Scudo Sports

Biz de gururla sunuyoruz ve gurur duyuyoruz =)

@Murat B.
bisikletin şaralok holmesi. Meaşallah.

Scudo
@MuratHan

Bende ilk kedi sandım ama poşet sanırım. Yaptığının doğru olup olmadığını konuşmaya gerek yok zaten. Hayır sadece kendini riske atsa amenna.

@Serkan Mıstınoğlu nasıl reklam yapmışsınız ama. Siz göstermeden önce muhtemelen bu videonun izlenme oranı 100 bile degildi. Ama sayenizde 600 e yaklaşmış....

Tebrikler....

peki, sırf aksi bir şey söylemek için değil anlamak için soruyorum; bu trafikte gitmenin başka bir yolu var mı ki? adam ne yapmalı trafiğin akmasını mı beklemeli, yoksa kaldırımdan mı gitmeli? ayrıca bu adam trafiği birbirine katmıyor bence, çünkü saatte 5 km.yle ilerleyen trafik birbirine giremez. nesi bu kadar yanlış bu sürüşün?

@ceyhun demirel

Mevzuata göre bu durumda yapılması gereken, sağ şeritte gitmeye devam etmek ve öndeki durmuş araçları geçmemek. Bu başlık sayesinde bütün bisikletforum üyelerin bunu yaptığını öğrendim, çok mutlu oldum.

@ceyhun demirel

Trafikte, bisiklet ve motosikletlinin gideceği yer belli, yolun sağ tarafı. Alanya da bu tür gereksiz hareketler yüzünden her gün onlarca motosiklet kazası oluyor. Sağ da park etmiş araçların yanından geçerken on metre geriden dikkat edip tedbirli geçmeye çalışıyoruz, bu çocuk akan trafikte neyine güvenip aralara dalıyor. Birisi kapısını açsa, ya da yaya indirse al başına belayı.

@MuratHan

Motosikletler için böyle bir kural yok.

@Murat B.

@Murat B. açıkçası sizin gibi bisiklet bilgisi konusunda nirvanaya ulaşmış birinin böyle bir yorum yapmasını ilginç karşıladım.
Yorumunuz kısaca şöyle özetlenebilir Volkan Işık gibi çok iyi bir ralli pilotunun caddelerde makas ata ata yanlaya yanlaya trafiği tehlikeye ata ata gitmesi ile aynı şey.

Konuya genel bakarsak bu videoyu, bisiklet ile zerre alakası olmayan bir kişi izlediği zaman ,""işte bisikletliler böyle kullanıyor"" ""trafikte olmamaları lazım"" şeklinde yorum yapacaklardı ki ofisde izlerken yanıma iş arkadaşım geldi ne izliyorsun diyerek baktı. İlk dediği cümleyi söylüyorum " İşte siz bisikletliler böyle kullanıyorsunuz bunu da maddah birşey sanıyorsunuz, arabanın altında kaldığınız zamanda bisikletlilere saygı yok diyorsunuz.""arkadaşıma yarım saat bu videonun yanlışlığını ve gerçek bisiklet sürücülerinin böyle bir şey yapmadığını anlatamaya çalıştım. Gerisini siz düşünün...

@Murat B.

Evet, motorlar için Türkiye'de böyle bir kural yok (ben de aralardan geçiyorum) ancak yurtdışında bazı ülkelerde aralardan geçmenin (filtering) yasak olduğunu duymuştum. Tabi ki motorlar trafikte her şeridi kullanabilir.

@Murat B.

