Scudo Sports

Bisikletten düştüm

@KitapSever Mahalle arasındaki bir bisiklet tamircisine gittiğimde bisikleti bıraktığım bisikleti teslim aldıktan sonra,
"abi bisiklete bin bir test et iyice kontrol et" cümlesini duyuyorum.
İlgili firmanın daha ciddi davranmasını beklerdim.

Ülkemizdeki sorunlardan biri de şu; insanlar sevdikleri işi yapmıyor, buldukları işi yapıyor.
Sonucunda da bu ve benzeri olaylarla karşılaşıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
@bilalfidanboy çok defa düştüm. Her zaman bileklerden & dizden darbe aldım yaralandım. Kafadan hiç yaralanmadım ama yüzden darbe aldım dişimi kırdım... Bunun için sadece kafaya geçirilen kaskın son derece yetersiz olduğuna kanaatindeyim. Motosiklet kaskı gibi yüzüde koruyan komplike bir koruyucu gerekli..

• Beğen
Tepkiler: Rumi
@Rumi evet doğrudur. Ama bazıları hatta %90 dan fazlası anlamaz bu işten, ezbere konuşup inatla kaskta kask der geçer...

• Beğen
Geçmiş Olsun @Rumi :(
Bence de Kurulum Hatası Bir Durum. Arka Mandalın Kurulumunda Hata Yapmışlar. Bunu Decathlon İle Paylaşın Bisiklette Hasar Varsa Bence Garanti İle Onarılması Şart. Çünkü Tamamen Onların Hatası. Bunu Onlarla Paylaşın Size Yardımcı Olabileceklerini Düşünüyorum. Tekrardan Çok Geçmiş Olsun. Hayırllı Günler :)

• Beğen
@BilgehanBeyTR teşekkür ederim, kazadan sonra götürdüm bisikleti, 30sn filan sürmedi. Özür dileyip yenisini sipariş verdiler.

• Beğen
Tepkiler: BilgehanBeyTR
@Rumi Rica Ederim. Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler Dilerim. :)

• Beğen
Bugün işten eve dönerken telefonum çaldı. Bisikletten indim, konuştum, kapattım. Devam etmek için tekrar ayağımı pedala attım ve bastım. Basmamla birlikte gidonun düz değil de sola dönük olduğunu gördüm ama diğer ayağımı yerden kesmiştim. Popom yerle buluşana kadar geçen 0.8 saniyede aklımdan "Bu gerçekten oluyor mu? Şu an düşüyor muyum?", "Allahım, 5 yıl sonra ilk bisikletten düşüşüm böyle mi olacaktı?" gibi düşünceler geçti. Yerde oturdum biraz. Bisikleti inceledim sakince. Geçerken yavaşlayan ve beni merak eden belediye aracını selamladım. Gururum dışında incinen bir yerim yok. Zaten 0 km/h hızla yaptım kazayı. Bisikletim de iyi sayılır. Yalnızca yol bisikletine takmak suretiyle yedi ölümcül günahtan birini işlediğim ve montajını yapıp ayarını bulana kadar sinirden ağladığım SKS çamurluklarım eğilmiş. Olduğu kadar elle düzeltip devam ettim.

Selamlar.

Michlen XC All trail kullanmaya başladım. Islakta asfaltına göre muamele ediyor. Asfalt yeni siyahsa tutuyor değilse kayıyor neyse.

Sabah erken vakitler yollar boş tek tük araba geçiyor . Yağmur yağıyor ve Ben Lastiğin iyi kaydığını da biliyorum ya temkinli gidiyorum aklım sıra.

Bir lambadan sola dönüyordum hatta döndüm (yol boş) . Pedala biraz bastım ön teker sola çok az yatıkmış meğersem altımdan bisiklet kaydu gitti yerde sürükleniyor , genelde bu tip düşmelerde iki bacağını arasında bisiklet kalırken yer ıslak olunca bisiklet sürüklenmeye başladı bende saldım yol açtım diyeyim ama nasıl hızlı gidiyor daha doğrusu sürükleniyor arkasından koşuyordum ki kaldırıma değdi durdu.
Yağmurda frene basıyorum bisiklet daha hızlı gidiyor. Ön frene basmayı düşünmüyorum bile

Geri