Scudo Sports

Biz de gururla sunuyoruz ve gurur duyuyoruz =)

kendi tırnağına bir zarar gelse ortalığı yıkar kesin. Ama saygı(!) göstermeye geldi mi iş beyefendiden ötesi yok gördüğünüz gibi. Böyleleri dünya birinciliği de alsa, arabanın altında da kalsa umrumda olmaz. Yarından sonra bu adamın zora soktuğu şoförlerden biri kalkıp kıllığına sahil kenarında bisikletiyle gezintiye çıkan , gerçekten ulaşım amacı olarak kullanan birine bir şey yapsa ne olacak? Kim hesabını verecek? Hepsini geçtim arkasında kaza olduysa zararı kim karşılayacak?
Kimseyi düşünmüyorsan, hayatın kaskında değilse çektir git kardeşim sürme trafikte! git velodrome'a sabaha kadar yardır lastiğini!

Scudo
Kendi canı neyse diğer araç şöferlerinin güvenliğinide tehlikeye atıyor ,, bu na çarpmayalım diye belki kaza yapacaklar..

Hadi hadi hepiniz bu kişi kadar uzun uzun slalom yapmasanız da, hepinizin yapmışlığı vardır, yemeyelim birbirimizi lütfen :)
Hele ki kulaklıkta ahenkli bir müzik varsa, offf ver coşkuyu :)

Yapılan doğru değil elbet ama sadece o kişi yapmıyor bunları, bundan eminim :)

@Taner James Abi valla ben trafikte nereden araç çıkar, aniden yaya yola atlar mı, bir araç sürücüsü kornaya basar da duymam diye kulaklık takmadan yolculuk yapıyorum. Sürüş esnasında dikkatimi dağıtacak her türlü etkenden sıyrılıp yola çıkıyorum.

@Ahmet.Çetinkaya "Etki tepkiyi doğurur!" Trafikte birimizin yaptığı olumlu hareket bir başka bisiklet sürücüsünün ileri de bir şekilde daha güvenli seyahat etmesini sağlayabilir. Bir araç sürücüsünün de bisikletlilere karşı daha duyarlı olmasını sağlayabilir. Bunun tam tersi de birimizin trafikte yapmış olduğu olumsuz bir hareket sonucunda bir araç sürücüsünün başka bir bisiklet sürücüsüne zarar vermesine sebebiyet verebilir. Bizlerin bu bilinçte hareket etmesi gerektiğini düşünmekteyim.

@Batuhan Yıldız ne güzel :) zaten kulaklık sıkıntılı. Ortam seslerini kapatıyor dış dünyadan bi haber oluyorsun.

Benimkisi herkes kötü olduğunu bilir ama kendisi de zaman zaman yapar.

Ayrıca bunun bisiklet ile alakası da yok. Arabası olanda aynı şeyleri yapıyor. Kaykay bile olsa yaparlar :)

İnsanoğlunun kendisini kanıtlama çabası diyelim. Havası da var :)

Bilgisayar oyunlarında bile bir seviye üste çıkmak için günlerce uğraşıyorlar. Ekranın köşesinde basit bir rakam olduğu için değil, diğer insanlar üzerinde güç sahipliğinin göstergesi.
Bu insanların kanında var.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
@oxcakmak adam gibi sürmeyi yanlış anlamışsın. Saçmasapan sürmeye devam edecekleri uyarılar ile engelleyemeyeceğimiz açık. Fakat sürerken " ben ne salak salak sürüyorum' biri kapıyı açsa sıçtım, üstüne bi de dayak yerim " de en azından.

Aslında ister istemez reklam etmiş oluyoruz bu şekilde...

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
3.22 de otobüsün altından çıkan köpek mi karton mu. Yaptığı saçmalığın sonuçları, hem hayatı ile oynamak hem de sebep olacağı bir kaza da karşı tarafı yıllarca vicdan azabı ile baş başa bırakmak. Kendini düşünmüyorsan hayatını kaybettiğin de ya da sakatlık yaşadığın da geride kalan ailene yaşatacağın acı ya da sıkıntıyı düşün. Bu gibi insanları takdir etmek ortaya çıkacak sonuca ortak olmakla eş değer. Tanıyan, bilen şikayet etsin polise aklı başına gelsin.

Sonra bisikletliye neden saygı yok
Saygı çift taraflı olur

@oguz kocaoglu
Adam rahat ve emin şekilde sürüyor üstelemeye gerek yok. İnsan istediği gibi sürer tabi bazı şartlar altında ama sen buradan böyle söyleyip te adamı küçük düşürerek konuyu baltalama

elit bir bisiklete sahip elit bir kişinin bu kadar cahilce iş yapması hiç yakışık değil canım. elit kişiler nasıl cahil olabilir anlamış değilim. bisiklet elit kişilere özel sonuçta.

@oxcakmak
Trafikte kurallar bellidir ve herkes bu kurallara uymakla yükümlüdür. Herkes istediği şekilde kafasına göre trafikte bisiklet yada diğer araçları kullanamaz. Siz bir bisiklet sevdalısı olarak herkes istediği gibi sürer mantalitesini taşıyor ve savunuyorsanız kusura bakmayın trafikte size saygı gösterilmesini hiç beklemeyin zira diğerleride istediği gibi sürer sonrada bisiklet kültürü olarak ülkemizde burnumuzun ucundan öteye gelişme gösteremeyiz.

@mühendis, "19tunahan" adlı üyeye verdiğiniz cevaba istinaden, o mesaj başka bir mesaja gönderme yapmak amacıyla yazıldı.

Tekrardan iki kalem birşeyler yazmak istedim. Videoyu bugün tekrar izledim düşüncemde hiçbirşey değişmedi, aksine öfkelendim.
Bu tarz bisiklet süren HERKES! kesinlikle yapmış olduğumuz farkındalık turlarını tek bir hamleyle baltalıyor. Kaç yüz kişinin haftasonundan fedakarlık edip çocuğuyla, hanımıyla, ailesiyle geçireceği vakitleri daha iyi koşşularda ve güvenli bir şekilde bisiklet sürelim diye ter akıtırken bu tarz bisiklet sürüp marifetmiş gibi internete koyanlar emeğimizi çalan kişi /kişilerdir.

Kesinlikle maddeler halinde bisiklet kullanmanın kurallarını öğretmek lazım! Sorsanız hepsini bizden iyi biliyordur gerçi.

- Bisiklet yolu olmayan yollarda (otobanlar hariç ) şeridin en sağını kullanabilir. ( Senin orta şeritte ne işin var arkadaşım ? )
- İki bisikletli aynı şeritte yan yana bisiklet sürebilir.

TAVSİYE, ÖNERİ, FİKİR:

- Bu tarz bisiklet süren sürücülerin lisansları varsa 1 yıl boyunca iptal edilmeli lisans gerektiren yarışlardan 1 yıl boyunca men edilmeli.
- 2. tekrarda lisans ve yarışlardan ömür boyu men cezası gelmeli.

Örneğin: Alkollü araç kullanan sürücünün ehliyetine el konulması gibi...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@teo53

Güzel söylemişsiniz fakat gözden kaçırdığınız bir nokta var. Onu aklınızda bulundursaydınız hiç öfkelenmezdiniz.

Adam ELİT...

bir-masumiyet-ifadesi-olarak-sanki-adam-mi-oldurdu_982078.jpg

Geri