Scudo Sports

Bisikletten düştüm :(

niye buldunuz da hortlattınız demediim ben... nerden buldunuz da hortlattınız dediim :)
aksine çok da hoşuma gitti, temizlik açısından, devamını getirmeyince yanlış anlaşılmışım :)

Scudo
@Ahmet Gürkan dostum büyük geçmiş olsun umarm en yakın zamanda sağlığına kavuşursun..doktorada en içten küfürlerimi sunuyorum buraya yazamayağım türden..

çok geçmiş olsun :(

Sakin olun. Arkadaş düşeli 7 yıl olmuş. :)

sana büyük geçmiş olsun Allahtan şifa diyorum Allah daha beterinden korusun.

O doktor müsvettelerine 2 çift söz etmeden geçemem, içerde makas unutan bizde, boğazında gazlı bez unutan bizde, burnunda bez unutulan ve tespit edilemeyip kanser tedavisi görecek çocuklarda bizde say da say yahu sen hiç duydun mu sanayideki motor ustasının motorun içinde anahtar, üstüpü unuttuğunu.

Sağlıcakla.

@kayhan
Ön freni pompalamak profesyonel bi yaklaşım olamaz, zira her pompaladığında amörtisörü daha da kapatırsın, eğer stopie yani arka kaldırmak için yapıyorsan doğru yoldasın ama durmak içinde 2 sini aynı anda kullanmak, gerekirse frenler üzerindeki basıncı değiştirmek, ama Parça parça değil Doğrusal ve tek bir fren yapmak daha sağlıklı olacaktır

@CandanC
Bu güvenlik Konuları herkesin yeteneğine ve parkuruna göre değişen faktörlerdir, örneğin sizin için bunlara gerek yokken, gökçe'yi acı çekmekten kurtarırdı, diz sakatlanmaları zaten çok sakat oluyo. Ama öte yandan parkurunuzu değiştirirseniz sizin de "Savaş'a gider gibi" giyinmeniz gerekebilir, Dirt yarışçışarın nasıl giyindiği, nasıl düşüp taklalar attığı malumunuz, kısaca koruma işi tamamen parkur ve deneyime göre değişir

Güzel dizlik dirseklik hareketi pek kısıtlamaz, sadece alışkın olmadığınız için ilk hafta fazlalık gibi gelir, sonra bi parçanız olur, ama gerçekten terletiyolar, bence en büyük sorunu bu, yol bisikletinde yeteri kadar tecrübeniz varsa faydadan çok rahatsızlık verecektir heralde

Geçmiş olsun.

Dizlik ve dirseklik en az kask kadar önemli parçalar.. Ben takmıyorum ama ciddi bir kaza geçirdim hatta bu konuda, diz kapağımın üstüne 5 dikiş atılmıştı. Dizliğim olsaydı belki de hiçbirşey olmayacaktı. Ama benim durum dağda, toprak yolda olduğu için taşlar kesti. Neyse dizlik ve dirsekliğin en azından dağ, toprak yollarda kesinlikle takılması gerekiyor. Ben dersimi aldım.

@Tasogare
yanlış biliyorsun insanları da yanlışa yöneltme. ne dedim arka fren sıkılı iken ön fren sıkılıp bırakılmak sureti ile kontrol sağlanıp takla atmak, kaymak ya da yana savrulup düşmek engellenecek... her zaman değil ani fren gerektiğinde ya da çok dik inişlerde. bunu bütün iyi sürücüler bilir. sizde deneyin ama tabi düzgün maşa ile. abs diye bir fren cihazı duydunuz değilmi..

Hayır iddia ediyorum insanları sen yanlışa sürüklüyorsun, hayati bi konu olduğu için müdahale etme gereği duydum, bi art niyetim yoktu, ama Şansa karbon kadro hakkında bilinçsiz yorumlarınıza denk geldim, orada da olayı kişiselleştirmemek adına videolu uzman görüşlerini Yorumsuz ekledim, sanırım hakim olmadığınız konularda bilgili görünmek gibi bir hobiniz var, ama bunu frenaj gibi hayati bi konuda bilinçsizce yapamazsınız, ABS fren sistemi hakkında tartışmaya dahi girmeyeceğim, bu konuda da yeteri kadar bilgi sahibiyim, ABS güzeldir hoştur, ama bizim insanımız benim abs den neyim eksik diyerek abs taklidi yaparsa o iş olmaz, tekrar ediyorum fren aynı anda yapılmalıdır, sadece ön fren kullanıyorsakta fren kolları hızla değil önce amortisörün görevini yerine getirmesini Sağlamak Amacıyla kademeli ve Yavaşça sıkılır, amörtisör kapandıktan sonra gücü, ihtiyaca göre değiştirirsiniz.
Eğer hala bu konuda kendi ürettiğiniz ya da birilerinden duyduğunuz yanlış bilgiye güveniyorsanız sizinle bi fren contesti yaparız, kaybeden bisikletini bırakır ?

@kayhan

:) siz bütün iyi sürücüler oturup bu bilgiyi mi anlatıyorsunuz birbirinize, demek ki ben henüz o iyi sürücüler klasmanına yaklaşamamışım ki kimseden böyle bişey duymadım, "sizde deneyin" derken bi küçümseme yaptığınız çok açık, hiç bilmediğiniz bi insan hakkında böyle bi yargıya varmak sadece bilgisizlikten ve önyargıdan kaynaklanır, sonra iş pratiğe ve gerçekte nasıl olduğuna kalırsa üzülen siz olursunuz, benden söylemesi

Geri