Scudo Sports

Bostancı - Kartal Sahil Yolu Kullanıcıları Dikkatine

bende bundan sonra fotoğrafları çekip bimere ileteyim. günde 50 den fazla fotoğraf çekeriz artık

Scudo
acımayın arkadaşlar acırsak acınacak duruma düşeriz. ben affetmem, üşenirim fotoyla felan uğraşmaya demek istediğimi anladınız. bisiklet yolunda mangalmı var, vurun tekmeyi devrilsin sonra basın gidin. bak daha koyuyolarmı oraya mangallarını. muhabbet şu olur oğlum oraya koyma tekme atıyor bisikletliler der. hahahah

@Erdal YILMAZ

Ben dün doğrudan bu siteden (link) kartal ilçe emniyet müdürlüğü trafik şubeye bildirdim. Çünkü bildiğim kadarıyla yapılan ihbar ve şikayetler zaten sorumlu bölge müdürlüklerine delege ediliyor ve tamamen bu birim sorumluluğu altında işlemler devam ediyor.

Dün eşimle birlikte 18:00-21:00 arası maltepe-pendik-maltepe arası sahildeki bisiklet yolunda bisiklet sürdük. Hemen hemen aynı manzaralar vardı. Arabasını veya motorunu sahildeki yürüyüş yollarına veya bisiklet yollarına park edenler, mangalcılar, bisiklet yoluna taşınmış banklar, toplu olarak bisiklet yolunda paten kayanlar, küçücük çocukların bisiklet yoluna doğru koşmaları ve daha fazlası. Ben katlanır bisiklet kullandım, bir tane zili vardı ama bunu çaldığım zamanlar çocuklar suratıma komik ifadeyle bakıyorlardı. Aşağıdaki kornayı yıllar önce Decathlon'dan almıştım sesi çok şiddetli olduğundan hiç kullanmadım. Sanıyorum bir defalık deneyeceğim :)

http://www.decathlon.com.tr/media/365/3654813/big_4d7c3a0c18f0471c82baef6aed00e624.jpg

• Beğen
Tepkiler: Y. Serdar Güler
ben denedim çok fena kaçılıyorlar :D

@Bahadır Gürel

bence bisiklet yolu tel örgü ile çevrilmeli belli yerlerden turnike ile geçiş olmalı sadece bisiklet kartı olanlar girebilmeli müze kart gibi bir kart yapılmalı... yoksa İstanbul'un bu derdi bitmez

Bende geçende tasmasız dört ayaklı köpeğini gezdiren iki ayaklı bir köpeğe rast geldim bisiklet yolunda gezdiriyor. Uyardım, çıkıştı. adam resmen hem suçlu hem güçlü, suçluluğun verdiği korkaklık ve telaşeyle sesi çıkıyor pisliğin...

@Y. Serdar Güler

Arkadaşlar bisiklet yoluna park etmiş araçlar için yaptığım şikayet için yasal işlem yapılmış. Bunu görmek beni umutlandırdı açıkçası.

Sizler de bu gibi durumlarda emniyet müdürlüğüne fotoğraf iletin mutlaka.

Emek verdik ama değdi sanırım:)

(link)

oooooo mükemmel bir haber paso foto çekip yardırırım artık :D

http://galeri2.uludagsozluk.com/203/%C5%9Fimdi-onlar-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCns%C3%BCn_316571.jpg

@cemil kocan

Aynen. Ne kadar çok şikayet, o kadar çok ilgi, alaka demek..

Bende mail atmıştım bikac gün sonra belgeli yazı atıp 2 aracı cekebildik diger 70 araca ceza uyguladik denildi.. olum sonra pisman oldum cunku insanlar icin park yeri yok. Bizde ailemizle sahile gitsek park yeri bulamadigimizdan oraya cekicez mecburiyetten. O gunden sonra silayet etmedim adamlari. Sticker alip camlarina yapistirmayi planliyorum daha etkili olur.

@suat06

Ben hiç acımadım açıkçası çünkü önceleri maddiyat sebebiyle buraya gelip piknik yapmak durumunda olduklarını zannederdim ama öyle arabalar gördüm ki bunun maddiyatla hiçbir alakası olmadığını anladım.

Zaten bu alanlar piknik yapmaya uygun alanlar değil. Yoğun egzoz dumanı yiyecek maddelerine siniyor ve küçücük çocuklar bunlarla beslenmek durumunda kalıyor.

Olay piknikse maltepe dolgu alanı yeterince geniş ve kocaman bir otoparkı var. Bu alanda bir bölüm işgal edilebilir. Böylelikle ne yürüyüşe çıkanlar, ne bisikletliler mağdur edilmemiş olur.

Piknik değilse yol kenarında cepler var (belki bu ceplerin sayısı arttırılabilir) oralara park etsinler.

Ben açıkçası bunları öneri olarak da büyük şehire ilettim ama dikkate alınmadı..

