@Candan BiberciBende hem havali korna var hemde cincin zillerden bisiklet yolunda veya yayalara karsi cincin kullaniyorum ancak trafikte arabalara karsi havaliyi kullaniyorum cunku cincin gercekten hic duyulmuyor trafikte . bazen araclarin arkadasinda dururken geri gelene bile 2 kez havali otturmek yerinizi belli ediyor.. Tabiki cok gereksiz kullanmamak lazim cunku gercekten rahatsiz ediyor..
Zili söküp forumdan bir arkadaşa hediye etmiştim. Sonra yol bisikletine geçtim. Zile hiç ihtiyaç duymadım büyükşehirlerde ihtiyaç olabilir ancak benim için elzem değil. Ancak ihtiyaç duyarsam mutlaka edinirim.
Biologic'in havalı kornası var bende trafikte kullanmak için. Zil sadece sakin sürüşte yayalar için geçerli. Ama araç trafiği içinde yol alınırken havalı korna çok fark yaratıyor. Görülmesek de duyulur hale geliyoruz en azından.
@Kurtuluş E. Evet yoğun trafikte farkedilmek için havalı kornada neredeyse şart.Araç sahiplerinin nerden geldi lan o ses gibi sağa sola bakmaları çok komik oluyor
@Candan Biberci
Ben 5 kere zil çalıyorum, yine duymuyorlar. Sonrasında havalı korna çalınsa bir şey demeye hakları kalmaz bence. Bir şey diyecek olurlarsa 5 kere çaldım duymadın deriz
Ben yol bisikletine zil taktım biraz zorlayıp falan ama zili çalayım derken elimi frenden uzaklaştırmak zorunda kaldığım için ve tek çalış yetmediği için kimseye geri söktüm yoksa çok daha tehlikeli oluyodu artık pardon müsade eder misiniz gibi sesli ikazlarla gidiyorum
Zili olsaydı da uyarmazdı diye düşünüyorum. Arkadaş hırsına yenilmiş, sizi şaşırtmak için dibinizden geçmiş. Şahsen ben zilim yokken bile HOP!, SOLDAYIM!, YOL VER! şeklinde uyarılar yapardım. Zili olsaydı da yine çalmazdı o arkadaş...
@uguryilmaz144 Evet bende öyle tahmin ediyorum olsaydıda çalmazdı.Selam ver borçlu çık oldu benim durum biraz.Ne diyeyim bir anlık mutluluk oldu onun için
Günaydın öncelikle konuyu hortlatıyorum ancak doğru yerin burası olduğunu düşünüyorum. Yeni yol bisikleti aldım ve daha önceleri gördüğüm knog oi sahilde ya da yaylalarda işe yarayacak gibi ancak trafikte ne gibi bir önlem alabilirim? Yukarıda ki önerilerden düdük önerisi mantıklı geldi havalı korna dışında farklı fikri olan arkadaşlar varsa dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.