Scudo Sports

Bisikletten düşerken (uçarken) yapmanız ve yapmamanız gerekenler

En son ne zaman "uçtunuz?"

• Bugün!!!

• Bu hafta!!

• Bu ay!

• Geçen yıl, özledim :(

• Ben düşmem, siz düşün :)

• Toplam katılım
    322
Ben geçen yaz yokuş aşağı inerken s çizen bisiklet yolunda uçtum, tekerlere açıkçası güveniyodum da tahminimce zemin mavi zift tarzında yağlı boya gibi birşeyle boyalı olduğu için kaymış olabilirim şükür bir şey olmadı.
Bir keresinde de normal hızla giderken yolla paralel kaldırıma yandan çıkayım derken bisiklet uçtu ben tam uçarken atladım koşarak kurtuldum.:)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu ben birsey demiyeyim bari ve hala sağım

2013 te ayağımın kırılması üstüne platin ile yaşama sebebim ve 2015 yılında düşme anında ayağımı spd pedaldan kurtaramamdan sebep,sonucu vücudumda kalıcı izlerin kalmasına kadar varan talihsiz bir kazadır tecrübelerim....Allah kimsenin başına vermesin...kask başımı beynimi korudu....

Konuya oy verirken ben düşmem siz düşün demişim. Yaklaşık 1 1.5 ay önce sağlam bir şekilde düştüm 3 hafta acıdan binemedim :D Spd pedal da bile düşmedim 2.5 yıl olacak bir tek bu var iyiyim galiba yinede :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: ATTy
3 kere düştüm.Ilkinde teker tramway yoluna girdi.Düştüğümde mis gibi çimen kokuları arasinda idim.:DYara berem yoktu.
2.sinde bisiklet yolundan çıkışta hava yağmurlu idi.Önce ben düştüm.Sonrada arkadaşım.Bunuda sorunsuz atlattım.En son düşmem ise çimenleri suladıkları kavşakta teker kaydı.Nasıl oldu hala anlam veremiyorum.:confused:Lakin en fazla yaram bunda oldu.Sol kolum bayağı bir yüzüldü.Bisiklet içliğim yırtıldı.Elimde eldiven olmasa elimde yaralanırdı.Kaskdada bir sürtme var.Galiba kafamıda vurmuşum yere.Kolum 15 günde daha yeni iyileşti.Belim ağrıdı.
Allah daha beterinden korusun.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
1-1468594337439-1vrvekqftvdaq-960-540-jpg.79766

Bu şekilde uçup düşüş esnasında bileğimi kırmıştım. Bu şekilde düşmeyin! Tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
benim tek düşüşüm bildiğiniz salaklıktan oldu..

Ankarada Eymiri bütün bisikletçiler bilir, yayalarla beraber güzel bir rotada kalabalık sürüşler yaparız. Bende bisiklete yeni başlamışım spor olarak değil etkinlik olarak görüyorum.
Konuya gireyim. telefonum çaldı açtım konuşuyorum kulaklık ile. Mevzuda baya hararetli bende rampa inmeye başladım hızlanma başladı vites yükseltmem lazım pedalı boşa çeviriyorum artık. Birden telefonunda dikkatimi dağıtması ile kendimi motosiklette gibi düşünmüş olacağım ki vites büyütmek için debriyaja bastım (bilmeyenler için motosikletin debriyajı bisikletin ön freni aynı manet) ön tekerin kilitlenmesiyle çok başarılı bir şekilde uçtum..hafif sıyrıklar elimin içinde kanamalar ile bitti geçti.. Bir daha hiç telefon kullanmadım o olaydan sonra...

@BurakMehmetEtrafta gören olduysa ne düşündü acaba [emoji16] Sizi o şekilde görsem ne üzülebilirim, ne gülebilirim. "Neden?" derim kendime [emoji33] Çünkü gördüğüm bisikletle hızlanan biri ve neden boş yolda ön frene asılsın [emoji57]

Cemal Ç.

