Scudo Sports

Bolu - Abant Turum..

@Yılmaz Adıgüzel

Yaptığınız rota güzel evet ama diğer arkadaşlarında dediği gibi ciddi kondüsyon gerektiriyo

Scudo
@yuzuakyener

Abi bu nedir ya yedigöllerden korkmaya başladım :D. Başlangıç yerimiz aladağ olsun o zaman yedigöllerden başlayıp aladağa kadar ölmemek için:D Doğrumu dedim? :)Çadırda 2 kişi kalıcaz ve ikimizinde uyku tulumu olucak başka ne yapalım yener bey çadırın içinde ateşmi yakalım ALLAH cesaretli insana yardım edermiş :)

@muhurcuoglu

Tamam peki madem yedigöllerden aladağa gitmek sıkıntı diyorsunuz rotanın tam tersi nasıl olur ? Göynük başlangıç sonrasında abant ,aladağ ,bolu ,yedigöller nasıl? Yada Direk boluya gelelim otobüsle yedigöller iptal aladağa gidelim boludan? Nasıl yapalım ?

@Yılmaz Adıgüzel

Çok hoşsunuz :D Bayılırım bu tarz maceralara. Bence kesinlikle vazgeçmeyin. Uygun bir rota ile ilgili de yarın biraz kafa yorar yardımcı olmaya çalışırım. Şimdi aklım yatağa kaymaya başladı :))) Yorucu bir gündü.

Aladağdan başlamak çok mantıklı. Dönüşü muhteşem eğlenceli olur. Ama bisikletler oraya nasıl çıkar onu düşünüyorum. Aladağ dönüşü Gölcük'te vakit geçirilir. Oradan Abant'a rahatlıkla gidilebilir. Son olarak da Yedigöllere gidip orada 2-3 gün kalabilirseniz torunlarınıza bile anlatabileceğiniz güzelliklerle tanışabilirsiniz. Yedigöllerde kamp yapmak eşşiz bir deneyimdir. 2-3 gün dinlendikten sonra da geri dönebilirsiniz diye düşünüyorum.

Sizden çok ben heyecanlandım yahu :D

• Beğen
Tepkiler: cember3454
@yuzuakyener

:) Teşekkürler hocam valla iyice kafam karıştı şu an desem yeridir nerden başlayacaaz nerde biteceek iyice elektrik gitti:)Benim için sıkıntı yok bir arada olduktan sonra muhabbet olduktan sonra aşılmayacak dağ kalmaz diye tahmin ediyorum yeterki rotamız kesin olsun nereye gideceğimizi hedefimizi bilelim mühim olan yolda olmak:)Hocam fikrinizi almak isteriz zahmet olmazsa paylaşırsanız seviniriz:).Bu yedigölleri iyiden iyiye merak ediyorum abant gölü kadar istiyorum şu an :)

@tolga akan

Aladağ dan sonra Boluya iner biraz orayı dolasirsiniz benim bisiklet üstünde rubena slick lastikler var yedigöllere giderken dağ lastiklerimi takmam gerekecek okan sizi boluda gezdirirken ben 30 dk lastikleri değiştirir gelirim benim çadır da 2 kişilik ancak okan kalırmı kampa bilmiyorum ben tek kişi kalabilirim çünkü sizle aladağ a çıktıktan sonra boluya geri dönemem zor çok uzak mesafe ve karanlık olacak o zaman Aladağ Yedigöller Abant Gölcük ve Akkayalar esaslı bir rota çizeceğiz ben cuma günü bir taslak daha hazırlarım size

Ben kampa kalamam boluda size eşlik eder aladağ yolununda belli bi yerine kadar sizle gelir sonra sizden ayrılıp inerim boluya sizde boluya indikten sonrada tekrar dahil olabilirim size

Yılmaz Bey ya da Tolga Bey siz İstanbul'dan gelirken bisikletleri çantada mı getireceksiniz? Ona göre bir plan tavsiye edeceğim size.

@Eray Geçay

Tamam eray bey anladım artık güzel bi rota çizersiniz.Anladım okan bey aladağ haricinde eşlik edecek sanırım.Nasılsa sizinde çadırınız var beraber kamp atarız o halde

@yuzuakyener

Hocam ben çantada getirmeyeceğim otobüse binerken ön lastiği sökecem muhtemelen tolga abide öyle yapar ama yinede onu bilemem.Nasıl bir plan?

@Yılmaz Adıgüzel

O günkü duruma bağlı, düşünüyorum kamp atmayı ancak kalmayabilirim de şuan tam kesin değil. Siz geldikten sonra konuşuruz onu sizle. Ben okanla perşembe veya cuma yapacağım rotayı sizinkinden çok farklı olmaz ufak farklar olur. Bu arada bisikletiniz de bagaj var mı ? Ben lastikle uğraşırken okan size Gölköy ü gezdirecek bende geleceğim sonra.

@Eray Geçay

Anladım artık o gün bakarsınız siz bilirsiniz.Bagaj derken eray kardeşim tam anlayamadım bagaj dediğini kusuruma bakma?Tamam olur sen lastiği değiştirirken biz biraz gezeriz yada bi kaçamak çayı falan içeriz :p :D

Heybe çanta falan takılan demir platform turcularda olan :D

bende oyle yapmayı planlıyorum.Muhtemelen otobus musaıt olacaktır dıye dusunuyorum.Ama tavsıyenı merak edıyorum tabıı.

