Biz hala bisiklet yolu bekleyelim :)

Scudo

Levent S.

Aktif Üye
Kayıt
1 Temmuz 2014
Mesaj
153
Tepki
215
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Aramızda o kadar büyük bir gelişmişlik farkı var ki. Tamam ülkemi, vatanımı seviyorum lafım yok ama bu kadar fark olmak zorundamıydı ya. Her geçen gün adamlar yaşam kalitesi açısından arayı açarken biz her geçen gün geriye gidiyoruz. Yazık
 

taskin

Aktif Üye
Kayıt
12 Nisan 2008
Mesaj
139
Tepki
227
Yaş
47
Şehir
İstanbul
İsim
Taşkın
@KaanG
:koptum: :D:koptum: Gece gece iyi güldüm...
 

aziz otkur

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Aralık 2014
Mesaj
485
Tepki
177
Yaş
27
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Bianchi
Kocaelide bisiklet yolu varda ne oluyor :) yaptık tamam modunda belediye:) insanlar bisiklet yolunda yürüyor araçlar sıra sıra bisiklet yoluna park ediyoe
 

sevban tarım

Aktif Üye
Kayıt
15 Nisan 2014
Mesaj
143
Tepki
51
Şehir
KOCAELİ
Bisiklet
Kron
Maalesef kocaeli b.b. bu meselede sınıfta kalıyor.tamam arkadaşım bisiklet yolunu yapıyorsun güzel ama neden bu yola yaya motorsiklet vs.girmesini engellemiyorsun insanlarla içiçe oluyor.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
danimarka -hollanda örnekleri verir isek ,
danimarkada ciddi ciddi bisiklet otobanı düşünülmekte
bu da gösteriyorki danimarka halkı yoğun bi şekilde bisiklet kullanmakta
ve hollanda, başkent amsterdam 1 milyon kemikleşmiş bisiklet sürücüsü ,
amsterdam benim için her zaman demirbaş örnektir
nedeni ,o kadar çok insan bisiklete biniyorki , newyorkta bu kadar binen olduğunu zannetmiyorum ,yaz kış işine bisiklet ile giden amsterdam sakinlerini kutlamak lazım tabi ,bisikletler şehir bisikleti netten araştırdığım kadarı ile ,
eğimler 2 den fazla değil ,pek fazlada zorlanmıyorlar tabi,
gelelim istanbula eğim üstüne eğim adam işine gidecek o kadar eğimi alacak ondan sonra işinde asla randımanlı olamayacak tabi ,
birazda çoğrafyanın durumu önemli,,
düşünün san fransiskoyu orada bütün insanlar son derece dik duvar eğimleri alarak işine gitmeyi düşünmez herhalde
evet bu mesele kültür meselesiki biz malesef gerilerden gidiyoruz,
 

Şevket Akça

Daimi Üye
Kayıt
4 Temmuz 2014
Mesaj
356
Tepki
206
Şehir
İstanbul ve Çanakkale
Bisiklet
Kron
@aziz otkur

çiz arabayı. yayanın da üstüne üstüne git. ben bazen hiç de barışçıl olmuyorum. ruh halime bağlı. yine de arabalara zarar vermeyi seviyorum, onlar da doğaya veriyor. ödeşiyoruz.
 

HikmetYılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2012
Mesaj
632
Tepki
877
Şehir
Istanbul Maslak
Bisiklet
KTM
Bir Amsterdam olmasa da San Fransisco'da gayet kullanılıyor bisiklet
(link)
Geçen yaz Amsterdam ve Belçika gezisi yapmıştım, açıkçası işe giderken Mecidiyeköy trafiğinde bisiklete binen biri olarak bile Belçika'da bazı şehiriçi yerlerde bisiklete binerken zorlandım. O kadar da ballı börek değil.
Yabancılıktan da olabilir ama bence kesinlikle temel fark "zihniyyet" meselesi. Binmek istemeyen yokuş, sıcak vs gibi bahane buluyor. Binmek isteyen de ona göre bahane buluyor ;)
Mesele bizim milletin binmek istememesinde. Metrobüste, trafikte sinir yıpratmak daha kolay geliyor nedense...
 
