Scudo Sports

Bozulan garmin edge 500 ve baytekin...

Garmin tekelleşme sürecine girdiğinin farkında, etkinlikler sponsorluklar alıp yürüyor. Diğer markalara da şans versek belki daha iyi olabilir. Vdo, ciclosport bunlarda sosyal medyada anında paylaşım, hava durumu gibi özellikleri olmasa da iyi ürünleri var. Çok üst segment ürün aramayanlar tercih edebilir.

Bir de aklıma takılan soru var, Garmin Edge 500, Mio cyclo105, Magellan cyclo105, Timex trainer 2, Gssport. Bu 5 ürünün tuş yerleri, menü-kullanıcı arayüzü aynı. Kim üretiyor bunları ? Siemens, Profilo, Bosch aynı banttan mı çıkıyorlar. Hepsi Taiwan malı sanırım.

Scudo
4 yıl önce Garmin 500'ü Amazon'dan almıştım. Arızalanınca yenisi olan 520'yi almaya karar verdiğimde fiyatının Baytekin'de 1900 TL, EvanCycles'da 720 TL (KDV dahil) olduğunu görünce bir dakika düşünmeden Evan'dan aldım. Baytekin sözde Türkiye haritasını yüklü veriyor ve garanti süresince desteği var. Baytekin'e ürün göndereceğime yurtdışına gönderirim daha güvenilir. Türkiye haritasını da OpenStreep Maps'ten yükledim.

Ben alakasız bir şey soracağım ancak böyle garantiyle ilgili.ABD'den bisiklet getirmek fikrine ne diyorsunuz? Özellikle Giant ya da Cannondale düşünüyorum.Bunlar burada tamamen garantisiz mi kalırlar? Eğer öyleyse orada Ebay'dan direkt garantisiz olur ama daha üst bir şey alırım diyorum.Mantıklı mı oradan bisiklet getirmek sizce? Abd'den alınan Propel'e, Giant Türkiye bakar mı? Ya da Supersix'e Delta bakar mı?

@Bahadır Gürel aynen bahadır bey arızalınca at cope yenısını al yurtdısından 2 tane yurtdısından aldıgın paraya tr den 1 adet alıyosun

zaten baytekın servıs olarak yaptıgı bısey yok paranla rezıl olcana bu sekılde bır yol cızılır

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Uptown Cyclist tabi kendi cebini düşünerek haraket ediyorsun gayet te iyi ama Türkiye'de olmayan markaları tercih etmek daha doğru olur ayrıca shipping bedeli hesaplandığında ödeyeceğiniz kdv ile hemen hemen aynı fiyatlara yaklaşır. 100-200 $ da oluyor bisiklet shippingi ABD den. Bir de ayrıca giant ayağına gelmiş bir sürü risk almış sene de 3-5 bin bisiklet satarım diye 2 bine düştüğünde satışlar toplar tası tarağı gider hiç derdi olmaz. Sonra niye gelmiyor şu marka niye yok diye bakınırız. %10-15 gibi farkları görmemek lazım.
Mesela geçen yaz sonu geçirdiğimiz devolüasyon un büyük avantajı oldu pahalı bir çok bisiklet sabit fiyatlarla satıldı ve yurt dışından almakla aynı seviyeye geldi. Ayrıca PayPal yada kk size doları en yüksekten hesaplar siz 1000 $ = 2930 tl diye
Hesaplarken 3200 tl olur.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Zekeriya Çab Bisikletim benim yanımda gelecek ABD'den.Yani sanıyorum ki kendi fiyatı dışında bir şey vermem.Çalışıp alacağım ve 1500 dolar gibi bir bütçe belirledim.Şimdi mesela Caad12 düşünüyordum sıfır ancak ebay'da 1600 dolar'a Cervelo'lar bile vardı.Hem de S2 falan.Ya da 840 dolar'a full karbon Giant TCR vardı.O yüzden kafama takıldı.Madem sıfır Cannondale'nin garantisi olmayacak niye alayım dedim.2016 Cannondale yerine 2013 Cervelo alırım dedim ayrıca.Yanımda getirebilecekken bile almayayım buradan mı alayım sizce pekiyi?

@Uptown Cyclist arkadaşım İngiltere'den Orbea orca aldı. Burada geçen yarış düştü ve kadro kırıldı. Türkiye'deki orbea yi aradığımızda aldığınız bayi ile iletişime geçebilirsiniz dedi. Onlar bizi Türkiye'ye yönlendirme yaptı. Bisikleti Türkiye bayisine verirsek gerekli garanti işlemlerinin yapılacağını söylediler. Ve kaza sonucu olduğu için kadroyu 500 EUR karşılığında değişim yapıldı. Kısaca bazı ürünler uluslararası garantilidir. Emin olmanız lazım.

• Beğen
@Yavuz S. Çok teşekkür ederim.O zaman ben kimseyi daha yormadan iyice araştırayım ilgilendiğim markaların garanti politikasını.Cannondale iptal bu durum.Onu biliyorum çünkü sadece alınan kıta'da geçerli.Neyse tekrardan teşekkürler.

