Scudo Sports

Biz nerede yaşıyoruz ya şaka gibi olay.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@serhat toy

oruç tutulan bir ülkede, oruç tutana saygıduymak gerekir diye düşünüyorum ben. saldıray kardeşim saldır bi güzel döv ama sana bir anımı anlatayım. dünya liseler arası güreş şampiyonu benim arkadaşımdı. sol önkolunu kırmışlar. bu arkadaşım acı kuvvetine güvenip adeletsizliğin üstüne yürüyormuş hep. bir gün yine yürümüş, adamlar arabadan inşaat demiri ile inmişler buna adaleti göstermişler. saldır. sözle saldır, fiziken saldır. hiç bir fırsatı kaçırma. abi olarak tavsiyem bu sana.

Scudo
@Goflet

burada bizim gibileri soydukları için ses etmiyorlardı. sigara içmeyeydi o hanım kızmız iyiydi demeye getiriyorum ben. içti zopayı yidi.
öbürleri de oruç oruç -Allah bilir oruçlu olduklarını ya- hırfs hırfs kimi dövsek diye geziniyorlarmış demek ki. bir gölgede soluklansalar iyiydi. zopa attılar gitti oruç.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Goflet isimli kullanıcıya cevabım

Bravo, Hermeciddun (Armageddon) gerçekleşmezse bütün hadis kitapları ve diğer metinler yalancı çıkacak...

Sorarım size: Vatikan ya da Kudüs veya El-Ehzer'den kim ister bu büyük savaş çıkmasın..El birliği ile çıkaracaklar..Sizlere çöllerdeki hülyalara koşunuzda başarılar dilerim..

@Mehmet Levent

Bir ağabey olarak örnek cümleler kurmuyorsun ki...Kursan hiç kuşkun olmasın sözün dinlenir ;)

Kalkıp o kadıncağızın erkekler tarafından dövülmesini haklı gören bir ağabey'i kim ne yapsın...

Ya kendini aktaramıyorsun ya da ne demek istediğini sen bilmiyorsun anlayamadım ben bu işi...
Ben mi anlayamadım acaba diyorum e ev arkadaşlarıma sorduğumda da aynı cevabı alıyorum "evet öyle demiş" diyorlar...

Yani birisinin özgürlüğüne saldırı olmasını normal karşılayıp bunun üzerine de ses çıkarılmaması gerektiğinden bahsediyorsun ben anlayamıyorum bu ağabey'liği kusura bakma...

Son Nokta......Nazım Hikmet ve Necip Fazıl Ramazan ayında arabayla gidiyorlarmış.
Tabi Necip Fazıl oruç ama Nazım Hikmet değil.
Nazım Hikmet Necip Fazıl ile dalga geçmek için yolun kenarındaki zayıf bir ineği işaret ederek Necip Fazıl'a demiş ki:
-'Şunun haline bak,oruç tutmaktan ne hale gelmiş' demiş.
Tabi Necip üstad altta kalırmı hemen cevabı yapıştırmış:
-'Aaa Nazım sen bilmiyormusun hayvanlar oruç tutmaz...' oruç tutmazsa tutmasın önemi yok (müslüman değildir,bayandır(hasta olabilir)şekeri olabilir vs vs gerçek manada tutamamak adına)ama insan olmak lazım sokağın ortasında hele ki Erzurum gibi bir yerde çok büyük bir hata yapmış bayan.Yine deolayı incelemek lazım (belki de ağır tahrik vardır) :D :D

• Beğen
Tepkiler: felis911
Olaya "o gerçeği, bu gerçeği" diye bakmıyorum, kendini bilmez insanların saçmalığıdır bence... Oruç tutan insana da zulüm yapılsa aynı tepki gerekir, burada toplumsal çıkarım yapmaya gerek yok, Türkiye ne oluyor gibi şeylere hiç gerek yok, o tarz çıkarımlar için ekşi sözlük gibi mekanları tercih etmek lazım.

Zamanında başı örtülü olanlara yapılan aşağılamaları konuşuyorduk, sonra iktidar partisi değişti bir anda mahalle baskısı adı altında başörtülü kadınların yanında yaşayan ama başını örtmeyen kadınlara yapılan baskıları konuşur olduk. Bana bu tarz mahalli olayların medya ile büyütülmesi provokasyon havası sezdiriyor nedense... Bir mahallede çıkan bir kavgadır sonuçta, tüm topluma "Neler oluyor; İran'a mı dönüyor bu ülke?" gibi düşünceleri düşündürtmeye çalışıyorlar...

