Scudo Sports

Bitcoin kadar geleceği parlak olan altcoinler

Covidtoken çok güveniyorum. YTD.

• İnanılmaz
Tepkiler: Tolga Özdemir
Scudo
Vaziyet alın
Jackson Hole Toplantısı bugün.
Öğleden sonra saat 4,5 ve 6 şenlikli geçebilir. Eğer kısa orta vadede yükseliş trendinde devam edeceğimize inanıyorsanız alım fırsatları doğabilir.Risk var unutmayın. Yine de ben tetherleri bekletiyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
Bir gün herkes "sol"cu olacak. ;)
Biraz düşsün gireceğim.
38 dolardan girip 78 dolardan malı boşaltmıştım.
Şu anda Solano (SOL) 116 dolar oldu.

38 ten alıp 78 den satmak çok büyük bir hata idi. Çünkü benim yatırım prensibime göre 2 katında yarısını satmak vardı. Ben gittim hepsini satarak coinsiz kalarak Sol un arkasından bakakaldım. Benim hatam.Kademe kademe satma prensibime uymadım. :acpsnr:
Yükselen coine girilmez.fDestekten uyguna almadığım coine girmem.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Trader adam, Köfteci Yusuf'a gidip köfte yemez. Alır kıymasını, bayat ekmek ile yapar köftesini yer. Geri kalana ethereum alır.

Trader adam, Köfteci Yusuf'a gidip köfte yemez. Alır kıymasını, bayat ekmek ile yapar köftesini yer. Geri kalana ethereum alır.
Stop koymazsanız bırakın evde ekmek köftesini yemeyi, kuru ekmek bulamazsınız. Bugün akşam piyasayı öttürdüler.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bugün bitcoin sağlam düştü. Kral düşünce ordu da yani altcoinler de düşüyor.Bitcoin yüzde 15 düşerken altcoinler neredeyse yüzde 30 lara varan düşüşler yaşadı.
Kripto para piyasasının ne kadar acımasız olduğunu gördük.

Bana ne oldu.
Bana tabii ki bişey olmadı. Neden?
Çünkü herkes tarafından kabul görmüş basit, etkili yatırım stratejilerim var ve kendimce riski yönetmesini de biliyorum.

Ben shit coin, meme coin almam da tutmam da.Hep geleceği olan, bi şeyler anlatan coinlerden alırım. Solano, Ada, Ethereum gibi. Ya da borsa tokenları gibi Gt, Ftt, Ht gibi.
Shit coinler elinizde patlayabilir, benim dediklerim düşse bile geri yerine gelir.

Kaldıraçlı işleme girmem. Kaldıraç kumardır. Spot yönetmesini bildikten sonra candır.

Stopsuz yani zarar kes olmadan işlem yapmam. Stopsuz yatırım yapmak gusülsüz toprağa basmak gibidir. Stoplarımı kaydıra kaydıra yükseltirim. Bugün millet öldük bittik diye ağlaşıyordu. Ben sepetimdeki hiçbir coinde ana paramdan zarar etmedim. Zararım kardan zarar.
Vakti zamanında yani koinler kar ettikçe kar realizasyonu yaptım kar aldım.
O karları da bugün düşüşte mal toplamak için kullandım. Bu şekilde ortalamam düştü. Hep diyorum sermayenizin tamamı ile girmeyin. Düşüşlerde mal almanız için kenarda her zaman dolarınız olsun diye.
Adam bir girmiş elindeki tüm para ile. Düşüşte eli kolu bağlandı. Fırsat geldi ama parası yok, ortalama düşüremiyor. Kilitlendi kaldı.
Ben şimdi düşüşten topladığım için ölü kedi zıplarken bounce alırken bile para kazanıyorum. Düşüş işime bile yaradı denebilir. Ha daha da düşebilir mi düşebilir. Düşerse stoplarım patlar. Kardan zarar ederim yine de ana sermayeye dokunmaz.
Çok zor değil aslında. Risk yönetemezsin bu çok çok basit temel kurallara uymazsanız. Zorla kazandığınız birikimleri elinizden alırlar.
Niye yazıp duruyorum. Menfaatim yok bir şeyim yok. Sadece zarar etmeyin paranızı kaptırmayın diye. Ben kendi gemimi fırtınada bile bir şekilde yüzdürüyorum zaten. Eğer balıklama, yatırım stratejiniz olmadan dalarsanız bakkala ekmek almaya gittiğiniz de bile zarar edersiniz.
Silkelettirmeyin.
Kimseye al sat demiyorum. Sadece kendi yaptıklarımı paylaşıyorum.
Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.