Kayıt
19 Eylül 2011
Mesaj
65
Tepki
71
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Orbea
Fotoğrafı geçen yaz çekmiştim.Tren istasyonunun ordaki bisiklet otoparkı,kocaman otoparkta bisikletim için park yeri zar zor bulmuştum.Keşke bizim ülkemizde de böyle şeyler görebilsek.Anca hayalde kalıyor
.20140606_180740.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış TURAN

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Şu an tüm yolları maviye boyasalar, üzerine bisiklet resmi çizseler, acaba ülkemizde bisiklet açısından bir şey değişir mi? Sanmıyorum. Bisiklet yolu, bisiklete duyulan saygının bir ürünü olarak inşa edilirse işe yarar. Bisiklete saygı, diğer saygı unsurlarıyla birlikte (diğerine saygı, ben olmayana saygı) oluşabilir. Ne yazık ki bu konuda pek ümidim yok. Devir rant devri.
 

aziz otkur

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Aralık 2014
Mesaj
485
Tepki
177
Yaş
27
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Bianchi
@Şevket Akça
Zaten öyle yapıyorum üstüne üstüne gidiyorum kenara çekiliyolar yoldanda cıkmıyorum dibine kadar fren yapıyorum cok zevkli
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Kudret Kurtcebe

Hep geri kalmış ülkeleri örnek veriyorsun hep geri kalmış ülke insanlarını kudret abi. Bisiklete binen ezik insanlar.
Not: Ulan bu arada hollanda geçen sene 500 milyar euroluk ihracat yapmış.
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.391
Tepki
4.895
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Sorun sadece bisiklet yolu veya bisikletli ulasim degil.
@Kudret Kurtcebe nin belirttigi gibi cografi kosullarda onemli.
Ayrica insanlarimizin, saglik, spor, beslenme ve diger aliskanliklari...
Maalesef istatistik yapilsa (belki yapilmistir) saglikli yasam ve spor konusunda facia gibi bir sonuc cikacaktir.
Istanbul'a senede 1-2 hafta ancak ugrarim ve gordugum insanlar tuvalete bile arabayla gitme derdinde. 3 duraklik mesafeyi arabasiyla gidip park yeri bulmak icin 20 dakika dolanip 2 durak mesafede park yerinden gidecegi noktaya yuruyenler gordum :acpsnr:
Korkunc bir zaman ve maddi israf. Yaktigin yakita mi acirsin, kirlettigin havaya mi, yarattigin gereksiz trafige mi?
Bu ve benzeri ornekler artabilir.
Kisacasi belediye ve ulke politikamiz sadece bisiklet degil, spor ve saglikli yasam, kentsel donusum konusunda bir facia. Halk olarak bizlerde ayni durumdayiz. Bisiklete donecek olursak; 80 milyonluk ulkede "en buyuk bisiklet forum-platformu" denen yerde bile uye sayisi 53.500 kisi ve kaldi ki bunun buyuk kismi aktif degil.
Hizmeti beklemek guzel ama halkimizinda daha bilincli olmasi bu konuda yonlendirilmesi, kendisini gelistirmesi, cevre icin empati yapmayacaksa en azindan kendi sagligi icin tercih ve yasam aliskanliklarini degistirmesi gerek.
Bisiklete binmesin kabul! Dusundum de bisiklet yolunda yurumesine de raziyim gecis doneminde. Ancak arabasini park etmesin, mangal yapmasin, cocuguna seksek oynatmasin bisiklet yolunda. Yurusun ulasmak icin, kosuya ciksin vesaire. Zamanla bilinclenecek, bu tip eylemler arttikca ihtiyac dogrultusunda belediyeler mecbur kalip yaya ve bisiklet yollarina, parklara agirlik vermek zorunda kalacaktir...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bence şu an bisiklet yolu falan gereksiz, ilk önce bisiklet bilinci oluşturulmalı. İnsanlara bisikletin çocuk oyuncağı değil, yollarda hakkı olan bir araç olduğu öğretilmeli. İnsanlara bisikletlilere saygılı davranmaları öğretilmeli.

Yoksa 100 km bisiklet yolu bile yapsalar ya araçlar kapatıyor yada piknikciler mangal yapıyor.
 

