bende salcano evil var, gecen yil almistim, baslangic icin oldukca iyi, ama bir arkadasin da dedigi gibi boyu biraz kisa (kadro ust demir uzunlugu. 45 cmdi sanirim. en yaygin uzunluk 52cm gibiydi diye hatirliyorum), ama boyu 170cm e kadar olan kisiler icin cok sorun olmaz sanirim. Dunya capinda bilinen bmx markalarinin (Hoffman, Haro, GT, DK, Diamondback, Mosh, Specialized, Khe, Felt, We The People, Federal, Fit, Mongoose...) sitelerinde modellerin olculeri, boylara göre ideal kadro olculeri gibi daha detayli teknik bilgiler bulunmakta, onceden cok arastirma yapmistim bu konuda, fakat ulkemizde malesef bu iyi bmx ureticilerinin distributorleri bulunmuyor, en azindan ben 2005 baslarinda arastirma yaparken dogru duzgun birsey bulamamistim, sadece burada da bahsedilen trekin vert1 vert2 modelleri bulunabilir gibiydi, fakat trek distributoru alatin bisiklet de bunlari o yil getirmemisti, ben de ulasabildigimin en iyisi olan salcanoyu almistim. zaten bildigim kadariyle "salcano evil" ve "umit freestyle" dan baska da yerli bmx yok. bu arada bmx(bicycle moto cross) denildi mi normal bir bisikletten iki ana farki gidonun 360 derece donebilmesini saglayan gyro sistemi ve biyerlere taktirmaya yarayan tekerleklerdeki peg denilen takilip cikarilabilen demir cikintilardir. bmx bizde 80lerde cikan bisikletlerden dolayi bir marka gibi algilanmistir, ve bir de cocuk bisikleti olarak, fakat bu is yurt disinda degisik cesitleri olan(flatland, dirt, vert, street, race) profesyonel bir extreme spordur. paten(inline skating), kaykay(skateboard) ve bmx olarak 3 spor icin kullanilabilen skate parklar mevcuttur, ulkemizde malesef ornekleri cok azdir. konuyu biraz dagittim fakat bmx ile ilgili bisiklet ve yer gibi imkanlarin azligindan dertli oldugumdan. selamlar..