@Uptown Cyclist yanında getireceksen bence bir kadro al birde bisiklet zaten vereceğin para az olacağından bisikletini kullanırsın bir şey olursa da sakladığın kadroyu çıkarıp yola devam dersin. Yani garantiye ihtiyacın olmaz yada Türkiye'den daha ucuza aldığın için 500-1000 tl karda olacaksın harcama tut bir hesapta bisiklete bir şey olunca neyse parası ve yaptır.
Herkese söylüyorum bisiklet mekanik bir şeydir tamirini servisini kendin yapacaksın. Buradan aldığın her türlü kuralına uyduğun bisiklete bile garanti vermiyor işi yokuşa sürüyor. Sen jantları değiştirmişsin ondan kadro yamulmuş orjinal jantla kullansaydın olmazdı diyor. Sonuç kendin al iyi bak bakımını yap güvenli kullan kural bu garantiyi salla araba bile garantisi yalan.

• Beğen
Tepkiler: AliG. ve The UGUR
@Zekeriya Çab 1200 dolar'a görmüş olduğum Supersix Evo Hi-mod kadro üstüne dediğinizi okudum süper oldu :D Doğa bana al getir diyor resmen.Çok teşekkür ederim :hhhhhh:

@Uptown Cyclist Yanınızda bisiklet getirecekseniz THY 60 euro nakliye ücreti ister(diğer çoğu havayolu da aynı şekilde). Kullanılmamış Cannondale (CAAD 12 ultegra ya da 105) bisikleti ABD liste fiyatından alıp üzerine de Türkiyeye nakliye ücretini eklediğinizde aynı bisikletin Delta Bisiklet satış fiyatınının 1000-1200 tl aşağısına denk geliyor. Türkiyeden aldığınızda hem garantili bir bisiklet sahibi olursunuz hem de 9 taksitte ödeme şansınızı olur. Tavsiyem sıfır Cannondale alacaksanız Türkiye den almanız (uygun kadro boyu için önceden temasa geçin), 2. el alacaksanız ebay üzerinden almanız (çok daha ucuza bulursunuz). Ben geçen sene 2013 model Ultegra setli, FSA SLK aynakol, Dura-Ace jant setli fıstık yeşil-mavi-beyaz Caad 10'u kargo dahil 950 USD almıştım. 60 euro da THY ye verdim yaklaşık 1000 USD a harika bir bisikletim oldu. Bisikleti o kadar çok sevdim ki, ABD ye gitmeden 6 ay önce aldığım Carbon Focus Cayo Evo yu hiç kullanmaz oldum ve evde döküntü durumuna düştüğü için satışa çıkarttım.

• Beğen
@UtkuK cevabı heyecanla okudum ...
Bisikleti bu sekilde E bay den mi aldınız ?

Piyasayı Garmin'in elinden kurtarmak sadece Polar,Suunto ve Sigma'nın elinde. Bu markalar atılım yapmadıktan sonra herkes Garmin'e mahkum kalıyor. SRM,Piooner falan var fakat pro kullanıcılar için uygun. Bazı markalara ve satıcılara mahkumuz ya ona yanıyorum. Herkes parayı sadece ben kazanayım diyor.
Fransa da yaşadığım olayı anlatayım: Bisikletimin BB30 göbeğini sökmek istiyordum fakat sol kolda ki ters vida düşmüş, dükkanlara soruyorum buluruz,hallederiz demiyor kimse. Diğer mağazaları arıyor sende var mı diye soruyor yada mağazayı tarif ediyorlardı. Gerçekten hayran kalmıştım. Bizde olsa müşteri başka yere gitmesin diye kırk yalan,takla atar esnaf.

Şu sıralar bryton kullanan arkadaşlar var ve ürünü beğeniyorlar aralarında polar kullanmış olup servisten şikayet edenler de oldu. Garmine ise sağolsun"buralar benden sorulur" edasıyla gezinsin dursun yeni ve düzgün firmaları tanıdıkça alternatiflerimiz artacaktır

• Beğen
Tepkiler: celilcetiner
Bryton candır

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13240610_1125434567514453_8672946679770167587_n.jpg?oh=eeabc1087b1f90a826a84617f3863cfe&oe=5821A66C

Baytekin ile olan konuyu tekrar hortlatıyorum kusura bakmayın.

Geçtiğimiz Eylül ayında, Evans' dan garmin 520 hr set aldım. 1-2 Ay önce bluetooth kopukluk yapmaya başladı ve bende 30.06.17 de baytekine verdim.

Bugün aradım, ürünün garantiden değişeceğini fakat servis bedeli olan 150 ₺ ' i talep ettiler.
Uluslararası garantisi olan bir ürüne ne servis bedeli diyorum, yurt dışından geliyor diyorlar.

Konu hakkında yardımcı olabilecek var mıdır ?

Baytekin den iki kere ürün değişimi yaptım herhangi bir sorun olmadı hatta gayette alakadar oldular. Servis bedeli olarak yansıtılan tutar biraz saçma olmuş. Bir açıklama yapmadılar mı?

@hydrocon
Ürün yurt dışından geliyormuş, servis ücreti varmış.
Telefonda şöyle söyledi;
Ürününüz garanti kapsamında değişecek fakat 150₺ servis bedeli bulunmaktadır.
Bende dedim ki ;
Uluslar arası garantisi olan bir ürüne ne servis bedeli diye sordum, yurt dışından geliyor servis ücreti alınıyormuş, sıfırı 600₺ imiş..
Garanti kapsamında olan bir ürüne nasıl servis ücreti isteniyor, aklım ermiyor..

Geri