Scudo Sports

Boş yolda bisikletlinin yanından teğet geçen araç sürücüsü

Kesinlikle bilinçli olarak ve kötü niyetle yapılan bir harekettir.
Boyle kotu kimselerin ceza almasi gerekir ulkede hak hukuk kalmadi. İsminde "Adalet"olan parti ulkeyi yonettigi halde.

Scudo
Bende geçtiğimiz yaz içerisinde kayseride yaşadım benzer bir durum.
Ankara Yolu olarakta bilinen bölünmüş yolda emniyet şeridinin ortasında gidiyordum işten çıktım güzelce havanın tadını çıkara çıkara gidiyorum.
Sonra bir anda su ile ıslandım bildiğiniz su yani umarım sudur çekici bi araç baya hızlı bir şekilde yanımda geçerken üzerime su döktü. o gün bildiğim bütün bedduları edip annesinin ve diğer sülale fertlerinin kulaklarını inlettim umarım kimsenin başına böyle bir şey gelmez.

Umarım bir gün yanımızdan geçerken kaynar su, asit vb. gibi şeyleri atmazlar üzerimize :(
Hepimiz aynı evrenin, aynı yıldızların, aynı havanın ve aynı toprağın içinden çıkmış, birbiri ile bağlantılı canlılarız. Umarım bu bağın gücü, bir gün insanlığa adaleti getirir. Haksızlığa uğrayanları görür. Ve bu güç bizimle olsun :krktm:

Hergün olan şey. Anlatsam roman olur. Bu sabah adam eliyle öte git diye işaret yapıyor bir de. Ben de ona yaptım aynı işareti. S.git anladı heralde. S.gitti.

Genelde araç sürücüleri bisikletlileri görmüyor . Gündüz bile olsa güzel bir arka ışığı sürekli kullanmak gerek.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
beyni olmadığı için düşünmeden yaşayan, boşa nefes alan mahlukatlar çok malsef.

Yaşadığım iki anıyı aktarayım sizlere.

Birincisi; yaz ortasıydı ve öğlen sıcağıydı. Şehirler arası kara yolunda çok dik bir rampayı bankette sürmeme rağmen bir sürücü teğet geçmekle kalmayıp "eğtttt" diye bağırarak inanılmaz şekilde korkutmuştu beni. Tarzım değildir ama Allah affetsin ilk defa birisine bela okumak durumunda kaldım.

İkincisi ise yakın zamanda yine şehirler arası kara yolundan bir otobüsün solumdan silme geçmesiydi. Çizginin üzerinden gidiyordum çünkü banket boşluğu yoktu. Otobüsün solunda da araç vs de yoktu. İnanın o korkuyla bisikleti çekip uzun süre mola verdim.

Yanı sıra araç sollar gibi geçen sürücürler de yok değil. Hatta sinyal verene bile denk geldim :) Dikiz aynalarından görürler diye elimi kaldırıp teşekkür ediyorum.

Son olarak akşama kalırsanız muhakkak ama muhakkak güçlü bir yanıp sönen lambanız muhakkak olsun. Bir değil bir kaç tane. İnanın çok işe yarıyor. Hele grupsanız süper oluyor.
Antalya-Kemer arasındaki 3 tünelin girişinde de “Tünelde bisikletçi var” diye tabela koymuşlar. Girmeden butona basıp giriyorsunuz ve sürücüler tünelde bisikletçi olduğunu yanıp sönen ışıklardan anlıyor. En son Kemer tarafına gittiğimde özellikle arka farım ve tünele girmeden butona basmama rağmen beton mikseri sadece 10 cm solumdan geçerek gitti. Tünelde olduğum için plakasını da alamadım. Şu hayatta cidden şansa yaşıyoruz…
@Teyyare Makinisti Şöyle bir şey mi :)

Kendimce tünel geçişi kamu spotu çektim :)

Sırf bu yüzden, yol bisikletine yolda binmek gerektiği ve yolda da arkamdan gelen arabanın direksiyonunu tutan adamın zekası kadar hayatta kalma şansım olduğu için yol bisikletimi satılığa çıkarttım, 1 yıl öncesine kadar olduğu ve 28 yıldır olduğu gibi mtb bisikletlerime güzel güzel binmeye devam edeceğim. Oğluma da yol bisikletini sürekli kötüleyip hep mtb ye yönlendireceğim. Canımı yolda bulmadım ben. Devam eden arkadaşlara bol şans diliyorum. Dikkatli olun.

