bayadır yazmıyordum , vesile oldu yazayım madem. bir arkadaş sormuş 7kgluk alü mü 8 kiloluk carbon mu diye.
7kg olan alü bisiklet allez sprint olabilir herhalde o ağırlıklarda başka alü bir bisiklet bilmiyorum. (cannondale modelleri olabilir ama hakim değilim)
Allez sprint kullandım bendeki bisiklette campy set , chris king göbekli jantlar ile 7,4 kg cıvarı geliyordu. o sırada 7,0 kiloluk canyon endurance bisikletim de vardı.
allez sprint kesinlikle daha rijit ve daha seri bir bisikletti. virajlarda daha istekli ve sürekli hızlı gitmek isteyen bir yapısı vardı. canyon ise optimum konforu sunup uzun mesafede hiç rahatsızlık vermeden giderim diyordu.
burada mataryelden önce kadro geometrisi önemli. bence canyon endurance yerine aeroroad olsaydı aynı şeyleri söyleyemeyecektim muhtemelen.
ama allez spint bazında konuşacak olursam çogu karbondan hafif ve iyi bir kadro (bence)
Mesela şuan kullandıgım SLX endurance modeli uzun yol bisikleti olmasına rağmen kullandıgım tüm bisikletlerden daha rijit. bu seride en üst seviye carbon kullanılıyor ve bu gerçekten fark ettiriyor. lakin o bisiklette soulrider kadar virajlarda başarılı ve agresif değil