Kullanım tecrübelerinize göre yeni tercihlerle değişik bir bisiklet toplarım diyorsanız, daha doğrusu daha değişik bir kuruluma açıksanız ilk bisikletiniz de arka freni çıkarmayı düşünün derim. Sadece panik freni olarak kullanırım diye düşünüyorsanız bile kullanmayın bence; Panik freniniz ön fren olsun. Fixie de pedallar ile yavaşlamak ve durmak ayrı bir keyif. Arka tekerinize ters yönde güç uygulayabildiğiniz bir kurulumunuz varken buna birde fren eklemek ayaklarınıza frenin hükmetmesi gibi bişey olacak ve fixed ın sürüş tecrübesinin verdiği keyfi azaltacak.
Freni güvenlik açısından istediğinizi tahmin ediyorum. Fixed a alıştıktan sonra ayaklarınızı yeterince etkin kullanıp bisiklet üstündeki pozisyonunuzu değiştirmeden, yani seleden kalkmadan, ağırlığınızı taşımadan arka lastiği kızaklatabilecek derecede ters güç uygulayabildiğinizi göreceksiniz. Kızaklatacak kadar ters gücü uygulayabilmek demek lastikler kızaklatmadan daha kısa mesafede durabilmek demektir. Diğer fren lerde de yaptığımız genelde budur; Çabuk durabilmek için kızaklatmadan en güçlü fren baskısını uygulamak. Eğer arka frenle durmaya alışırsanız kaslarınızı ters güç uygulayarak pedalla durmaya hazırlayamayacaksınız. (Oturur konumda lastikleri kızaklatmak pedallar yatay konumdayken daha mümkün. Aynı gücü pedalın çizdiği daire üstündeki her konumda -aynakolların dik ve dike yakın konumlarında- şahsen uygulayamıyorum. Yani Pedal freniniden normal fren performansı beklemeyin ama mukayese edilirse arada büyük farklar oluşacağını sanmıyorum. Daha önce de dediğim gibi uzayacak olan fren mesafesi açığını dikkatinizle soğukkanlılığınızla kapatabilirsiniz)