Kuzey Ege
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 10.148
- İsim
- Murat Gökhan
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
@Teyyare Makinisti Şöyle bir şey miAntalya-Kemer arasındaki 3 tünelin girişinde de “Tünelde bisikletçi var” diye tabela koymuşlar. Girmeden butona basıp giriyorsunuz ve sürücüler tünelde bisikletçi olduğunu yanıp sönen ışıklardan anlıyor. En son Kemer tarafına gittiğimde özellikle arka farım ve tünele girmeden butona basmama rağmen beton mikseri sadece 10 cm solumdan geçerek gitti. Tünelde olduğum için plakasını da alamadım. Şu hayatta cidden şansa yaşıyoruz…
3 ihtimal var,En az üç aracın sorunsuz sürebileceği kadar geniş bir yolda (Bursa'yı bilenler bilir, Gündoğdu köyü yolu, köye tırmanış yönü), karşı yönden araç falan da gelmiyorken, tofaşın yeni nesil araçlarından bir tanesi arkadan gelip aynayı vurarak yanımdan geçti. Teğet falan değil, direk vurdu aynayı, bacağıma geldi. Koluma veya bisiklete çarpsa kesin yol dışına savrulacaktım, belki yaralanacaktım. Bacağa gelince dengem bile bozulmadı. Arkasından epeyce küfür ve el kol hareketi yaptım. Yolcu penceresi açıktı, bir kol dışarı uzanıp el salladı. Ne demek istedi bilemedim 🤔
Köye ulaşınca etrafta kısa bir tur attım ama o aracı bulamadım. Soracaktım ne demek istediğini, olmadı.
Birincisi şeklindeydi eli, ben de pardon algıladım. Ama hak vermedim. Hatayla çarpacak bir durum yoktu, solumda bomboş on metre yol vardı3 ihtimal var,
1- 🖐🏻 kolu yukarı kaldırıp ucunda bulunan el bu vaziyette ise = pardon demiştir.
2- kol camdan yere paralel çıkıp avuç içi yere bakar halde hafifçe aşağı yukarı sallanıyorsa = tamam gördük.
3- kol 60 derece açı ile yuksrı doğru sabit, ucunda bulunan el avuç içi çapraz yukarı bakar halde duruyor ise = ne var ulan.
😁
Yanımdan abartılı geçen pek olmadı ama dediğiniz gibi arkada bisikletliyi gördüğü halde sağa geçip kavşaktan dönenler veya hehangi bir aracın yolcu indirip bindirmesi bunlar çok sinirlendiriyor insanı. Diyorsun ki içinden veya dışından ulan beni görüp de yapma bari...Bilmiyorum bilerek mi yapıyorlar bu insanlar yoksa gerçekten körler mi. Emniyet şeridine park edip beni yolun ortasından gitmeye zorlayan karaktersizler mi dersin yoksa dikiz aynasına bakıp beni gördüğü halde emniyet şeridinde durup ona yol vermemi bekleyen mi dersin. Hadi onu geçtim saatte 30km/h ile emniyet şeridinden gelirken minibüs ve otobüslerin önüme kırması beni çıldırtıyor. Ortalıkta durak yok bir şey yok kafalarına göre yolcu indirmek ne? Şehir içi yapsalar anlarım da şehirler arası yolda yapılır mı bu karaktersizlik? Birde şu embesiller var bisiklet ile yarışmaya kalkan scooter ve tofaş araba sürücüleri.