Tabii ki benim görüşüm bunlar, herkese saygılarımı sunuyorum...

• Beğen
Tepkiler: enginekizkuyu
@Mehmet Levent

Dünya üzerinde muhtemelen her ülkede oruç tutan insanlar vardır Ramazan ayında, az ya da çok sayıda. Oruç tutmaya saygıdan önce, insanlara ve onların istediği gibi yaşama ve yemek yeme hakkına saygı duymanız gerekir, eğer onların saygı göstermesini bekliyorsanız. Herkes oruç tutmayabilir, ama her insan belli kişisel özgürlüklere sahiptir. Herkesin gücünün yetmeyeceği insanlar vardır, onun için şiddet çözüm değildir.

@serhat toy

abicim, netleştireyim kendimi. ülkenin bu kadar hassas olduğu bir konuda, ramazan ayında ankarada içki satıyor diye adam öldürülen ülkede, o hanımefendi ölmediğine dua etsin diyorum ben. yaptığı hatadır diyorum ben. arabistandan bir eksiğimizin şeriat kanunları olduğunu söylemek istiyorum. arabistanda uluorta sigara içmesi nasıl mümkün değilse, burdaki durum da aynı hesap demek istiyorum. adı konmamış bir devrim süreci yaşarken hanımefendi kendini nerde sanıyor demekteyim. zopayı haketmesi bundan, ölmediğine şükretmesi gerekiyor.

@Mehmet Levent

Ve buna ses çıkarmamalıyız diyorsun...
Şeriat'ı getirsinler farketmez diyorsun yani ?

Ya da,umduğum gibi anlamaya çalışayım;
Bu ülke zaten b.ka batmış durumda, adamlar sivil darbe ile şeriatı getirme aşamasındayken bu kadının yaşadıkları,bizim ülkemize göre normal sayılabilecek şeyler..
Artık ses çıkarmak için çok geç mi diyorsun?

• Beğen
Tepkiler: Sefa Ayrılmaz
@serhat toy

Konu üzerinde birşey yazmıyacağım zaten gerekince polemik oluşturulacak bir konu.Saygı unsurunu kaybettiğimiz sürece bu gibi olayları yaşamaya devam edeceğiz.Kadın saygısız ,dövenler iki kere saygısız. kadının yanındaki erkek arkadaşı da garip. ben ölürüm yanımdaki kadına dayak yedirmem yada dayak yiyeceği cümleyi yanımda konuşturtmam.
Serhat sana birşeyler yazmak için konuya girmek zorunda kaldım birincisi mehmet abini hiç tanımadan sağlı sollu sladırıyorsun çok yanlış tanımışsın ileride özür dilemek zorunda kalacaksın haberin olsun(benikinizide tanıdığım için yazıyorum bunu yanlış anlama)
İkincisi tanı tanıma sev sevme senden 10 küsür yaş büyük birine senli benli cümleler yazman da hoş olmadı diyorum.
Herkese iyi forumlar bu konu uzar gider biliyorum :)................

@serhat toy
O kadının yaşadıkları kaderi.dayak yiyeceği varmış yemiş.Düzeltebiliyorsan git düzelt kardeşim.Haketmiş yada etmemiş dayağı.Orası ayrı bir mesele.Görüntüler varsa izlemek lazım.Normal mi dersen bence değil anormal.Seninde paranoyaklığın ayrı bir anormal.Emin ol ki bu iktidarın Şeriat'ı getirme gibi bir gayreti yok.Daha önceki askeri şeriatı yıkma gayreti var.Bunu da çok iyi yapıyor ve de çok güzel oluyor.Devam edeyim konuya.Aklı selim bir insan sokak ortasında birinin ayıbının başka bir ayıpla engellemez.Ama orasının da Erzurum olduğunu unutmamak lazım.İstanbulda olsa neyse,ama Erzurum. :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Şenel
@ferhat köse

Ferhat Ağabey öncelikle sizin benim yüzümden yapmak istemediğiniz bir şeyi yapmanıza sebebiyet verdiğim için özür dilerim.. Fakat şöyle bir durum var ben de yanlış anlaşılıyorum galiba..Kimseye saldırdığım falan yok.

Mehmet bey konusuna gelince, insanların birbirini tanımadığı ortamda yanlış anlaşılmak istemiyorsak, açık açık söylememiz gerekiyor, orta bir şey söylersek yanlış anlaşılırız diye düşünüyorum...