Son düzenleme:
Birkaç gün önce yaşadım. Yol soğuk asfalt, banket yok ve yolla zemin arasında takribi 15cm yükselti farkı var. Saat sabahın 7si. Tek tük araba bile yok denebilir. 27 ortalamalı tempolu bir sürüştü. Böyle yollarda kullanabileceğiniz bir kenar olmadığı için sağ şeridin olabildiğince sağında yol alırsınız. Bende öyle yapıyordum. Hıyarın biri bomboş karşı şerit olmasına rağmen yan dikiz aynası neredeyse çarpacak şekilde yanımdan geçti. Tam geçerken de kornaya asıldı. Neye uğradığımı şaşırdım, az kalsın yoldan çıkıp yuvarlanacaktım aşağıya. Kornaya asıla asıla yoluna devam etti bende arkasından güzelce sövdüm. Bence zevk veriyor dallamalara. Başka açıklaması yok. Eve gidip günlüğüne not falan düşüyor bugün de bisikletli korkuttum diye.

Daha bugün ve hergün başıma gelen hadise. Bütün gücümle sülalesine kalaylıyorum yediremesinde dursun diye daha duran olmadı. Nerden türedi bu kadar cahil aklım almıyor.

Karşı yönden gelip üstüme süren olmuştu bende gidonu çevirdim üstüne "azdan az çoktan çok gider " dedim arkasına bakmadan kaçtı

iste bu yuzden asla ne sehir icinde, ne de asfalt yolda, hatta aracin gecme ihtimali olan stabilize yolda dahi bisiklete binmem. Maalesef bence bircogu bilincli yapiyordur

Katilden farkı yoktur. Karaktersiz ve eğitimsizdir. Kendince eğlenmiştir.
Bu yüzden biri ile kavga etmiştim. Ben normal araçları da silme geçiyorum diye kendini savunmuştu.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

En az üç aracın sorunsuz sürebileceği kadar geniş bir yolda (Bursa'yı bilenler bilir, Gündoğdu köyü yolu, köye tırmanış yönü), karşı yönden araç falan da gelmiyorken, tofaşın yeni nesil araçlarından bir tanesi arkadan gelip aynayı vurarak yanımdan geçti. Teğet falan değil, direk vurdu aynayı, bacağıma geldi. Koluma veya bisiklete çarpsa kesin yol dışına savrulacaktım, belki yaralanacaktım. Bacağa gelince dengem bile bozulmadı. Arkasından epeyce küfür ve el kol hareketi yaptım. Yolcu penceresi açıktı, bir kol dışarı uzanıp el salladı. Ne demek istedi bilemedim 🤔
Köye ulaşınca etrafta kısa bir tur attım ama o aracı bulamadım. Soracaktım ne demek istediğini, olmadı.

• İnanılmaz
Tepkiler: RmzBurak ve Atasoy
En az üç aracın sorunsuz sürebileceği kadar geniş bir yolda (Bursa'yı bilenler bilir, Gündoğdu köyü yolu, köye tırmanış yönü), karşı yönden araç falan da gelmiyorken, tofaşın yeni nesil araçlarından bir tanesi arkadan gelip aynayı vurarak yanımdan geçti. Teğet falan değil, direk vurdu aynayı, bacağıma geldi. Koluma veya bisiklete çarpsa kesin yol dışına savrulacaktım, belki yaralanacaktım. Bacağa gelince dengem bile bozulmadı. Arkasından epeyce küfür ve el kol hareketi yaptım. Yolcu penceresi açıktı, bir kol dışarı uzanıp el salladı. Ne demek istedi bilemedim 🤔
Köye ulaşınca etrafta kısa bir tur attım ama o aracı bulamadım. Soracaktım ne demek istediğini, olmadı.
3 ihtimal var,

1- 🖐🏻 kolu yukarı kaldırıp ucunda bulunan el bu vaziyette ise = pardon demiştir.

