Scudo Sports

bottecchıa 1980 değişim başlıyor :)

Scudo
bundan daha güzeli herhalde bitmiş hali olacak. süper görünüyor. sabırsızlıkla bekliyorum son halini

kolay gelsin

gidonu sarmayın bırakın öyle kalsın maşa ile acayip uyumlu olacaktır :)
süper gözüküyor şimdiden..

tekerleklerin kadroya yakınlığı çok güzel görünüyor! gerçi sanırım furş takımı yok altta ama olsun az farkeder. kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: tansu berkay
@Can Özbek

gidon olarak düz gidon kulanmayı düşünüyorum o yüzden zaten krom kalacak

bakalım sona yaklaşıyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Can Özbek
@tns

Ben de üstünde gelen yarış tipi gidonu kullanırsınız diye umuyordum. Bu tip bisikletlerin kanında yarışçılık olduğu için heralde kıvrık gidonu daha çok yakıştırıyorum. Ama tabi ki herşeyden önce sizin zevkinize hitap etmesi önemli. Çalışmanız çok iyi ilerliyor. Paylaşımınız için teşekkürler.

@Onur Onursal

açıkcası düz gidonu daha çok seviyorum ve en başdan beri düz gidona göre hazırlık yaptım.... yinede tavsiyeniz için teşekürler.

bende dropbar daha çok seviyorum işin aslı, fakat tabiki önemli olan sizin zevkiniz iki türlüde çok güzel bir bisiklet ortaya çıkacak o kesin. Hareket yapmayı düşünüyorsanız düz gidon o işler içinde daha kolaylık sağlayacaktır ;)

@Can Özbek

aslında bisiklet tam fixed olmayacak arkada ve önde fren olacak umarım bu tercihlerim sizi hayal kırıklığına uğratmaz :) ama benim bu bisikleti toplarken çıkış yolum keyifle kulanacağım vitessiz bir bisikletti ve yine bir tespitde bulunayım
bence şehir içinde bisiklete binen çoğu kişi yakın bir zamanda bu tarz bisikletlere çok daha fazla ilgi göstermeye başlayacak....(bana sorarsanız çok da geç kalındı)

• Beğen
Tepkiler: Can Özbek
zaten frensiz kullanmak gerçekten çok zor hele gündelik kullanımda baya zorlayıcı... ben de frenleri sökmedim hatta bir ara arka freni söksemmi diye düşünüyordum ki, bu hafta sonu yaptığım uzun yol sonrası yokuş inerken iki frenede ihtiyacım oldu (bisikletimin frenleri kötü olduğu için olabilir). ilk başta çoğu insan yadırgasada gerçekten bambaşka bir zevk.
benim de bugün yurtdışından sipariş ettiğim sarı renkli deri pedal kayışlarımla sarı lastiklerim geldi inanın çok mutluyum akşam ilk işim bunları takmak olacak fotoğraflarını eklerim :)
acaba türkiye' nin fixie leri diye bir konumu açsak ?

Abi ne konusu daha biraraya gelemiyoruz :D

Sezon bitmeden ayağa kaldirimde şu toplanma işini halledelim .

@tns

Bende fixed toplamadan önce aklımda buna benzer bişey vardı. Hatta fixed düşünmüyordum bile ama singlespeed olacağı kesindi çünkü vites tertibatı kesinlikle istemiyordum. Klasik şehir bisikleti lastiklerinden daha ince bişey istedim. Kısacası yol bisikleti görünümlü bi city bike olacaktı. Zahmetsiz; aktarıcı ayarı istemeyen ve şehir yollarına uygun bişey. Arkadaşım sağolsun fixed yapalım dedi bende itiraz etmedim. Şimdi gayet mutluyum fixie ile :) Sonuçta kafamdaki bisikletin fixed olanını yapmış olduk. Gidonu, freni sağı solu herşeyiyle kafanızdaki bisikleti yapmakla bence en doğrusunu yapıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: tansu berkay
@Halil Uygun

Gelelim Halil, bu hafta içi bir akşam sahilde buluşalım ben hemen ehrgün Mete ile pedallıyorum zaten, gerçi bu hafta içi sanırım kendisi nöbetçi olduğu için katılamayabilir...