@CmlCLK kesin gülerdin abi.. muazzam düştüm. çok estetik oldu..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Spd pedalı aldığım ilk gün kasksız dolaşıyorum birkaç kere bisikletin önünü kaldırdım baktım birşey olmuyor baya güzel de hoşuma da gitti bir daha önünü kaldırdım ve totomun üstüne düştüm hiç unutmam düşme esnasında pedaldan ayağımı çekmeye çalışıyorum düşerken,hiç gelmiyor aha gittik dedim ve de gittik.

Yokuş aşağı hızla inerken kol saatimin kordonunu arasına arı sıkıştı. Sokunca da refleks olarak elimi silkeledim. Ön tekerleğin dengesinin bozulması ile bisikletin beni sırtından atması bir oldu. Neyse ki iri mıcırlı asfalta deği lde toprağa düşmüştüm.

Halen son düşmemden dolayı sağ kolum alçıda sebebi hatalı fren (aslında şuursuz fren) kulaklık son ses, sağ el gidonda değil arka cepten cüzdan çıkarıyorum. Hata+hataxacil fren=kaza
ön frene bastım yani
Maliyet sağ dirsekte 2cm 1cm lik iki çatlak radüs başı koptu, triceps lifi koptu tendon tamiri ameliyatı oldum
IMG_20181115_212749.jpg
özel hastanede fiyat vermeyin bisiklet fiyatımın iki katı nerdeyse

Aman dikkat arkadaşlar bunu yazmamıştım daha önce ama herkese tecrübe olması için yazmam gerekiyor kimsenin benim yaşadığımı yaşamasını istemem

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Cocukken bisikletten cok dustum. O zaman kaski eldiveni falan da kimse bilmiyordu. 3 ay once yine bisiklet surmeye basladim. Simdiye kadar hic dusmedim ama her binisimde acaba ne zaman dusecegim diye geriliyorum. Bi dussem rahatliycam gibi geliyor :D

Valla hacı her şey o kadar ani gelişiyorki,bunları düşünecek zaman olmuyor. :) En son ki kazayı geçen hafta cumartesi yaşadım. Düz yolda giderken,hızım düşük olmasına gidon üzerinden uçtum..
Önüme çalıların arasından iri bir köpek çıktı ve havladı,bir anda irkilmem sonucu ön freni kısmışım.92kg ben, 17kg bisiklet 109kg bir ağırlık bisikletin kıç tarafından gelen bir kuvvetle tepe takla oldu.:eek: Newtonun eylemsizlik kanunu gene başımızı yaktı anlayacağınız.:hhhhhh: O anlar öyle hızlı geçiyorki,köpeği gördüm göz kapağım kapandı,tekrar açtığımda bisikletin arkasıyla beraber bildiğin havalandığını hissettim.(bu kilit pedalında etkisi var,Allahtan mtp kilit pedalı kullandığımdan havadayda kilit açıldı ve bisikleti bıraktım,yoksa düşüşte birde o yapıştıracaktı) göz kapağım kapanırken yere secde pozisyonunda kapanıp sağ omuzumun yönüne açı verdiğimi hatırlıyorum.( bu tamamen kendi kendine gelişen bir şey,o sırada kim ne derse desin bir şey düşünemiyorsunuz) 3.kez gözümü açtığımda bisikletten 2-3 metre ileride olduğumu farkkettim...
Allaha şükürler olsunki ezilmeler dışında bir sıkıntım olmadı,diz kapağı,avuç tabanı ve sağ omuz kaslarında ezilme kaynaklı 3-5 gün acıya oldu. Yani olay gözümü 3 defa kırpma kadar sürede yaşandı gitti.Uçmalarda bir şey yapılabileceğini sanmıyorum ama kilit pedalde yana düşmelerde direk avuç içine mi düşeceğin yoksa dirseğe mi düşeceğini ayarlayabilirsin,çünkü onun süresi biraz daha uzun,göz göre göre ... tabiri işte orada oluyor.:)

@Serkan MıstınoğluHala nefes anlıyorsanız ve aklınız yerindeyse yaralar önemli değil. İnsanız, iyileşiyoruz [emoji16]. Geçmiş olsun bu arada [emoji4].

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri