Scudo Sports

Bluetooth Kulaklık

Cok garip bir sekilde kulaklik yerine bluetooth hoparlor ile gezmeyi savunanlar var.
Abi kusura bakmayin da apaci misiniz, barzo musunuz siz? Hic mi empati yeteneginiz gelismedi?

Kulakligin tehlikeli oldugunu dusunuyorsaniz kullanmazsiniz olur biter, alternatif olarak kendi dinlemek istediginiz muzigi baskalarina da duyurmadaki amaciniz nedir tam olarak?
Bluetooth hoparlor teroru zaten park, bahce gibi yerlerde cok sik goruluyor bunu bisiklet uzerine tasimak gerekli mi?

Derseniz ki ben illa ki muzik dinlemek istiyorum, podcastsiz duramam ( olabilir, neden olmasin ) ama guvenli de olsun o zaman cevresel sesleri dinleyiciye ileten dunya kadar secenekten birisini tercih etmek herkes icin daha uygun bir secenek degil mi?

Google diye sahane bir site kesfettim, girip yaziyorsunuz oraya neye ihtiyaciniz oldugunu hemen buluyor!

(link).
Önce üslup öğrenin sonra tartışın lütfen.:tskler:

Scudo
Anadolu yakası bisiklet yolunda çok karşılaşıyorum bu bluetooth hoparlörlü bisikletlilere. Dikkat çekmek isteyen gençler yapar diye düşünüyordum ama yaşını başını almış adamlar da bangır bangır geziyorlar. İsteyen istediğini dinleyebilir tabii ki çevreyi rahatsız etmemek şartıyla. Diğeri hem rahatsız edici hem de komik görünüyor.

Anadolu yakası bisiklet yolunda çok karşılaşıyorum bu bluetooth hoparlörlü bisikletlilere. Dikkat çekmek isteyen gençler yapar diye düşünüyordum ama yaşını başını almış adamlar da bangır bangır geziyorlar. İsteyen istediğini dinleyebilir tabii ki çevreyi rahatsız etmemek şartıyla. Diğeri hem rahatsız edici hem de komik görünüyor.
Erhan bey bu konuda size katılıyorum. Üç sokak öteden duyulan müzikler amacı dışına çıkıyor. Mümkünse kırsalda, Şehirde trafikte vs ama koşu alanlarında yürüyüş alanlarında parklarda sıkıntı hiç kullanmadığım alanlar benimde buralar.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Önce üslup öğrenin sonra tartışın lütfen.:tskler:

Herhangi bir nezaketsizlik, kabalik yaptigimi dusunmuyorum. Neye karsi oldugumu, neden karsi oldugumu alternatif olarak ne yapilabilecegini de soyledim, safsata yapmadim.
Kendi keyfi icin baskalarini rahatsiz etmekte beis gormeyen isanlar icin apaci, barzo gibi sifatlarin da uygun oldugunu dusunuyorum, Turkce'de bunlar icin cok daha uygun ve hakarete varan sifatlar var.

Herhangi bir nezaketsizlik, kabalik yaptigimi dusunmuyorum. Neye karsi oldugumu, neden karsi oldugumu alternatif olarak ne yapilabilecegini de soyledim, safsata yapmadim.
Kendi keyfi icin baskalarini rahatsiz etmekte beis gormeyen isanlar icin apaci, barzo gibi sifatlarin da uygun oldugunu dusunuyorum, Turkce'de bunlar icin cok daha uygun ve hakarete varan sifatlar var.
Konu dağılmasın hepimiz görüş belirtiyoruz isteyen arkadaş dileyen herkes istediğini kullanır. Yine biz aklı başında mantıklı insanlara ne olursa olsun başkalarına sıfat takmak çok yakışmıyor. Elinize bakın sizin vücudunuzda ama beş parmağın beşi bir değil. Ben her iki ürünüde yerine göre kullanıyorum. Şimdi başkası çok ses açıyor diye suç bizlerin mi. Kaldırımda yayaları saygısızca korkutan bir bisikletli yüzünden hepimiz mi suçluyuz acaba ?

@mhmtp Ben de inanın size kastetmedim. Çevremde gördüğüm insanlardan bahsettim. Hatta bir de 600 lümen ışıklısı var bu tiplerin. Bisiklet yolunda gözüne gözüne tüm ışıklarını sonuna kadar açıp ufo gibi gezen bisikletliler. Benim için hepsi aynı.

