@Anıl Erdoğan
Maalesef bu başlığa yaptığım ilk yorum yanlış anlaşıldı. Ben videodaki gibi sürmenin veya bunu gopro ile kaydedip yayınlamanın doğru olduğunu iddia etmiyorum. Benim itirazım; bunu yapanın kim olduğunu, niye yaptığını bilmeden linç etmek. Otomobil sürücüleri dışındakileri ikinci sınıf vatandaş sayan bir trafik mevzuatımız var, ve buna hiç birimizin %100 uyduğunu hiç sanmıyorum.
Forumun en çok mesajı yazmış, en çok beğeniyi almış ve çok da saygı gören üyesi, genelde kaldırımda bisiklet sürüyor. Altın elbiseli adam diye bir motosiklet sürücüsü vardı, Youtube'da rutin olarak yasal sınırın iki katı civarında hızlarda gittiği videolar paylaşırdı. Bu adamlara gösterilen hoşgörü, bilmediğiniz, tanımadığınız Arakita'ya niye gösterilmiyor?
@specific
Türkiye'de aralardan geçmek (filtering) yasal değil, şerit ihlalidir. Tüm araçlar çizgiler ile ayrılmış şeritlerden gitmelidir, yol çizgisinin üstünden (veya çizgi ile şeritteki araç arasında kalmış yarım metre boşluktan) değil. "Böyle bir kural yok" dediğim, motosikletler için sağ şeritten gitme zorunluluğudur.
EKLEME:
@MuratHan
Üst paragrafta bahsettiğim gibi, hiç bir aracın aralardan gitme hakkı/imtiyazı yoktur. Sağ şeritte gitme zorunluluğu ise geçme ve dönmeler dışında geçerlidir ve bisiklet, kamyon, traktör gibi yavaş gittiği ve hızlandığı varsayılan araçlar içindir.