Scudo Sports

Bisiklette sesli ikazın önemi!

Trafikte her şeyi görüp (elinizden geldiğince) ona göre kendi güvenliğinizi sağlamanızı öneririm sn. @Hami Bulut. Sesli ikaz iyidir ancak araç içinde, gürültüde duymaları zor.

Scudo
@Cemal Ç. Haklısınız. Muğla'da yaşarken çok sorun yaşamıyordum ama İzmir biraz ürpertiyor sahildeki bisiklet yolunda dahi aynı şeyi yaşadım ne yazık ki.

sahil bisiklet yolu Allahlık kartı olan bisikleti alıyor(bisim) çıkıyor yola en korktuğum yol orası bisim gördüm mü kaçıyorum resmen

Öyle demeyin sn. @erman35. Sekiz yaşından beri iki teker bisiklet sürerim, usta adamı acemi yapar o Bisim'ler. Bir kere fren ters ?. Allah'tan iyi tutmuyorda ?. İzmir gibi bir yerde, özellikle biraz daha hakkını vererek sürmek isteyen herkesin zil edinmesi lazım. Dağ, yol, şehir farketmez. İnsan varsa etrafta zil olmalı. Bu yıl bolca bunu tecrübe ettim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
En etkili yöntem bisiklet yolunda pardon diye bağırmak en basit olarak arkasına dönüp birşey mi düşürdüm acaba falan diye bakıp sizi görüyorlar. Yol geçişlerinde dikkat diye bağırıyorum öyle bir bağırıyorum ki karşı şeritteki arabalar hazırola geçiyorlar.

@Cemal Ç.
haklısınızdır Cemal bey ben de onları hiç sürmedim nasıldır diye bilmem sonuçta üzerinde olan kullananlardan yola çıkarak yorum yaptım :harika:

@trainspotting35
Izmir'de bisiklet surerken "soldayim" diye bagiriyordum. Iki genc denk geldi birinde, "ortaya gec abi" diyip saga-sola acildilar :D.

@soner canlı Öneri için teşekkürler.
@undefined Maşallah o ne ses öyle. :) Kendi adıma sesim kısık olduğu için problem olabilir.:)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Arkadan korna sesi duymaktan nefret ettiğim için aşağıdaki zili kullanıyorum .

Hem önümdekileri rahatsız etmiyor hem de bu zil sesini duyanlar sanki daha saygılı davranıyor hemen nazikçe yol veriyorlar . ( saygısızlara kamyon zili de taksan fayda etmez ...)
Gürültü yapmak fikrimce saygısızlıktan başka bir şey değildir.

ben aldım decathlondan zil işimi iyi görüyor

zil falan bir işe yaramıyor yayalar bile bakmıyor, telefonun zil sesi sanıyorlar büyük ihtimal.
Direkt olarak "Dikkaaaaaat" diye bağırıyorum yaylara arabalara herkese, hep de işe yarıyor.
Knog Oi kullanıyordum yoksa ve epey iddialı bir sesi var.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
ben insan olan yerlerde mümkün olduğunca sürmüyorum. ist avrupa yakasında olabildiğince e-5 kullanıyorum. trafik ışığı yok, yola yaya atlama ihtimali yok. yan yoldan mis gibi gidip geliyorum. eskiden tur bisikletim varken ara yollardan mümkün olduğunca en kısa yolları tercih ederim. hem oturduğum semtin değişmesi, hem de yol bisikletine geçmem bu durumu işkence haline getirdi. o yüzden çok ters istikamet olmadığı sürece yolu iki kat uzatmak pahasına e-5 kullanıyorum. en azından sürdüğüm bisikletten keyif alıyorum. sürekli dur-kalk, yayaya dikkat vs. bazen bisiklet sürdüğünü unutuyor insan. ben ne yapıyordum oluyorum.

• Beğen
Ne kadar zil düdük vs. olsada kimse ti ye almıyor ki. Son 1 senedir bisikletimde yüksek db elektronik korna var fakat hiç bir ağırlığı yok. Kornaya bastığınızda çoğu kişi kafayı çevirip bakmıyor bile. Önünüzdeki kimseyse de kafayı hafifçe yana çevirip sizi göz ucuyla görüyor sonra yine yoluna bakıp aynen devam ediyor (içinden hasstır lan der gibi).

Ama bir ara polis çevirmesine girmiştim ve memur bey bana uyarıcı zil için bisiklette olması gereken zorunlu bir ekipman olduğunu söylemişti.

• Beğen
@OmerKa

Hocam kusura bakma yazmadan geçemiyecem, inşallah yanlış anlamazsınız .
Hem yayaların yolunu işgal edeceğiz hem de db elektronik neyse artık onunla milletin kafasını şişireceğiz ? sırf teker üstündeyiz diye öncülük bizim olmamalı bence . Mehşur bir çin atasözü der ki bisikletten büyük kamyon , kamyondan büyük tır , tırdan büyük tren var ? ...

Bisikletimde dang diye çalan basit bir zil var . Hiç kullanmam desem yeri var . Araçların girişi bile yasak olduğu, insanların karınca gibi kaynadığı yerlerde bile sürerim . Bisikletten inib yürürüm ama yine de çalmam . Sadece kapalı bayanların arkası bana dönük olduğunda bazen kullanırım . O da kapalı oldukları için görüş açısı daralıyor yan tarafları göremiyorlar, aniden yolun ortasına fırlaya biliyorlar ya da size çarpma ihtimali çok olduğu için.

@Yorgun
Dostum sen de kusura bakma ama “kapalı bayan” nedir, “tesettürlü kadın” felan diyebilirsin illa bir isim takman gerekiyorsa

• Beğen
@Gökay Akçay
Kapalı bayan tesettürlü bayanın Türkçesi . Ağız alışkanlığı kötü niyetle söylenmiş bir ifade değildir

Geri