2- kol camdan yere paralel çıkıp avuç içi yere bakar halde hafifçe aşağı yukarı sallanıyorsa = tamam gördük.

3- kol 60 derece açı ile yuksrı doğru sabit, ucunda bulunan el avuç içi çapraz yukarı bakar halde duruyor ise = ne var ulan.

😁

3 ihtimal var,

1- 🖐🏻 kolu yukarı kaldırıp ucunda bulunan el bu vaziyette ise = pardon demiştir.

2- kol camdan yere paralel çıkıp avuç içi yere bakar halde hafifçe aşağı yukarı sallanıyorsa = tamam gördük.

3- kol 60 derece açı ile yuksrı doğru sabit, ucunda bulunan el avuç içi çapraz yukarı bakar halde duruyor ise = ne var ulan.

😁
Birincisi şeklindeydi eli, ben de pardon algıladım. Ama hak vermedim. Hatayla çarpacak bir durum yoktu, solumda bomboş on metre yol vardı :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
İşte bu sebeple en az 200 lümen özel gündüz çakar modu olan ışığı gündüz aktif olarak kullanmak gerekli. Benim de yaşadığım ve en çok sinir olduğum, yukarıda anlatılanlara benzer, durum şuydu: T harfi şeklinde kavşak var, yani düz ileriye gidebilirsiniz ya da sağa dönebilirsiniz. Benim ileriye gitmem gerekiyordu bu sebeple öndeki aracın ardınca şeridi ortaladım ki önümü keserek sağa giren olmasın, buna rağmen bir doblo benim arkamda yavaşlayıp sağa girmesi gerekirken sol şeride çıkıp beni geçince ani fren yapıp önüme kırarak sağa döndü. Düzgün çalışan bir HD frenim olmasaydı ben araca yandan vuracaktım arkamdan gelen de üzerimden geçerdi muhtemelen. Arkasından mataramı fırlatmayı düşündüm ama kavşakta karmaşa çıkarıp ikincil kazalara neden olmamak için sürüşü doblocunun birincil ve ikincil seviyedeki aile fertlerine sözlü olarak samimileşerek tamamladım.

• Beğen
Tepkiler: jestercat ve ordi
Bilmiyorum bilerek mi yapıyorlar bu insanlar yoksa gerçekten körler mi. Emniyet şeridine park edip beni yolun ortasından gitmeye zorlayan karaktersizler mi dersin yoksa dikiz aynasına bakıp beni gördüğü halde emniyet şeridinde durup ona yol vermemi bekleyen mi dersin. Hadi onu geçtim saatte 30km/h ile emniyet şeridinden gelirken minibüs ve otobüslerin önüme kırması beni çıldırtıyor. Ortalıkta durak yok bir şey yok kafalarına göre yolcu indirmek ne? Şehir içi yapsalar anlarım da şehirler arası yolda yapılır mı bu karaktersizlik? Birde şu embesiller var bisiklet ile yarışmaya kalkan scooter ve tofaş araba sürücüleri.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bilmiyorum bilerek mi yapıyorlar bu insanlar yoksa gerçekten körler mi. Emniyet şeridine park edip beni yolun ortasından gitmeye zorlayan karaktersizler mi dersin yoksa dikiz aynasına bakıp beni gördüğü halde emniyet şeridinde durup ona yol vermemi bekleyen mi dersin. Hadi onu geçtim saatte 30km/h ile emniyet şeridinden gelirken minibüs ve otobüslerin önüme kırması beni çıldırtıyor. Ortalıkta durak yok bir şey yok kafalarına göre yolcu indirmek ne? Şehir içi yapsalar anlarım da şehirler arası yolda yapılır mı bu karaktersizlik? Birde şu embesiller var bisiklet ile yarışmaya kalkan scooter ve tofaş araba sürücüleri.
Yanımdan abartılı geçen pek olmadı ama dediğiniz gibi arkada bisikletliyi gördüğü halde sağa geçip kavşaktan dönenler veya hehangi bir aracın yolcu indirip bindirmesi bunlar çok sinirlendiriyor insanı. Diyorsun ki içinden veya dışından ulan beni görüp de yapma bari...

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri