Scudo Sports

Bostancı

@!3artu

haftaiçi akşam çıkarsanız ben de gelebilirim. pazartesi akşam üzerim bostancı fenerbahçe yapıcam saat tam belli değil ama beyaz sarı siyah salcanom var dediğiniz gibi toplu halde sürmek daha keyifli oluyor

Scudo
@B. Berna Solak

ben akşam üstü 17 veya 18 sularında deniiz otobuslerini ordan geçiyorum saati tam konuştuğumuz da beraber pedallamak ümidiyle...

Merhabalar,

İsmim Emre, 31 yaşındayım ve İstanbul/Bostancı (Tam olarak Altıntepe)'da ikamet etmekteyim.

Geçtiğimiz hafta emektar Castello bisikletimi satarak, aluminyum kadrolu yeni jenerasyon bir KRON XC-500 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Genelde hafta içi öğleden sonra/akşamüstü saatlerinde, Bostancı-Fenerbahçe arası sahilyolunda bana rastlayabilirsiniz.

En kısa zamanda tanışıp görüşmek üzere herkese keyifli pedallar dilerim.

Benim yeni oyuncaktan birkaç kare :

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Geçen hafta Sirkeci'ye Sedona Borla veya Salcano Astro 241 SV modellerinden birini seçmek için gitmiştim aslında ama, hiç hesapta yokken bir KRON XC-500 alarak geri döndüm. Bisikletimi Efor Bisikletten nakit 550 TL'ye aldım.

Bu modeli seçmemde öne çıkan faktörler, sertlik ayarlı kilitlemeli maşa, Acera vites donanımı ve olumlu yorumlar alan kadrosu oldu.

Yukarıdakiler bisikleti aldığım gün çekilen fotoğraflar, ertesi gün Velo siyah elcik takımı, Cateye suluk, Polisport matara, Sedona mini pompa ile Sigma flaşör takıldı üzerine ve şu an daha şık bir görünüme sahip.

Teşekkür ederim arkadaşlar. :)

Armağan selam,
Ben bisikleti geçtiğimiz Cuma gününden bu yana hemen hemen her gün en az 15-20 km kullanıyorum ve son 2 gündür pedallara abandığımda sanki orta göbekten bir gıcırtı sesi geliyor gibi.
Sende de böyle bir sorun olmuş muydu?

Büyük ihtimalle bisikletin rodaj dönemine bağlı yağ eksikliğidir diye düşünüyorum gerçi, bu akşam WD40 ile sorunu gidereceğim büyük ihtimalle.

Bir de arkadaşlar,
Bana 21. vites son süratte yetersiz geliyor. Eski bisikletimde galiba dişli çapı daha büyüktü; bu bisiklet tam bir MTB olduğu için bu şekilde sanıyorum.

Açıkçası arka rubleyi 8 veya 9 olarak değiştirmek niyetindeyim, acaba arka değiştiriciyi de değiştirmem gerekir mi yoksa, sadece vites kolunu değiştirsem arka değiştirici (Acera) uygun ayarlarla kurtarır mı?

Bir başka değişle, bisikletin daha az pedalla daha fazla mesafe gitmesi için teknik anlamda yapabileceğim doğru işlem ne olmalıdır?

Biraz bilgi eksikliğim var şimdilik, yardımcı olabilirseniz sevinirim. :)

Rublenin en ufak dişinin 11li olmasına bak yoksa 8 - 9 alsanda bişey farketmez, aynakolun 42 dişli buda ufak. Bende aynı sorundan dolayı bisikletime 48li aynakol ve ufak çaplı ruble taktım, güzel oldu :)

(link)

(link)

Teşekkür ederim,
Rublenin en küçük dişlisi 11 olması lazım gibi hatırlıyorum ama eve gidince yine de bakacağım.
Yani ruble aynı kalsa ve sadece aynakol değişimi yapsam, istediğim değerlere ulaşabilirim sanırım?

Selam dostum, parçaların değişimi konusunda ve diş sayıları vb. konularda baktığım yer şu adres (shimano kullanıyorum):

(link)

her bilgiye ulaşıyorum, ayrıca setleri değiştireceğim zaman uyumlu parçaları da kıyaslayan tablolar var.

dişli-hız ilişkisi konusunda da Murat Reis çok güzel açıklamış: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=99

umarım faydalı olur.

@Emre Ergene

• Beğen
Tepkiler: Emre Ergene
Detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim, dikkatlice inceleyeceğim. :)

Bir de hem virajı iyi, hem de hesaplı bir çift yol lastiği alacağım yakında sanırım.

Merhaba ;
Bisiklete çocukluğum dan beri binerim.Evliliğim ve Spor hayatımın bitmesi ile Bisiklet hayatım da bitmişti.Son bir haftadır Bodrum katındaki bisikletimin yanına inip iyi kötü tamirini yaptığımı ve Bostancı,Caddebostan Fenerbahçe Yollarında gezdiğimi ve hayatın yeniden tadını çıkarttığımı söylemek istiyorum.

Belki yeri değildir ama küçükte bir sıkıntım var :) 22 yıl spor yaptıktan sonra bırakınca 1.92 boyum "125" kilo oldum eee.doğal olarakta bisikletin kadrosunun içindeki amortesörde yaylanınca pedallar yere sürter oldu :) bunu sabitlemenin bir zararı olurmu acaba ?Mesela Amatrösörü çıkartıp saplama taksam?

Gelelim Bisiklet forum sitesine.Bu siteyi inanınki daha önce hiç görmemiştim.Belkide internete bisiklet yazmadığım içindir.
Harika ötesi bir site,konuları çok detaylı,üyeleri bilgili ve iyi niyetli aradığım herseyi buluyorum desem yalan olmaz.
Site sahipleri izin verirlerse kendi sitemde reklamını seve seve yapabilirim.

Kendinize çok iyi bakın Herşey gönlünüzce olsun.

hayırlısı olsun diyelim hakikaten güzel bisiklet 20" inch boyu var ise bende alabilirim benim bisiklet biraz eskidi :) bostancı caddebostanda karşılaşabiliriz. bende oralardayım.

Emre bize takıl arkadaşım Ben Bostancı'dayım arkadaşlarla takılıyoruz öyle...Ancak çalıştığımız için akşamları çıkıyoruz biz.

Geri