Son düzenleme:
@hamlet2006 hocam, coin işine girdiğinizden beri yatırdığın sermaye oransal olarak nereye geldi yaklaşık? Misal 1 yatırdım, 1,6 oldu veya 2,5 oldu gibi..

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@hamlet2006 hocam, coin işine girdiğinizden beri yatırdığın sermaye oransal olarak nereye geldi yaklaşık? Misal 1 yatırdım, 1,6 oldu veya 2,5 oldu gibi..
Aşırı temkinli yatırım yapıyorum. Trade olayına sık girmiyorum. Ico peşinde de koşturmuyorum. Meme coinlere de girmiyorum. Hodlcuyum.
100x sermaye ile başladım. İlk girdiğimde anlattıklarımın hiçbirini yapmadım. Üç işlemde 60x e düştüm. Sonra o 60x i şu anda 400x yaptım. Düne kadar 450x i de geçmiştim hatta.
En son portföy büyüklüğüm 400x.
Giriş sermayem bile biraz büyük olduğu için çok agresif yatırım yapmıyorum.Agresifleşsem muhtemelen onu da katlarım ama temel stratejimin dışına çıkarım korkusu ile agresif strateji izlemiyorum.

Aşırı temkinli yatırım yapıyorum. Trade olayına sık girmiyorum. Ico peşinde de koşturmuyorum. Meme coinlere de girmiyorum. Hodlcuyum.
100x sermaye ile başladım. İlk girdiğimde anlattıklarımın hiçbirini yapmadım. Üç işlemde 60x e düştüm. Sonra o 60x i şu anda 400x yaptım. Düne kadar 450x i de geçmiştim hatta.
En son portföy büyüklüğüm 400x.
Giriş sermayem bile biraz büyük olduğu için çok agresif yatırım yapmıyorum.Agresifleşsem muhtemelen onu da katlarım ama temel stratejimin dışına çıkarım korkusu ile agresif strateji izlemiyorum.
o zaman bir fikir soralım. 5 farklı coinden eşit miktarda sepet var ve ekside. ortalama düşürmek için aynı miktarda alım yapacak olsak, yine aynı coinleri x2 mi yapardınız yoksa farklı ürünlerden 1x5 daha yapıp sepete çeşitlilik mi getirirdiniz?

• Beğen
o zaman bir fikir soralım. 5 farklı coinden eşit miktarda sepet var ve ekside. ortalama düşürmek için aynı miktarda alım yapacak olsak, yine aynı coinleri x2 mi yapardınız yoksa farklı ürünlerden 1x5 daha yapıp sepete çeşitlilik mi getirirdiniz?
Biliyorsunuz temel mantığımız toplam portföy büyüklüğü.Yani biz sepetin totalini artırmaya çalışıyoruz, biliyorsunuz.
Duruma bakarım:
Eğer farklı coinler; sepetimizdekilerden daha fazla getirecekse yani potansiyel daha fazla gibiyse yeni coin almak daha mantıklı.Sonuçta total bakiye daha fazla büyüyecek.

Ben mesela terste kaldım.Yani sepet totalde eksiye düştü.
Tek tek koinlerin durumuna bakıyorum.En fazla düşenden başlamak koşulu ile ekleme yapıyorum.Dışarıdaki koinleri de tarıyorum destek noktasına gelmiş; all time high'dan uzakta, teknolojisi iyi gelecek vaad eden, fazla düşmüş koin bulursam ekliyorum.

Farzı misal sepetimde meme coin ya da shit koin var.(Ben asla sepetime meme ,shit coin koymam)Oldu ki var;meme koine ekleme yapmam.Giderim başka koin ararım.Çünkü meme ,shit koinler eski yerine dönmeyebilir.

Şu anda piyasa düşüyor.Bitcoin ortalığın canına okuyor.Bitcoin iki düşer altcoinler 4- 5 düşer.
Elimde mutlaka ekleme yapacak dolar (tether vb) olmalı.Tüm paramı aynı anda eklememeliyim.Çünkü belki de daha da düşecek daha da alttan alacak param olmalı.Düşerse ortalama düşürebilmeliyim.
Bir de altcoinler bitcoini takip ettiğinden bitcoinlerin destek noktalarından giriş yapmak isterim.Mesela 42000 btc için major destek alanı.Buradan daha fazla mal toplarım,yüklenirim.Çünkü major destekten tepki alma ihtimali çok yüksektir.
Benim stratejim şu şekilde.Eğer btc 42000 USD altına giderse ben tüm pozisyonlarımı kapatırım.
Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.