Mantık olması gerektiği yönün de. Böyle her önüne gelen aracın sağından solundan gitme hakkını kendinde görüyorlarsa kusura bakmasınlar, bende araç sürüyorum, her dakika trafikte sivrisinek sürüsü gibi sağımdan mı geçecekler solumdan mı geçecekler diye gözümü dört döndüremem, benim de önüme bakmam gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
@MuratHan (videonun ilk 6,7 dakikasını izledim tamamını değil) iyi de o trafikte birisi neden kapısını açsın ki? bu sağda park halinde olan arabaların yaratacağı tehlikelerden. Bir de siz sağdan git diyorsunuz da sağ da boş yer yok ki yolun sağı solu ortası her bir yeri dolu

@ceyhun demirel

Bu tür trafikte araçlardan her türlü saçmalığı bekleyebilirsiniz. Kapısını açıp tüküren de, kül tablasını boşaltan da, yolcu indiren de, ne arasan hepsi de şahit olduğum hareketler. Sağ taraf sürekli tıkanık değil, kavşak geçişleri sıkıntılı, ora da bisikletten inip beş metre yürüyüp yine düz devam edebilir.

Ya bir de sayın abiler, kardeşler; şu "videoyu izleyen insanlar bisikletliler hakkında kötü düşünür" türünden endişelerinizde ciddi misiniz gerçekten? Eğer ciddiyseniz siz acaba norveçten, finlandiyadan falan mı yazıyorsunuz? abi yokuş aşağı yolda harç kamyonu mahalle arasında 70,80 le gidiyor bu ülkede. Ben taksicilerin, kamyoncuların, minibüsçülerin vs. böyle bir endişe taşıdıklarını düşünmüyorum.

@Anıl Erdoğan

Maalesef bu başlığa yaptığım ilk yorum yanlış anlaşıldı. Ben videodaki gibi sürmenin veya bunu gopro ile kaydedip yayınlamanın doğru olduğunu iddia etmiyorum. Benim itirazım; bunu yapanın kim olduğunu, niye yaptığını bilmeden linç etmek. Otomobil sürücüleri dışındakileri ikinci sınıf vatandaş sayan bir trafik mevzuatımız var, ve buna hiç birimizin %100 uyduğunu hiç sanmıyorum.

Forumun en çok mesajı yazmış, en çok beğeniyi almış ve çok da saygı gören üyesi, genelde kaldırımda bisiklet sürüyor. Altın elbiseli adam diye bir motosiklet sürücüsü vardı, Youtube'da rutin olarak yasal sınırın iki katı civarında hızlarda gittiği videolar paylaşırdı. Bu adamlara gösterilen hoşgörü, bilmediğiniz, tanımadığınız Arakita'ya niye gösterilmiyor?

@specific

Türkiye'de aralardan geçmek (filtering) yasal değil, şerit ihlalidir. Tüm araçlar çizgiler ile ayrılmış şeritlerden gitmelidir, yol çizgisinin üstünden (veya çizgi ile şeritteki araç arasında kalmış yarım metre boşluktan) değil. "Böyle bir kural yok" dediğim, motosikletler için sağ şeritten gitme zorunluluğudur.

EKLEME:
@MuratHan

Üst paragrafta bahsettiğim gibi, hiç bir aracın aralardan gitme hakkı/imtiyazı yoktur. Sağ şeritte gitme zorunluluğu ise geçme ve dönmeler dışında geçerlidir ve bisiklet, kamyon, traktör gibi yavaş gittiği ve hızlandığı varsayılan araçlar içindir.

@Bigpatron
O zaman en sağdan motorsikletliler ve bisikletliler zorunlu olarak sürsün? güvenli şerit ortadan kalksın trafik 2 şerite düşsün mü?

@Murat B.
Kimseyi kendi adaletine göre yargılama ha sen linç edersin öbür gün diğerleri üstüne üşüşür bu olay uzayıp gider bırak adam sürsün ona patlar.

Otomobili ya da bisikleti pahalı olanlar değil insan canının pahalı olduğunu bilen ve buna göre hareket edenler elittir.
Diğerleri olsa olsa "elit"in ilk iki harfsiz şeklidir.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Sıkışık trafikte araçların aralarından bir diğer kenarına geçtiği yolda aynı zekâ seviyesine sahip bir diğer bisikletli yada motorlunun arkadan girmesi içten bile değil =)

taşlamaya devam :)
videonun ikinci kısmı gibi performans odaklı şeyler çekerse gayet iyi olur

Geri