Scudo Sports

Boyun, bel ve diz ağrıları, geometri sorunsalı

Merhaba
Boy olcunuz tam sonuc vermez kadro boyu uygunlugu konusunda . buyuk ihtimal egilerek kullanmaniza sebeb olan bir olcu hatasi olmali. Bi arkarasiiniz eline metre alsin dik durarak ellerinizi gidonu tutar gbi uzatin oda olcsun mesafeyi ( elinizle kalcanizin ortasindaki mesafeyi.)
Birde bisikletin gidonu ile sele ortasini olcun . olculer farkliysa muhtemelen sorun oradandir . belki dik oturmaniza engel bi durum vardir

Scudo
@mariokaldato
İlginiz için teşekkürler. İlk fırsatta ölçüm işini halledeceğim. Sonuçları bildiririm.

#Tapatalk

@morishej
Aklima gelmisken bisikletinizin gidon uzunlugu eger sizin olculerinize gore uzun ise oda sizi cok egme egilimine sokabilir. Ayriyetten daha kisa bi gidon sizi dik tutar ( tabi kol geometrinizi bozmadan )

Bence de bir fitting uzmanına görünmekten başka çareniz kalmamış gibi. Yine de yardımcı olmaya çalışayım. Gidonu ne kadar yükseltebildiniz? Şu anda sele ile gidon arasındaki yükseklik farkı nedir? Sözettiğiniz kadar kötü bir durumda sele gidon en az aynı seviyelerde, hatta gidon seleden 3-5cm daha yukarıda olmalı. Gövdeniz yere 60derece açı yapacak kadar dikleşmeli en azından. Bu pozisyon belki o kadar agresif görünmeyecek ama bisikleti bırakmaktan iyidir.
Eğer şu an kullandığınız ayarlarla bisikletiniz yandan bir resmini koyarsanız, hatta eğer mümkünse siz sürüş pozisyonunda üzerindeyken yandan bir fotoğraf çektirirseniz, en azından çok bariz bir sorun varsa fikir verebiliriz belki.

Misal yeni topladigim tur bisikletimin kadro boyu bana bi beden buyuk gibi ama gidon bogazim bu sekilde acisi yuksek ve bana dik bi oturus imkani veriyor ve hc agri yapmiyor cok sukur2016-08-24_17-19-43_HDR~2~2.jpg

@morishej geçmiş olsun
Bir arkadaşınızdan temin edebileceğiniz veya kiralayabileceğiniz dik oturuş yapabileceğiniz bir bisikletle aynı mesafeyi denemeniz bahsettiğiniz sorunla ilgili olup olmayacağını
ortaya çıkarabilir birde rutubetli ve ikim değişiminden kaynaklanan hava şartları hiç olmayan uykudaki ağrıları tetiklebiliyor
Boyun fıtığı olma ihtimalinide göz önünde bulundurun bazen doğru ve tam teşhis için 2. bir doktora gitmek gerekebilir
tekrar geçmiş olsun

Bisiklete binme dışında hiç mi ağrı şikayetiniz yok ? Her şey yolunda mı ?
Yol göstermek için değil de konu netleşsin diye sormak istedim. Geçmiş olsun bu arada .

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Burçak Erbil
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160926/aa747d17f3e6cf80fefd856c0d6e83bd.jpg

Merhabalar fotoğraf olarak bunu bulabildim.

#Tapatalk
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160926/17b0ae4cfb48e48f5988e89a458812e4.jpg

@caner ünsal
Bisikletten indikten bir süre sonra ağrılar geçiyor. Günlük hayatta herhangi bir şikayetim yok.

#Tapatalk

Yanılmıyorsam bisiklet kullanan arkadaşlarınız olduğundan bahsettiniz. Acaba şehir tur bisikleti kategorisinde bisikleti olan bir arkadaşınızin bisikletini ödünç alıp kullanma imkanınız var mı? Bu şekilde masrafa girmeden kadronun mu yoksa başka bir durumun mu sorun olduğunu anlayabilirsiniz sanırım.

Bende bir müddet boyun ağrısı çektim. Gidonu yükseltip, balaklava kullanmaya başlayınca ağrı kalmadı. Şimdi bende sol elimde bir uyuşma oluyur sebebini araştırıyorum.

Merhabalar konu hakkında çok bilgili değilim fakat bisikleti ilk gördüğümde geometrisinin çok bozuk olduğunu sezdim sele en üste kadar çıkmış fakat gidon ile aynı seviyeye ancak gelmiş, aynı şekildede kadro geometrisinide beğenmedim(tamamen kendi fikrim yanlış anlamayın)

Bence sizin yapacağınız başka bir bisiklete binmek olsun bir deneyin derim tur arkadaşlarınızdan biriyle bir günlüğüne bisikletleri değişin

Son olarakta boyun ağrısına sebep olan 2 şey var (birsürü var fakat 2 si önemli) birincisi yol bisikleti ve supersport motorcuların durduğu pozisyon bir iki saat sonra ağrı yapar kısa süreli mola verilmelidir ikincisi ise sele yüksek olunca baş mecbur aşağı tarafa baktığından ense kökünde bir ağrı olur, yazdıklarıma bir bakın size uyan varsa araştırın derim ben

Cevap yazan, yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Yazılanları tek tek deneyeceğim.

#Tapatalk

Benim tavsiyem madem kron bisiklette bunlari yasiyorsun arkadaslarin arasinda konforlu rahat boyu size uygun bir bisikleti olan varsa scott trek specialed canyon neyse sadece selesini bir ayarlayip ayni yolu denemendir belki de olay bisiklette bitiyordur.

Arkadaşlar tekrardan merhaba, bugün gidon ölçmek için bisikleti çıkardım. Gidonu ölçerken bisikletin de sağını solunu ölçeyim dedim. Sele borusunun girdiği yerden pedal bacağının ortasını ölçtüm 42 cm çıktı. Netten araştırdım sanırım 16"e denk geliyor. Scott'ın sitesinden scott sub cross şehir bisikletinin geometrisine baktım, oradaki ölçüleri baz alarak kendi bisikletimin sağını solunu ölçtüm sonuç yine aynı çıktı. Sanırım benim bisiklet small beden. Bisikleti aldığım yerin sahibi değerli bir insan. Ona sordum medium olduğunu, eğer değilse de bir yanlışlık olduğunu, bunu telafi edebileceğini söyledi. Sizden son bir ricam var bisikletimin kadro ölçüsünden nasıl tam emin olabilirim? Bisikletçiye karşı mahçup olmak istemiyorum aramızda hatır-gönül var. Kadro üzerinde ölçü bilgisi yok.

#Tapatalk

Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba? Kadro boyunu nasıl belirlerim lütfen el atın.

#Tapatalk

Pedal merkezinden sele altı kadro (dikey boru ile yatay öne giden boru üstü) birleşme yerini ölçün.
Ön teker göbeği ile arka teker göbeği arası mesafeyi ölçün.
Bunlar kadro ile ilgi iki ana ölçüdür.
Ama markadan markaya fark olabilir.
Özellikle pedal sele arası standart değil.:)

arkadaşlar merhaba. Benim boy 1.82-83 civarı. Bacak boyum 94 cm. Kadro uzunluğu(seleden gidona olan mesafe 51 cm). Bu kısaymış benim ölçülerim için...Acaba kelebek gidon taksam bir nebze de olsa bu kadro kısalığı problemini bertaraf edebilir miyim? Zira yeni bisiklet alacak pek durumum yok şu sıralar...

Geri