boyunca en ufak bir gerginlik emaresi göstermeden belki de kolaylıkla bulunabilecek olan bisikletimin peşinde oldum. Sonuç şu an için olumsuz. İş yerinde akşama kadar ne yapabileceğimi, ne yapmam gerektiğini düşüneceğim. Sorularınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Dosyalar

• 20170717_171445.jpg
    20170717_171445.jpg
    52,8 KB · Okunma: 108
Şikayetçi olma çıkmasını bekle. Çıkınca çocuğu sen dışarıda sorgulayınca bülbül gibi ötmeye başlar. Artık adalet gerekli cezayı vermiyor. :kötü: Gerçi şikayetçi olsan da salıverecekler.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Bu dündü. Şu an nerede olduğunu bilsem, evinin adresini falan bilsem iş çıkışı gider bulur konuşurum. Ama bilmiyorum.

Geçmiş olsun öncelikle. Yine apartman içinden hırsızlık. En kapsamlı sigortanın bile daire kapınızın dışını kapsamamasının bir sebebi var. Kişisel eşyalarınızı korumak için dairenizde tutmalısınız. (Hırsıza hak vermiyorum tabi, ama bunu yaparak hırsıza fırsat veriyorsunuz sadece)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Hırsızın bodrum kata inip orada kilitsiz duran bisikletleri almayıp 6. kata çıkarak benim bisikletimi çalması? Kim kime fırsat vermiş?

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@lordthann
Kaçıncı katta olduğunuz farketmiyor malesef. Bisikleti evin dışında tutmaktan bahsediyorum. Burada paylaşılan hırsızlık öykülerinin çoğu "apartmana bağlı bisiklet" tanımıyla başlıyor. Daha sonra bu yazıları okuyanlar için uyarıcı olacaktır eminim.

• Beğen
Ben de asıl meselenin yapılan hırsızlık suçu ve bu suçun niteliği olduğundan bahsediyorum. Bizler suça fırsat oluşturmamak için kasmak yerine işlenen suçların faillerinin almaları gereken cezaları almaları, tekrar etmemeleri için gereken aksiyonların alınmasının sağlanması (eğitim vs.) gibi daha yapıcı ve huzur verici çözümlere odaklanabiliriz. Belli ki birileri bu gibi suçlara bizim bisikletimizi evin içine koymamamızdan daha fazla fırsat veriyor.

@lordthann
Bu konuda haklısınız zaten. Ben de kapıların kitlenmediği bir dünyada yaşamak isterim. Daha önce bahsetmiştim forumda. Karakolda komser hırsızı arayıp çalınan teybimizi getirtmişti. Cezalar ağırlaşsa bile suç her zaman eğitim ve ekonomik değerlere bağlı. Cezaları ağırlaştırmak hiçbir zaman suçu azaltmamıştır. Ama toplumu geliştirmek suçun önüne geçer. Kuzey Avrupa ülkelerinde rahatlıkla görülebilir bu. Uzun ve zorlu süreçler bunlar. O günleri görene kadar unutmamamız gereken her kilidin açılabildiği olmalı.

• Beğen
sattıysa bilmiyorsa onun sorunu o zaman çatır çatır fiyatını ödeyecek. öyle kalacak mı yani bu nasıl iş. dava açın ya da bisikletin fiyatı ne kadarsa versin. sakin takılmayın bence geçiştirirler. arsız şerefsiz utanmadan çalıyor bir de nerede olduğunu bilmiyormuş. bilmiyorsan tam parasını ödeyeceksin deyin bakalım nasıl hatırlıyor.

hırsıza davetiye çıkarmak lafına da katılmıyorum. düzgün giyin tecavüzcülere davetiye çıkarma demek gibi birşey. her türlü önlem alınmalı ama dışarda bisiklet bıraktı diye de birine hırsıza gel dedin denmez.

Geri