@Can Özbek

her gün mü. ben 2 günde bir ama bi türlü karşılaşamadık o zaman. pazar toplanalım? (tatil günü diye dedim)

bu arada gidonlardan konu açılmışken boğa arıyorum...(ikinci için =))
(link)

Drop barlar guzel bence de, bende de pist gidonu var ama kullanmasi biraz zor seklinden dolayi elleri agritiyor biraz tepeden tutunca o yuzden hep asagidan tutmak gerekiyo, fixed uzerinde de genellikle normal pedsiz sort veya pantolonla oturdugum icin aciyo biraz :)

ama goruntusunu cok seviyorum ondan vazgecmem :)

@mcanb

aslında bu bisikleti biraz tecrube olarak görüyorum bu tarz topladığım ilk bisiklet olacak ve bundan sonra eminim bir tane daha toplarım gibi geliyor genel kulanım özeliklerini gözlemledikden sonra ve anladıkdan sonra eminim ikincisi için çok daha iyi fikir sahibi olurum gibi geliyor
aslında bir mtb var bir single speed yolda :) bundan sonrakide kesinlikle yol olacak....

Kullanım tecrübelerinize göre yeni tercihlerle değişik bir bisiklet toplarım diyorsanız, daha doğrusu daha değişik bir kuruluma açıksanız ilk bisikletiniz de arka freni çıkarmayı düşünün derim. Sadece panik freni olarak kullanırım diye düşünüyorsanız bile kullanmayın bence; Panik freniniz ön fren olsun. Fixie de pedallar ile yavaşlamak ve durmak ayrı bir keyif. Arka tekerinize ters yönde güç uygulayabildiğiniz bir kurulumunuz varken buna birde fren eklemek ayaklarınıza frenin hükmetmesi gibi bişey olacak ve fixed ın sürüş tecrübesinin verdiği keyfi azaltacak.

Freni güvenlik açısından istediğinizi tahmin ediyorum. Fixed a alıştıktan sonra ayaklarınızı yeterince etkin kullanıp bisiklet üstündeki pozisyonunuzu değiştirmeden, yani seleden kalkmadan, ağırlığınızı taşımadan arka lastiği kızaklatabilecek derecede ters güç uygulayabildiğinizi göreceksiniz. Kızaklatacak kadar ters gücü uygulayabilmek demek lastikler kızaklatmadan daha kısa mesafede durabilmek demektir. Diğer fren lerde de yaptığımız genelde budur; Çabuk durabilmek için kızaklatmadan en güçlü fren baskısını uygulamak. Eğer arka frenle durmaya alışırsanız kaslarınızı ters güç uygulayarak pedalla durmaya hazırlayamayacaksınız. (Oturur konumda lastikleri kızaklatmak pedallar yatay konumdayken daha mümkün. Aynı gücü pedalın çizdiği daire üstündeki her konumda -aynakolların dik ve dike yakın konumlarında- şahsen uygulayamıyorum. Yani Pedal freniniden normal fren performansı beklemeyin ama mukayese edilirse arada büyük farklar oluşacağını sanmıyorum. Daha önce de dediğim gibi uzayacak olan fren mesafesi açığını dikkatinizle soğukkanlılığınızla kapatabilirsiniz)

Eğer yokuş inecekseniz, 2 frene' de ihtiyacınız olabilir. Ben hafta sonu uzun inişler yaptım ve gerçekten bence en zor kısmı inişler, herkes o yokuşu nasıl çıkıyorsun diyor ama iniş bence çok daha yorucu. Eğer çok fazla yokuş inmeyecekseniz o zaman sorun yok, düzlükte gerçekten frensiz kullanabilirsiniz ama mesele inişe gelince 2 frende gerekli bana kalırsa...

Geri