206 $ oldu şu an :naslyany:
Bende geçen bitcoin düşüşü ile alım koymuştum SOL hariç hepsini almışım. 6 Eylülde baktığımda 900 lira seviyelerinde olan SOL şuan 1700leri geçmiş. Ayrıca SHIB için mayıs ayı içinde coinbase üzerinde listeye girecek diyorlardı geçenlerde bu olmuş diye duydun 1-2 sıfır atacaktır diye düşünüyorum. kısmet artık.

Bende geçen bitcoin düşüşü ile alım koymuştum SOL hariç hepsini almışım. 6 Eylülde baktığımda 900 lira seviyelerinde olan SOL şuan 1700leri geçmiş. Ayrıca SHIB için mayıs ayı içinde coinbase üzerinde listeye girecek diyorlardı geçenlerde bu olmuş diye duydun 1-2 sıfır atacaktır diye düşünüyorum. kısmet artık.

Listeleme haberi duyulduğu anda hele bu Coinbase veya Binance ise fiyat uçar , listeleme olduğunda da düşer.Kısaca beklenti ya da haber satın alınır gerçekleşince satılır.
Bir koini listelendiğin gün alırsan çok büyük ihtimal çok zarar edersin.Bugün niye şu ana kadar düşmedi dersen; Btc iki gün önce dip yaptığından şimdi bounce ile yükseliyordur.
206 $ oldu şu an :naslyany:

Hatamı yazmıştım.Hatam kademeli satmamak idi, çok kar elde edersek de hepsini satmamalıyız.Ne olur ne olmaz diye biraz da olsa elimizde bırakmalıyız.
38 ten alıp 78 den satmak çok büyük bir hata idi. Çünkü benim yatırım prensibime göre 2 katında yarısını satmak vardı. Ben gittim hepsini satarak coinsiz kalarak Sol un arkasından bakakaldım. Benim hatam.Kademe kademe satma prensibime uymadım. :acpsnr:

Listeleme haberi duyulduğu anda hele bu Coinbase veya Binance ise fiyat uçar , listeleme olduğunda da düşer.Kısaca beklenti ya da haber satın alınır gerçekleşince satılır.
Bir koini listelendiğin gün alırsan çok büyük ihtimal çok zarar edersin.Bugün niye şu ana kadar düşmedi dersen; Btc iki gün önce dip yaptığından şimdi bounce ile yükseliyordur.

Hatamı yazmıştım.Hatam kademeli satmamak idi, çok kar elde edersek de hepsini satmamalıyız.Ne olur ne olmaz diye biraz da olsa elimizde bırakmalıyız.

Yok hacı hata felan mevzu değil şaşkınlıkla seyretmeye devam ediyorum şu coinleri halen, yıllardır olduğu gibi.. 🙃 şu katlanarak çıkışları yakaladığımı hayal ediyorum da çok acayip, her şey farklı olabilirdi 😁 gerçi zamanında borsadayken bir eleman vardı, çıkacak hisseleri genelde bilen biri. Onun mottosu bile "her hissenin yönünü bilsem İstanbul'un yarısı benim olurdu" şeklindeydi. Olmuş olanı kendine yakıştırması kolay tabiki. Marifet olmadan ön görebilmekte, o da bende hiç yok.

şu katlanarak çıkışları yakaladığımı hayal ediyorum da çok acayip, her şey farklı olabilirdi
Kripto yatırımında olduğu gibi tüm yatırımların ortak noktası şu:Yatırım psikolojimizi sağlamlaştırmak. Birincil temel amaç :para kaybetmemek. Biz para kaybetmemek için mücadele edersek para kazanırız. Yani şu kağıdı tutsaydım şu kadar olurdu, şu koini alsaydım şu olurdum demek asla yok. Malı elinden çıkardım, yolu açık olsun başkaları kazansın ben alacağımı aldım diyebilmeliyiz. Ondan dolayı bir koin inanılmaz artsa bile tümünü satmıyoruz, bir miktar bırakıyoruz. Koin aya giderse arkasından bakmamak namına. Kademeli alış, kademeli satış temel prensib.
Para kaybetmemek temel hedef.
Kaçan balığa bakmamak da işin yatırımcı psikolojisi kısmı.

NFT işine girmeyi planlıyorum.

Şöyle bir @necmeddin ağabeyden esinlenerek
Bıyıklı punk bir NFT iş yapar mı ki acaba?
Eğer tutarsa @Cemal Ç. nin abidik gubidik fotolarını nft yaparım
Ben girdim bile o işe :kahve: ama henüz bir şey satabilmişliğim yok :kötü:

Justin Sun'ın beni keşfetmesini bekliyorum :kedicik::hihi:

Bakmak ve almak isterseniz ;
(link)

• Beğen
Geri