@Eray Geçay
Eray hocam bende bagaj var,ayrıca gıdon cantası da ayarlamayı dusunuyorum.Yedıgoller ve abantta yanımıza yıyecek ıcecek ıvır zıvır almak ıcın yer olsun dedım.Ayrıca kazak fılan da yer tutar.

Arkadaşlar sizin için şöyle bir rota planladım. Bir inceleyin hoşunuza giderse kullanırsınız.

Bisikletlerle Bolu'ya kadar geliyorsunuz. Eğer ilçe arabalarıyla bisikletleri taşıyabilme şansınız olursa (ki benim rotam için bu gerekli gibi bir durum) Bolu'dan Seben arabalarıyla Aladağlara gideceksiniz. Çünkü Aladağ'a Bolu'dan gitmek için 12km gibi bir mesafede 750m rakımdan 1600m rakıma sürekli bir tırmanış var. Hiç düzlük yok diyebilirim.

Aladağ'da dilediğiniz kadar kamp yaptıktan sonra (orada kamp alanı da var isterseniz) Gölcük Milli Parkı'na ineceksiniz. Orada da bir müddet zaman geçirebilirsiniz. Manzara müthiştir. (Giriş ücretli ama dağdan inilebilir :D)

Gölcük'ten Bolu'ya indikten sonra (benim rotamda) şehre girmeden Gölköy baraj gölüne gideceksiniz. (Dilerseniz şehre de inebilirsiniz.)

Gölköy'den sonra mini Pamukkale'miz olan Akkayalar'a geçilecek. Orada kaynağından doğal maden suyu içme imkanı vardı eskiden yeni durumu bilemiyorum. Ayrıca bir zamanlar sıklıkla içinde yüzdüğümüz bir maden suyu göleti de vardı :D Yüzerken sürekli vücudunuza sürtünen hava kabarcıkları çıkardı :)) Şimdi oralar revize edildi. Özel şirketlere devredildi. Son durumunu Eray ve Okan daha iyi bilir diye tahmin ediyorum. Neyse nostaljiye bağlamadan devam ediyorum.

Akkayalar'dan orman yoluna girererek Abant yoluna çıkılacak ve Abant'a ulaşılacak. Abant'ta da dilediğiniz kadar kamp yapabilirsiniz. Kamp yapmayı düşünürseniz ücretli girişi kullanmanızı tavsiye ederim. Bir sorun çıkmaması açısından.

Abant konaklamasının ardından devlet karayolu üzerinden Bolu'ya inilecek. Sonra şehir içinden Yedigöller istikametine girilecek ve Yedigöllere ulaşılacak. Burada da dilediğiniz kadar kamp yapabilirsiniz. En fazla zamanı buraya ayırmanızı tavsiye ederim. Varsa olta da alın yanınıza.

Rotayı Yedigöllere kadar çizdim. Sonrasında Bolu'ya mı dönmek istersiniz, yoksa devrek üzerinden Zonguldak'a geçip biraz da deniz keyfi mi yapmak istersiniz bilemiyorum. Yolun Devrek tarafını da pek bilmediğimden rotanın o kısmına karışmadım. Çizdiğim rota toplam 156 km.

Kml dosyası olarak rotayı paylaşıyorum. Eğer runtastic programını kullanıyorsanız runtastic üzerinden de paylaşabilirim rotayı. Böylece rotayı telefon üzerinde de rahatça takip edebilirsiniz. (Bu arada bisiklet için hangi programı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama Runtastic pro'yu şiddetle tavsiye ederim. Pek çok artısı olan bir program. Nisan ayı içerisinde road bike pro versiyonu da çıkacakmış android için. iPhone'da zaten var.)

(link)
Kml dosyası bu. İsterseniz gpx ya da tcx formatında da paylaşabilirim.

@yuzuakyener
Yener bey minibüs işini bende düşündüm ancak 4 bisikleti araçlarına almazlar Kaplıca birlik hafta sonları Gölcüğe kadar çıkıyor ancak onlarda almıyorlar. Yeniçağa birlik gibi araçlar olsaydı ikna ederdim ben Yenicağalıyım ama daha önce hiç seben araçlarını kullanmadım belki çok ısrar eder bir miktarda para verirsek çıkarırlar yazanelerini arar sorarım. Ve akkayaların havuzu şuan kullanılamaz durumda tüm girişin etrafını sarmışlar yine de biz gireriz sorun olmaz çeşmeler ve geri kalan şeyler hala eski halinde duruyor. Gölköy üstünden akkayalara geçilir oradan Abant yapılır daha sonra Yedigöller de kamp kurulup tur biter Aladağ içinde Sebene bağlı bir köy var arkadaş ları oraya kampa götüreceğim insanlarida çok sıcaktır. Beni tek endişelendiren yağmur olacak ve teknik aksaklıklar gidilen yerler sert araziler olacak. Ayrıca ben runtastic kullanıyorum link i atabilirsiniz :)

Eray bey Seben arabaları ile ilgili ben de çok pozitif düşünmüyorum ama oraya bir şekilde araçla çıkılabilse çok iyi olur. Gerekli araştırmaları yaparız o zamana kadar. Yeter ki rota netleşsin.

(link)

Geri