Bir de herkese senli benli konuşmadığımı da belirtmek isterim, ama ben Mehmet beyi her ne kadar sadece forum da yazdıklarından bilsem de öyle bir laf beklemediğim için şok oldum hatta kızdım da... Farklı düşünceler sahibi olsa da kalkıp şiddeti mazur görmesini hiç beklemezdim..Zaten üstüne gitme sebebim sürekli yeni sorularla gitmek isteme sebebim onu gerçekten anlamak ve tanımaktır...
----------------------
Bir de ekizkuyuya'ya bir sözüm var;
Hadi canım başka kapıya,senle konuşan yok ;)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Bir de unutmuşum Ferhat ağabey, Özürdilemem gerekirse dilerim kendisinden.. o konuda bir çekincem yok..
Teşekkürler uyarın için.. :in:

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
sene 2011 neleri tartışıyoruz ya :)
Bakalım 2011 yılında diğer ülkelerdeki vatandaşlar neleri tartışıyor.
Amerikada nasıl marsı keşfederiz yeni mekikler yaparız konuşuluyor
Rusyada genetik bilim konuşuluyor,
Avrupada yeni yeşil enerjiler ve sistemler tartışılıyor
Çinde nasıl sanayi toplumunu aşarız konuşuluyor,

Ve geliyoruz Arabistana nasıl kadın taşlarız cin çıkartarız konuşuluyor,
İran da nasıl israili yok ederiz konuşuluyor Mehdi gelicekmiş israili yok edecekmiş :)
türkiyede oruç tutmalar dayak atmalar konuşuluyor.

Aradaki fark ortada daha konuşmaya luzum varmı sene 2011 hala din konuşuyoruz Tanrı konuşuyoruz Kemal sunal filmi gibi valla.

Mehmet Levent ağabey ile yazı dilinden kaynaklanan yanlış anlaşılmadan ötürü çıkan tartışmamız sonucu söylediğim tatsız sözlerimden dolayı kendisinden özür diledim...

O da çatışma yanlısı olmadığını dile getirdi...Ve özürümü kabul etti;

Ulu orta tartışıp laf söyleyipte,çaktırmadan özür diliyormuş gibi olmasın diye söyleme ihtiyacı duydum başka bir amaç yok..

Tabi din kalplerden çıkıp da dillere pelesenk olmuş, zaten okuduğunu anlamayan, anlayabilenler de okusa da anlayamasın diye de Arapça' ya mahkum edilmiş bir din yüzünden bu haldeyiz. Aslında acı çeken dinimizin ta kendisi, bir türlü özü anlaşılamıyor.
Garip olan, burada kendince dine sahip çıkanların, insanların mesleklerine, mesleklerindeki yeterlilik düzeylerine kadar (ki o kişi hakkında yorum yapabilecek hiçbir doneleri yokken) belden aşağı vurabilmeleri.
Erzurum ki ülkede alkol tüketiminde üst sıralarda olan bir ilimizdir ama bunun yanında eski Erzurum, milli nüdafaaya adını altın harflerle yazdıracak kadar gönül sahibidir, nedense son zamanlarda bu tür haberlere fazlasıyla konu oluyor.
Gelen öğrencilerimizin profilinden, dini ve sosyal yaşantıyı algılama biçimlerini görüp yaşadıkları sorunları yerinde müşahade ediyoruz, buradan, en kötü örneklerden birinden yola çıkarak, aydınlanma, insan haklarına saygı yolunda ülkede yapılacak çok şey olduğunu tespit edebiliriz.
Konunun tarafı olan hanımın davranışının yerilecek ya da savunulacak bir tarafı yok bence, herkes herkesle aynı düşünceyi paylaşmak zorunda da değil. Oruç tutmuyor ya da tutana saygı göstermiyor diye birine saldırmak ise kişinin tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğunu gösterir. Tutan her türlü zorluğa karşın Allah rızası için tutuyorsa, koşullar zorlaştıkça ibadetinin mükafatı artar hiç merak etmesin.
Tehlikenin farkında mısınız !
a) Evet farkındayım din gidiyor elden
b) Evet farkındayım sizin gibi sahte müslümanlar, İslamın hoşgörüsünü algılayamamış yobaz takımı yüzünden din gidiyor elden...

arkadaşlar. yorumların bir çoğunu okumaya çalıştım. konunun açılışı iki kişinin cahillikle yaptığı bir yanlıştır. ama yorumlara bakıyorum konu içeriğinden çok sapmış.

kimisi; çok doğru sözler sarfetmiş, herkes istediğini yapmakta serbest diyrek.