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
@mhmtp Ben de inanın size kastetmedim. Çevremde gördüğüm insanlardan bahsettim. Hatta bir de 600 lümen ışıklısı var bu tiplerin. Bisiklet yolunda gözüne gözüne tüm ışıklarını sonuna kadar açıp ufo gibi gezen bisikletliler. Benim için hepsi aynı.
Erhan bey hatalıysak birbirimizi uyarmak bizim en insani vazifemiz, hatalarımız çerçevesinde her türlü eleştiriye açık olmalıyız. Karpuz değil ki yoklaya yoklaya anlayasınız. Paylaşım bu yüzden halimizi anlatıyor birbirimize derman oluyoruz. Beni kastetseniz bile sıkıntı değil :harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Konu dağılmasın hepimiz görüş belirtiyoruz isteyen arkadaş dileyen herkes istediğini kullanır. Yine biz aklı başında mantıklı insanlara ne olursa olsun başkalarına sıfat takmak çok yakışmıyor. Elinize bakın sizin vücudunuzda ama beş parmağın beşi bir değil. Ben her iki ürünüde yerine göre kullanıyorum. Şimdi başkası çok ses açıyor diye suç bizlerin mi. Kaldırımda yayaları saygısızca korkutan bir bisikletli yüzünden hepimiz mi suçluyuz acaba ?

Hocam dilin yapisi geregi sifat kullanmadan kisa tanimlama yapamazsiniz. Sifat takmak da yakisiksiz bir sey degil, herhangi bir dili kullanirken defalarca iyi ya da kotu sekilde yapiyoruz bunu. Bu yargiya nasil varabildiniz bilmiyorum ama iletisimin dogasi bu.

Benim sifat ile tanimladiklarim belirttigim gibi empatiden yoksun, kendi zevkleri icin basklarini umursamayan insanlar. Bunu acik acik yazmisken genelleme yaptigimi size dusunduren nedir? Ben baskalarini rahatsiz etmeden muzik dinleyeni mi sucladim, butun bisikletlileri mi sucladim?
Ya ben kendimi net olarak ifade edemedim ya siz okudugunuzu anlamadiniz ya da dusuk ihtimalle de olsa beni uslup konusunda uyarmaniza ragmen safsata ( straw man ) ile cevap veriyorsunuz.

şeffaf modda airpods pro kullanıyorum. hem dış sesi hem yanımdakinin sesini hem de müziğimi duyuyorum. sürüşte müzik dinlemek istiyorsanız mutlaka şeffaf modu olan bir kulaklık tercih etmenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Hocam dilin yapisi geregi sifat kullanmadan kisa tanimlama yapamazsiniz. Sifat takmak da yakisiksiz bir sey degil, herhangi bir dili kullanirken defalarca iyi ya da kotu sekilde yapiyoruz bunu. Bu yargiya nasil varabildiniz bilmiyorum ama iletisimin dogasi bu.

Benim sifat ile tanimladiklarim belirttigim gibi empatiden yoksun, kendi zevkleri icin basklarini umursamayan insanlar. Bunu acik acik yazmisken genelleme yaptigimi size dusunduren nedir? Ben baskalarini rahatsiz etmeden muzik dinleyeni mi sucladim, butun bisikletlileri mi sucladim?
Ya ben kendimi net olarak ifade edemedim ya siz okudugunuzu anlamadiniz ya da dusuk ihtimalle de olsa beni uslup konusunda uyarmaniza ragmen safsata ( straw man ) ile cevap veriyorsunuz.
Hayırlı akşamlar dostum.
şeffaf modda airpods pro kullanıyorum. hem dış sesi hem yanımdakinin sesini hem de müziğimi duyuyorum. sürüşte müzik dinlemek istiyorsanız mutlaka şeffaf modu olan bir kulaklık tercih etmenizi öneririm.
Jabra elit modellerinde böyle bir özellik var lakin rüzgarı olduğu gibi içeri alıyor. Beğenmedim aipodslar iphone harici android sistem ile uyumlu mu?

Hayırlı akşamlar dostum.

