Scudo Sports

Bor madeni eklenmiş bisiklet?

Scudo
Otomotivde çalışıyorum.
Bu öğlen arkadaşla otomobil üzerine konuşurken konuyu petrol tüketiminin eninde sonunda biteceğini fakat çevreye verdiği zararların kalıcı olacağını söyledim.

Ulaşımın bir an önce %100 güneş enerjili/elektrikli sisteme dönmesinin gerekliliğini belirttim.
Güneş ücretsiz ve çevreci bir enerji sistemi desemde arkadaşın kafa yine 'bor'a gitmiş "şu kadar gram borla araç şu kadar mesafe gidebiliyor"

O iş o kadar kolay değil desemde hala borlu ulaşımı savundu..
Kaynak var diye illede kullanmakmı gerekiyor ?neyseki şu anda boru tam olarak işleyemiyoruz.İşlesek mazAllah millet bol diye yemeğede bor koyacak..

Kaynaklarımızı kullanamıyoruz diyenlere ben karşıyım çünkü bu zihniyet günü kurtarma zihniyetidir.
Tüm kaynaklar kullanılmaya başlasa geleceğe çöp bir dünya bırakacağımız gün gibi ortada.
Kaynak dediğini gerekli yerde kısıtlı kullanırsan hem çevreyi hemde geleceği korumuş olursun günü kurtarmış değil..

İnsan er yada geç komple güneş ve rüzgar enerjisine dönecek ama o zamana kadar dünya malesef çok değişecek..

@kobalamin Kemik tam manasıyla bir kompozit malzemedir. Esasen şu an günlük hayatımızda (arabalarda, uçaklarda, bisikletlerde vs...) kullanılan çoğunlukla karbon ve aluminyum tabanlı kompozit maddeler kemik yapısı esas alınarak geliştirilmiştir. Hatta üniversitelerde malzeme bilimi konulu derslerde kompozit malzemeler anlatılırken kemik örneği muhakkak verilir olayın en iyi şekilde anlaşılabilmesi için. Mantık çok basit: Çeşitli fiziksel etkilere karşı yüksek mukavemet özelliğini olabildiğince hafif bir yapıda sunmak. Canlıların vücutlarındaki kemiklerin ihtiva ettiği organik ve inorganik bileşenler (hücreler ve mineraller) bu kompozit yapıyı oluşturan yapıtaşlarıdır. Vücut dışına aldığınızda bu hücrelerin ve minerallerin beslenme olasılığı kalmıyor ve zamanla çevresel etkilerle beraber kemik özelliğini yitiriyor. Malzeme bilimciler de bu fikri günlük hayatta kullanılabilecek çeşitli kullanışlı eşyalar için bir referans olarak alıyor ve bu doğrultuda bilimsel araştırmalar yürütülüyor. Amaç her zaman aynı: olabildiğince hafif bir yapıda olabildiğince yüksek fiziksel dayanıklılığa sahip malzeme üretmek. Ama yöntemler ve kullanılan malzemeler değişebiliyor. Malzeme bilimini canlı tutan şey de bu zaten. Böylesine araştırmalar devam ederken canlı vücudundaki kemik kadar mükemmel ve bir o kadar da karmaşık yapıya sahip kompozit malzemeler üretilebilir mi, ne zaman üretilir? Bunlar zamanla araştırmalar sonucunda cevap bulunabilecek hususlar. Canlı vücudu böylesine mükemmel bir şey işte. Nereden baksan harikalık akıyor. Yaradan güzel yaratmış :D

Dünya Titanyum Rezerv zenginliği bizde ama biliyomuyuz HAYIR !

Gemiler dolusu gönderdiğimiz Linyit kömürü ki çok dandik, kalitesiz, yanmaz bu dediğimiz kömürdür sadece elektrik sanayiinde kullanılır başka da bi işe yaramaz ve bolca yurt dışına gemi dolusu göndeririz çünki bizde kıymeti yoktur.

Bu linyit kömürünün içinde TR rezervleri %1.5 civarında imiş, ancak Dünya da mantıklı ayrıştırma için gerekli olan oran % 0.3 imiş. Biz bunu ayrıştırmadan yurt dışına gönderiyormuş ve bilmem kaç gemicik dolusu linyit kömürü karşılığında 1000 gram TİTANYUM ithal ediyormuşuz :(

Gelin birde buradan yakın bakalım.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@ihsan kılıçkaya

bu bahsettiğiniz bilginin kaynağını öğrenebilir miyim?

@hashus1099 (link) dan bi bakınız çok eski bir bilgi 5-6 yıl önce tarih öğretmenim anlatmıştı dershanede ....