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
ankara otobanlarına yenilerini eklerken sağlı sollu 1 er metre yer ayırmak gelmiyor. hem eklesen ne olacak, beni kaldırıma sıkıştıran dolmuş soförü bilirim ankarada, aslancaktan konağa kadar kapışalım diyen taksi sürücüsü gördüm izmirde. bisiklet algısı son 10 yıld değeri arttırılmış Türk Lirası sebebiyle epey aşama kaydetti ama aynı değerli Türk Lirası yolları ayrıca bolca otomobille doldurdu. bisiklete 4 kat fayda sağladı diyelim ama oto-fetişlere 10 kat fayda sağladı. yani sonuçta bisiklet algısı hala ve de resmen bu şartlarda bile karne hediyesi ve çocukluk hevesi olarak görülüyor. üstelik artan bu taşıt yoğunluğu sebebiyle aileler çocuklarına bisiklet almaktan, alırlarlarda da kısıtlı alanlarda çocuklarına biisklet sürdürmekten sıkıntı duyuyor. ne umutlar ve heyecanla 9 ay doğmasını beklediğiniz yavrunuz, bir oto manyağın kurbanı olabilir ve bu kuvvetle muhtemel artık.

birgün bisiklete saygı olursa bize heryer bisiklet yolu. o zamana kadar, kelle koltukta geziyoruz işte trafikte.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Ş.

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bir rüya, hayal aleminde yaşıyorsunuz arkadaşlar, matrix filmi gibi. Size bir resim göstermişler, bisiklet yolu demişler ama aslında o yol orada yok. (aslında kaşık yok) Hiçbir zaman da olmayacak. Başımızdaki insanların ana ihtisas konusu, vinçler, beton bloklar, nakliye gemileri, çelik konstrüksiyon, otomotiv montaj sanayi, hafriyat kamyonları vs vs vs. Hayatınızla oynuyorsunuz hayatınızı riske atıyorsunuz. Ne en tepedeki adamın ne işverenin ne işçinin ne sokakta yürüyen adamın, ne ayşe teyzenin ne de benim yeşil ile, doğa ile, insanlara saygı ile, çocuklarımıza temiz ve yaşanabilir bir mahalle bırakmak ile uzaktan yakından alakamız yok. Biz de kanserden gideceğiz, çocuklarımız da, bu çok çok açık. Ben dibimden sıyırarak geçen minibüslerle, hafriyat kamyonlarıyla önüme kıran taksilerle çok uğraştım çok dil döktüm çok uyarı çektim ama karşınızda bir ordu var. Siz birinci dünya savaşı sonunda son bitirici İngiliz hücumunu yemek üzere olan bir avuç kalmış Osmanlı ordususunuz. Ben kaşığın olmadığını farkettikten sonra o çok sevdiğim aşık olduğum bisikleti bıraktım. Allah bu memleketi ve içindeki milleti nasıl bilirse öyle yapsın.
 

Levent S.

Aktif Üye
Kayıt
1 Temmuz 2014
Mesaj
153
Tepki
215
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Ben kendi adıma inanıyorum ki, ne zaman bu ülkede bisikletin fiyatını duyan hemen herkes "Neee o ne be motor fiyatına akıl yok sende" demeyi keser o zaman bilinçlenmeye başlamışız demektir. Hayır adam var adam var diyemiyorsun ki sendeki akıl da o hımbıl ve dev totona gitmiş anlaşılan diye. Spor diye sadece futbol akla gelen bir toplumda yaşıyoruz beklentiyi de ona göre tutmak lazım.
 

erkan_harman

Daimi Üye
Kayıt
1 Mayıs 2014
Mesaj
259
Tepki
177
Şehir
istanbul-pendik-aydos
İsim
Erkan Harman
Bisiklet
Salcano
Biraz da insanlardan kaynaklanıyor abi o is istanbulda otobus arac disi bisiklet tercihi yapilsin bak belediye nasil sıkışıp yapiyo yolu ben bisiklete biniyorum diye dalga edenler bile var bisiklete o kadar para verilir mi ustune biraz daha koyup araba alaydin vs vs vs demekle bitmiyo lafa yapisi degisicek ilk önce sonra o yollar otolarklar yapilir