Bu arada sticker olayının ben de çok etkili olacağını düşünüyorum, hatta standart bir sticker oluşturabiliriz. Rusya'dan güzel bir uygulama:

www.youtube.com/watch?v=TjAcEyNv_t0

@Y. Serdar Güler

Artık evlerde bahçe vs. yok. E adam da diyor ki para harcamadan ailemle bir haftasonu gecireyim. He egzoz gazi karisir baska birsey olur o kendi bilecegi iş ama mecburiyetten gelen cok kisi var. Heryere de cep yapamazlar zaten otobus duraklari cep seklinde. Oralar bile full dolu. Bikac gundur sahilde 2 sıra park görüyorum sadece sol serit bos. Tam bir rezillik ve bunun giderilmesi icin heralde bir maltepe park buyuklugu kadar otopark yapilmali :)) ülkede ötv yüksek ama herkeste 2 araba var bende bu zenginligi anlamiyorum ama sahile büyük bir otopark alani şart..

bu arada sticker en temizi hem guzel bir dikkat cekme yöntemi.. belli bir yazi kararlastirip herkesin ayni stickeri yapistirmasi daha da etkili olur bence bunu konusmaliyiz

Sticker fikrine ben de ısındım !! Nasıl bir slogan olmalı bilemiyorum. Sert bir ifade mi lazım ? Gerçi (afedersiniz) ama bazı öküzler sert ifadeden bile anlamıyorlar.
Yoksa "Bisiklet yolu bisikletler içindir" gibi basit bir slogan mı ? Basit ama anlamayan anlamıyor malesef. Daha yaratıcı fikirler gelsin lütfen :)

Dün Yalova'dan dönerken, Kartal Maltepe arasında sinir krizi geçirecektim. Araba yolunun yanındaki bisiklet yolu üzerindeki aydınlatma lambaları! çalışmıyordu. 2-3 km karanlıktı. Yoğun bir mangal dumanı, denizden karaya esen rüzgar yüzünden ciğerlerimi doldururken, park halindeki arabalarındaki malzemeleri, çimenlik alana taşırken soluna sağına bakma zahmeti göstermeyen insanlar ve onların başıboş bırakılmış 6-7 yaş altı çocuklarının ani ve saçma sapan koşuşlarının( ki buyüzden onlara "yürüyen el bombası" diyorum) yarattığı stresin üzerine bir de, geçiş yolunu tam teşekküllü kapatan şerefsizlerin arabaları var ki Allahım sana geliyorum. Gerekirse yaptıralım stickerı, çıkalım cumartesi günü 10 kişi, arabanın camına yanına felan yapıştıralım. Laf edecek olan olursa onun da suratına yapıştıralım. Okadar doldum yani :D

Cumartesi ve pazar günü sahil yolunu bir daha h sonu kullanmayacağim dememe rağmen kullandım izlenimlerim şöyle oldu; Cumartesi günü 17.00 civarında geçtiğim yolda mangalcıların yoğun işgali yoktu ancak ben hep yol tarafındaki bisiklet yolunu kullandım deniz tarafından gitmedim, araçlar için uyarı levhaları gördüm bisiklet yoluna park yapılmamasını aksi halde ceza uygulanacağını belirten(daha önce ikkatimi çekmedi), suadiye den pendiğe kadar sıkıntı yaşamadan gittim diyebilirim. Pazar günü pendik ten yola çıktım başıma ne gelebileceğini bildiğim halde çıkmak zorunda kaldım:) öncelikle mangal dumanından 2 mangal yakmış kadar duman kokusu üstüme sindi nefes almak bazı zamanlarda gercekten sıkıntı oldu, araçlar genel olarak bisiklet yolunu kapatacak şekilde park etmemişti 4 -5 tane kadar gerçekten engelleyecek şekilde park eden gördüm 1 ini çizdim diğerini tekmeledim (pişman değilim) benim tercihim bu yönde oldu isteyen fotoğraf çekip ceza kesilmesini bekleyebilir. İnsanlar yolu çok fazla işgal etmemişlerdi ama maltepe parkında devasa yaya yolu olduğu halde yine bisiklet yolunun maviliğine kapılıp buradan giden daha çoktu :) Fenerbahçe ye yaklaşırken yaya ve bisiklet yolu daha içiiçe bir hal aldığı için zaten yavaş olan hızımı iyice düşürdüm burada parantez açmak gerekirse o kalabalıkta çocukların olduğu yerde umursamadan yarış yapar gibi kulllanan çok sayıda bisikletçiye denk geldim. Genel olarak eskiye nazaran biraz gelişme olmuş gibi geldi bana.

sağ şeritte yasak olmasına rağmen araba park etmeye devam ve bisiklet gelirken kapıları açmaya devam bisiklet yolunda mangala devam yaşasın açılan kapılar ve bisiklet yolunda ki mangal kokuları :evil:

ben artık sinirlenmiyorum 2 tane kolon var sesini açıyorum sesi duyan yoldan çekiliyor yoksa zile basmaktan bisiklete binemiyordum caddebostan kartal arası bisiklet yolunda :nota:

Sticker yapıp ön canımın ortasına yapıştırmak lazım.
Mesaj açık ve net olmalı: Bisiklet yolunu işgal ettiğin için bende senin görüş açını işgal ediyorum : )))

@BAHADIR AKTAŞ

ben de alıcam yeni bir tane bisikletle pendik fenerbahçe arası gittim düşmedi bişey olmadı sarjı da hiç beni yolda bırakmadı

bir tanesini tatilde masadan düşürdüm kablosu koptu şimdi sesi çıkmıyor

Geri