kimisi; bu iki cahil insanın yaptıkları yanlış ama bunun müslümanlıkla alakası yok demeye çalışırken, bu cahilleri savunuyorsun diye yargılanmış.

kimisi de; kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışmış.

arkadaşlar, bu iki cahil adamın yaptığı müslümanlıkla alakası yoktur. şöyleki o adamlar canı sıkkınken yanında kahkağa atarsan, vay efendim niye kahkağa atıyorsun diye arbede çıkartır.

bu söyleyeceğim şeyi ise sadece Türkiyemiz için söylemiyorum. Dünya içerisinde neresi olursa olsun bir kadın sahilde güneşlendiği gibi ucra bir kasabada güneşlenemez. Yada inancınız ne olursa olsun bir cenaze varken kahkağalar savurmazsınız. ( en azından ben böyle düşünüyorum )

ben kurumsal bir şirkette çalışıyorum. burada herkesin ayrı bir inancı var. ama herkes kendi içerisinde yaşıyor inancını. kimse kimseye sen niye yemek yiyorsun, vay efendim sen niye oruç tutuyorsun vs.. diyen yok.

ben erzurumda askerlik yaptım. oranın insanını için çağ dışı ilkel vs gibi takılar getirmek çok yanlış olur. iki tane cahil adamın hatasını o kadar insana yüklemekte yanlıştır. şimdi diyeceksinizki halk o iki kişiyle birleşip kadını linç etmeye çalışmış. kim bilir diğer insanlara olayı nsıl yansıttılar. erzurumun halkı tutucudur. ama kötü ve insanlık dışı değillerdir. aksine gayet yardımsever insanlardır. şöylede bir kötü tarafları varki, bizlere göre biraz çabuk sinirleniyorlar. buda onları kötü yapmaz.

bu iki cahil insanın yüzünden bazı arkadaşlarımın müslümanlığa saldırmış. müslümanlığı yanlış yorumlarmış. kendilerince ayetler verip kendilerine göre cevirmişler. BU İKİ CAHİLİN YAPTIĞI KESİNLİKLE BÜYÜK BİR HATA VE BUNUN MÜSLÜMANLIKLA VE ORUÇLA BİR ALAKASI YOKTUR. Müslümanlık hoşgörü dinidir. herkes ne yaparsa yapsın. müşlümanlık korumayı kollamayı anlatır. insanlara saldırmayı tartaklamayı değil. hoş olmayan bir durumu gördüklerinde güzel bir dille bunu anlatmayı söyler.

isteyen yer içer, isteyen dans edip oynar, isteyen oruç tutar. kimse kimsenin hürriyetine saldırıda bulunamaz.

bu ülke oradaki insancıklar gibi insancıkların büyük becerisi ve bu forumdaki gibi şakşakçıların kocaman destekleri ile 1993 yılında bundan yani 18 sene evvel cayır cayır 33 tane aydın insanı bi otelde yakmış yanmayanların üzerine yürümüştür. sebep ise şu bugun cuma ben içim dolu dolu imanımlan gelmişim burada namaz kılıyorum bu adamlar dinsizlik yayıyolar falan da falan yani efendim demem odur ki 18 sene evvel müslümanım diye böbürlenip insan yakan ....ların yasadıgı ve yukarıdaki gibi bazı .....ların şak şak tuttugu bir ülkede oruc tutmayan kadının dayak yemesi laf-ı güzaf.....

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@Bahadir.Karaca

bahadır arkadaşımız çok güzel söylemiş. bu tarz şeyler yapanlar şakşakcılardır. müslümanlıkla alakası yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Bahadir.Karaca
@nihat yildir

Bu ve diğer olayların ardından hemen birileri çıkar "bunların müslümanlıkla alakası yok.." der. Kesinlikle haklısın yok.

Evet yok da.... kendimizi bu kadar kolay da avutamayız. Tüm bunları alt alta üst üste koyup topladığımda Türkiye'de çok büyük bir kesimin müslümanlıkla alası olmadığını görüyorum ben. Aslında çok büyük bir sorunumuz var.

Şu günlerde sinemalarda güzel bir film var.."Maymunlar Cehennemi-Başlangıç".. Bir köşe yazarımız filmi çok güzel özetlemiş. "İnsan hayvanlaşırsa, maymun insanlaşır.."

Buna doğal seleksiyon, evrim, tanrının bir lütfu.. ne derseniz diyin.. ama gerçek.. Müslümanlıktan önce bizlerin insan olduğunuzu unutmaması lazım.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri