Arkadaşlar sizin için şöyle bir rota planladım. Bir inceleyin hoşunuza giderse kullanırsınız.
Bisikletlerle Bolu'ya kadar geliyorsunuz. Eğer ilçe arabalarıyla bisikletleri taşıyabilme şansınız olursa (ki benim rotam için bu gerekli gibi bir durum) Bolu'dan Seben arabalarıyla Aladağlara gideceksiniz. Çünkü Aladağ'a Bolu'dan gitmek için 12km gibi bir mesafede 750m rakımdan 1600m rakıma sürekli bir tırmanış var. Hiç düzlük yok diyebilirim.
Aladağ'da dilediğiniz kadar kamp yaptıktan sonra (orada kamp alanı da var isterseniz) Gölcük Milli Parkı'na ineceksiniz. Orada da bir müddet zaman geçirebilirsiniz. Manzara müthiştir. (Giriş ücretli ama dağdan inilebilir

)
Gölcük'ten Bolu'ya indikten sonra (benim rotamda) şehre girmeden Gölköy baraj gölüne gideceksiniz. (Dilerseniz şehre de inebilirsiniz.)
Gölköy'den sonra mini Pamukkale'miz olan Akkayalar'a geçilecek. Orada kaynağından doğal maden suyu içme imkanı vardı eskiden yeni durumu bilemiyorum. Ayrıca bir zamanlar sıklıkla içinde yüzdüğümüz bir maden suyu göleti de vardı

Yüzerken sürekli vücudunuza sürtünen hava kabarcıkları çıkardı

) Şimdi oralar revize edildi. Özel şirketlere devredildi. Son durumunu Eray ve Okan daha iyi bilir diye tahmin ediyorum. Neyse nostaljiye bağlamadan devam ediyorum.
Akkayalar'dan orman yoluna girererek Abant yoluna çıkılacak ve Abant'a ulaşılacak. Abant'ta da dilediğiniz kadar kamp yapabilirsiniz. Kamp yapmayı düşünürseniz ücretli girişi kullanmanızı tavsiye ederim. Bir sorun çıkmaması açısından.
Abant konaklamasının ardından devlet karayolu üzerinden Bolu'ya inilecek. Sonra şehir içinden Yedigöller istikametine girilecek ve Yedigöllere ulaşılacak. Burada da dilediğiniz kadar kamp yapabilirsiniz. En fazla zamanı buraya ayırmanızı tavsiye ederim. Varsa olta da alın yanınıza.
Rotayı Yedigöllere kadar çizdim. Sonrasında Bolu'ya mı dönmek istersiniz, yoksa devrek üzerinden Zonguldak'a geçip biraz da deniz keyfi mi yapmak istersiniz bilemiyorum. Yolun Devrek tarafını da pek bilmediğimden rotanın o kısmına karışmadım. Çizdiğim rota toplam 156 km.
Kml dosyası olarak rotayı paylaşıyorum. Eğer runtastic programını kullanıyorsanız runtastic üzerinden de paylaşabilirim rotayı. Böylece rotayı telefon üzerinde de rahatça takip edebilirsiniz. (Bu arada bisiklet için hangi programı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama Runtastic pro'yu şiddetle tavsiye ederim. Pek çok artısı olan bir program. Nisan ayı içerisinde road bike pro versiyonu da çıkacakmış android için. iPhone'da zaten var.)
(link)
Kml dosyası bu. İsterseniz gpx ya da tcx formatında da paylaşabilirim.