Jabra elit modellerinde böyle bir özellik var lakin rüzgarı olduğu gibi içeri alıyor. Beğenmedim aipodslar iphone harici android sistem ile uyumlu mu?
Android ile sadece müzik dinlersiniz. Diğer özelliklerin kullanılacağını sanmıyorum.

• Beğen
Ttec AirBeat Duo + KZ Memory Foam kombinasyonunu kullanıyorum. Gerçekten çok iyi. Fakat iki kulağa da takınca dışarıdan neredeyse %80-%90 oranında izole oluyorsunuz ve trafikte kullanıyorsanız güvenli olmayabiliyor. Kısmen trafiğin olduğu yerlerde sağ kulaklıkta, trafiksiz ortamlarda ise iki kulaklık takıp keyfime bakıyorum. Rüzgar sesini de çok almıyor diyebilirim.

• Beğen
Jabra Elite T75 kullanıyorum acayipte memnunum. Tavsiye de ederim.

Kulagınızdan düşme korkusu yaşamadınızmı hiç.
Aynı modeli kullanıyorum belli aralıkla düzeltmez iseniz düşebiliyor. Bir kaç defa yürürken düştü. Koşmayı felan düşünmeyin.

Ben Aftershokz Aeropex kullaniyorum biraz pahali ama iyibir kulaklik muzik ve arama yapilabiliyor, 8 saate kadar kullanabiliyorum, sesi kemikten iletimle veriyor kulak acikta disaridaki sesleri de duyuyorsunuz.
275905 dosyayı görüntüle

Bu tür kulaklıkların inişlerdeki performansı nasıldır? Rüzgar sesi kulaklığı bastırıyordur herhalde?

Jabra Elite T75 kullanıyorum acayipte memnunum. Tavsiye de ederim.
hocam bende bu kulakligi inceliyorum, hangi isletim sistemini kullaniyorsun, iphone'larda sorun olurmu acaba , birde bazi yorumlarda baglantinin ara ara kesildigini okumustum, senin boyle bir deneyimin oldu mu ?

Ben hiç sevmedim bu modelleri jabra elite 75t kullanıyorum. Kendi mikrofonları ile size dış ortam seslerini verme gibi özelliği var malum baya bir sesi kestikleri için. Fakat bu seferde inanılmaz bir rüzgar sesi veriyor içeri. Bunu kapatmak için kulaklıkta NFC özelliğini açıyorum bu seferde sıfır ses içeri ses girmiyor arkadan araba korna çalsa fren yapsa Allah etmeye mutlu mutlu müzik eşliğinde gideceğiz öbür tarafa sıkıntı yani.
NFC Değildir hocam o ANC’dir.

• Hahaha
hocam bende bu kulakligi inceliyorum, hangi isletim sistemini kullaniyorsun, iphone'larda sorun olurmu acaba , birde bazi yorumlarda baglantinin ara ara kesildigini okumustum, senin boyle bir deneyimin oldu mu ?
Ürünü uzun süredir kullandım. 65 ve şimdi 75T Elite. Ürün bir kere kulaktan belli bir süre sonra gevşeyip düşüyor ( en azından bende bu oldu ) değişik başlıklarla denemek gerekli. ANC modu dış sesi yalıtıp sizi müziğin içine alıyor bisiklette tehlike kırsalda ve trafiksiz alanda kullanın. Gerçi sadece sağ kulaklık tek çalışa biliyor. Sol kulaklık tek çalışmıyor.

Dış sesleri duymak için modu var güzel, lakin o da bisiklet sürüyor iseniz rüzgar tribününde gibi ses yapıyor, kullanılmaz.

İphonda bazen eşleşmeme gibi durumlar oluyor kopuyor. Malum iphone kara kutu kendi ürünü olmaz ise çalışmaz pazarlama stratejisi.
NFC Değildir hocam o ANC’dir.
Vallahi doğru aklınla bin yaşa :huhuu::huhuu:

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
Bluedio HS hoparlör. Tam bisikletçi işi göz gezdirmenizi öneririm. Hem müziğini dinle, hem çevreyi duy. Normal bt hoparlörler kadar çıkışı yok ama, boyuna takıldığı için sesi net duyuyorsunuz. Telefon görüşme kalitesi bile çok iyi.

• Beğen
Geri