@ihsan kılıçkaya
Screen Shot 2015-11-01 at 1.15.33 PM.png

öncelikle teşekkürler; ancak internette, özellikle şu madenler konusunda, bol miktarda komplo teorisi var. elle tutulur bilimsel bir makalede ya da güvenilir bir haber kaynağında varsa amenna, yoksa "2023'te lozan anlaşmasının süresi dolacak (yok öyle bir şey) ve bor çıkarmaya başlayacağız, o zaman kimse bizi tutamaz"cı sitelere denk gelmekten gerçekten bıktım.

vala tarih hocamın yalancısıyım kardeş, araştırdınmı dersen yok kulaktan dolma bilgi. Öğretmen yalan söylemez mantığı ile devam. Annemde öğretmen olunca :D

@ihsan kılıçkaya öğretmen yalan söylemez tabi. bile bile yanlış bilgiyi vermez insan, ama bildiğinin yanlış olduğunu bilmiyorsa o konu ayrı.
belki dediği gerçekten de doğrudur, yalan demiyorum yanlış anlaşılma olmasın. bu 22. yılım öğrencilikte ve yanlış bildiğini bilmeden bilgi aktaran o kadar hoca gördüm ki kim ne derse desin mümkün olduğunca sorgulamaya çalışıyorum. kendime de batırayım iğneyi, çoğu zaman ben de diğer insanlar gibi, kendi bildiğime çok güveniyorum. :D internet ortamındaki bilgi kirliliği zaten bundan kaynaklanıyor.

evet size katılıyorum, ben Veteriner Hekimiyim
akşam eve geliyorum eşim şu şöyle zararlıymış bu böyle zararlıymış vs diyo
nerden öğrendin diyorum TV de söyledi doktorlar diyor
adam bildiğin yalan söylüyor arkadaş hanıma da kızıyorum adamlara da sövüyorum içimden
esasında bunlar tamamen soğuk savaş ürünleri,
kadın programlarında ev hanımlarını kandırıyor eşşek oğlu eşşekler

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Seni kandırıyorlarda haberin yok..

Emperyalizm böyledir.Ekonomisi güçlü olmayan devletlerin doğal kaynaklarını parayla satın alırlar ve kendi kaynaklarına dokunmazlar çünkü bunu en son çare olarak görürler..

Dünya Bor rezervinin %70i bizde safsatasına inanan o kadar çok insan varki..%100 işlense ota b.ka kullanmaya kalkarlar buna emin olun.Milli maden olmuş ya !

Yani bu bor en fazla bizim memleketimizdemi var ?
Bakşa devletler olsada söylemez.Dedikya adamlarda sende olmayan şey 'para' var..

Bor'u bisiklet kadrosunda, çatal bıçak takımında kullanmayı düşünmek kaynaklarımıza ne kadar önem ve değer verdiğimizin apaçık göstergesidir..

Ben ne yalan söyleyen öğretmenler gördüm... Hele hele dershane öğretmenleri...

Çoğu tarih hocasının da zaten tarihle alakası yok. Birçoğu olayları yanlı anlatıyor.

(link) bakanlığın bu sitesinde bor madeninin ülkemizde ne kadar olduğu ve kullanım alanları yazıyor.

Şişecam da Üretim Mühendisi olarak çalıştığım için de biliyorum. Bor etkin bir şekilde cam sanayiin de katışkı olarak kullanılıyor. Siz bunları borcam olarak biliyorsunuz ama bir çok düz cam, otomobil camı gibi yüksek miktarda bulunan tüketim malzemelerinde kullanılıyor. Ayrıca kimya sanayiinde de oldukça etkin kullanımı var, özellikle tutkal imalatında. Şu anda bir çok otomobilin camlarına bakarsanız Şişecam'ın logosunu göreceksiniz. (link) siteyi de incelerseniz Avrupa'da üretimde birinci, dünyada da beşinciyiz. Atatürk sağolsun, vizyonu bu kadar genişti de onun sayesinde elimizde böyle bir değer var.

Biz bor madenini dünyanın %50 ihtiyacını karşılayacak şekilde satıyoruz. Aynı zamanda da etkin olarak kullanıyoruz. Fakat birileri bu maden elimizde bol diye her şeyi bundan yapacağız diye bir şey yok. Birileri çıkıp "petrolün yerini alacak ama bize yaptırmüyurlar" demelerine bakmayın. Elimizde krom madeni de var ama ülkemizde daha paslanmaz çelik üretimi yok. Kore'den Hindistan'dan ithal ediyoruz.

Madenin varlığı bu kadar önemli olsaydı, Arap ülkeleri teknoloji lideri olurdu. Adamlarda silisyumdan bol bir şey yok çünkü. Önemli olan madenin işlenmesi ve bilgi üretimi. Bilgiyi üretemezseniz, petrol içinde bile yüzseniz rafine edemedikten sonra bağımlılıktan kurtulamazsınız.

Özetle; “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal Atatürk

@Candan Biberci Aynen ama O zamana günes ve rüzgar kalırsa kullanırlar biz göremeyız garanti de belkı torunlarımız, torunlarımızın torunları da görmez. Sonrada gorucek bısı kalmaz zaten.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@kobalamin
Mezardan çıkardığınız, üzerindeki organik maddeleri kaybetmiş kemik hafiftir ancak bir o kadar da kırılgandır. Canlı vücuttaykense hafifliğiyle sizi şaşırttığı kadar esnektir de. Kırılganlık ve esneklik bisiklette pek de isteyeceğimiz şeyler değiller gibi.

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam bizim Karadenizin insani yapar bu fikri duysa :D
O degil gülden de yapilabilir, surdukce guzel kokar. Isparta'da dunyanin yuzde 75 80 i uretiliyor diye biliyorum :D

O degil de neden her seyden bisiklet yapmaya calisiyoruz :D Amac ne, karbon yetmedi mi :D

Geri