Scudo Sports

Bolu'da Devir Bisiklet Devri projesi hayata geçiyor

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Tepki
4.603
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Devir Bisiklet Devri projesi hayata geçiyor

Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Devir Bisiklet Devri” projesi kapsamında yapılan bisiklet yolunda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz deneme sürüşü gerçekleştirdi. Bir kızın kullandığı bisikletin arkasında bulunan seleye binen Yılmaz’a, şoförü İlhan Öztürk destek oldu.

http://www.bolununsesi.com/fotolar/2014/ha2014825194229-29921.jpg

“Devir Bisiklet Devri” projesinin ilk çalışmaları belediye önünde başlatıldı. İlk olarak İzzet Baysal Caddesi’ üzerinde Belediye önünden Valilik önüne kadar yapılacak Bolu il merkezinde toplam 30 kilometre uzunluğuna ulaşması hedeflenen bisiklet yolunda Başkan Yılmaz, deneme sürüşü gerçekleştirdi.

Deneme sürüşünün ardından genç bir kızın kullandığı bisikletin arka selesine binen Yılmaz zor anlar yaşadı.
Sürücünün bisikleti hareket ettirmekte zorlandığı gözlenirken, vatandaşın ve Başkan Yılmaz’ın imdadına Alaaddin Yılmaz’ın en yakınındaki isimlerden biri olan şoförü İlhan Öztürk yetişti.
Öztürk, hem bisikletin dengede durmasını sağlamaya çalışırken hem de, iterek ilerlemesini sağladı.

http://www.bolununsesi.com/fotolar/2014/ha2014825204648-29921.jpg

Deneme sürüşünden sonra açıklamalarda bulunan yılmaz, insanların, yavaş yavaş arabaya binmek yerine bisikleti tercih edeceğinisöyleyerek, “Şehrin yayalaşmasını da bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Şehrimiz bisiklet şehri olmakta hızla ilerleyecek. Güzel şehrimizde yaşayan herkesi bisiklet binmeye davet ediyorum” dedi.

Vatandaşların, yakın olan yere bisikletle gitmesini isteyen Yılmaz, “Bisiklet demek, sağlık, ekonomi ve çevre demektir. Ülkemizin kazanması demektir” diye konuştu.

(link)

Geçen yıl Bolu'ya bisikletle gittiğimde bisiklet yolu çalışmaları devam ediyordu. Belediye bisiklet yollarını tamamlamış ve hizmete sunmuş... Kendilerine teşekkür ediyoruz...

Scudo
50-60 km ötesindeki Düzce belediyeside vaadlerinde bulunan bisiklet yollarına daha başlamadı bile avrupaya gidip bisiklet yollarını görmekden se Boluya gidib görseler belki bir fikir alabilirler biz Düzcede bisiklet yolu olmadığı için ya trafiğin en sağından yada kaldırımların en boş olduğu yerlerden gidiyoruz sonra polisler den fırça yiyoruz

Evet Bolu da yaşayan bir pedalcı olarak yapılan bisiklet yoluna çok sevindim. Fakat yeterli değil. Devamının hızla yapılmasını istiyorum.

Bu projenin mimarı olan -ve yanılmıyorsam ilk fotoğraftaki bisikleti süren- Merve Çevik ile Elazığ'daki bisiklet antrenörlüğü kursu vesilesiyle tanışmıştım. Sıradan biri değil, hatta biraz deli. Böyle kafası kırıklar her şehre lazım zaten. Her belediyeye de lazım. Her köye de birer tane olsa...

Çeşitli kıtalarda yaptığı turlar için:

(link)

Bildiğim kadarıyla ilk etapta Bolu'daki hastaneleri birbirine bağlayacak bu bisiklet yolu. Ancak üniversiteye, üniversite hastanesine tırmanan yola bisikletin girmesi yasak. Özellikle tabela koymuşlar. Bakalım bir çözüm bulunur inşallah buna.

@M.Ozkul

Umuyorum İstanbul' dan gelen mangalcı şikayetleri Bolu' da da olmaz..:):)

Geri