Scudo Sports

Bisiklette hafiflik...

Geyik dışında katkım olsun,

Specialized ve Cannondale in en az karbon kadar rijit olduğu söylenen kadroları mevcut diye okumuştum.
(yeni allez sprint vs olabilir tam modeli bilmiyorum ) ve caad serisi için.

Scudo
hazır hafiflik konusu gündemdeyken ben de sorumu sorayım :)

7 kg’lık alüminyum bisiklet mi, 8 kg’lık karbon bisiklet mi? ikisinin de fiyatı aynıyken hangisini tercih ederdiniz?

(7 kg’lik olanın seti ultegra ve üst düzey jant setine sahip)
Efe Selam,

burda karar vermen gereken ne amaçla kullanacağın. performans sürüşü yapacağım diyorsan 105 ve üstü setli bir karbon bisiklet (bence oranları da 50/34-52/36 ve 11-30 civarında olmalı). mümkünse 4-5 yaşını geçmesin. jantı da illa bir şekilde gerekirse yükseltirsin. ama dağ bayır gezeceğim hava alacağım diyorsan o zaman alüminyumdan devam.

bayadır yazmıyordum , vesile oldu yazayım madem. bir arkadaş sormuş 7kgluk alü mü 8 kiloluk carbon mu diye.

7kg olan alü bisiklet allez sprint olabilir herhalde o ağırlıklarda başka alü bir bisiklet bilmiyorum. (cannondale modelleri olabilir ama hakim değilim)

Allez sprint kullandım bendeki bisiklette campy set , chris king göbekli jantlar ile 7,4 kg cıvarı geliyordu. o sırada 7,0 kiloluk canyon endurance bisikletim de vardı.

allez sprint kesinlikle daha rijit ve daha seri bir bisikletti. virajlarda daha istekli ve sürekli hızlı gitmek isteyen bir yapısı vardı. canyon ise optimum konforu sunup uzun mesafede hiç rahatsızlık vermeden giderim diyordu.

burada mataryelden önce kadro geometrisi önemli. bence canyon endurance yerine aeroroad olsaydı aynı şeyleri söyleyemeyecektim muhtemelen.

ama allez spint bazında konuşacak olursam çogu karbondan hafif ve iyi bir kadro (bence)

Mesela şuan kullandıgım SLX endurance modeli uzun yol bisikleti olmasına rağmen kullandıgım tüm bisikletlerden daha rijit. bu seride en üst seviye carbon kullanılıyor ve bu gerçekten fark ettiriyor. lakin o bisiklette soulrider kadar virajlarda başarılı ve agresif değil :)

Ben ilk bisikletimi 2.5 yıl önce aldığımda 85 kiloydum. Haftada 4-5 akşam en az 2-3 bira içiyordum, yanında da günde 1 pakete yakın sigara.
Birkaç içinde sigarayı bıraktım(haftada 1-2 puro keyfi yapıyorum🤣), beslenme alışkanlıklarımı tamamen değiştirdim ve bir trakyalıya yakışmayacak şekilde bira tüketimimi haftada 2-3 taneye düşürdüm. 1 senedir falan 71-73kg bandındayım.
Sonuç olarak bende çok şey değişti ama yaş grubumuz da çok iddialı hala mücadele edemiyorum🤣🤣🤣

Ayhancım;

Bu satırları okurken 4. biramı içiyorum. Ben alkolü bıraksam kısa süre sonra kendi yaş segmentimde bütün dengeler değişir. Durduk yere insanları huzursuz etmenin hiç alemi yok.

bayadır yazmıyordum , vesile oldu yazayım madem. bir arkadaş sormuş 7kgluk alü mü 8 kiloluk carbon mu diye.

7kg olan alü bisiklet allez sprint olabilir herhalde o ağırlıklarda başka alü bir bisiklet bilmiyorum. (cannondale modelleri olabilir ama hakim değilim)

Allez sprint kullandım bendeki bisiklette campy set , chris king göbekli jantlar ile 7,4 kg cıvarı geliyordu. o sırada 7,0 kiloluk canyon endurance bisikletim de vardı.

allez sprint kesinlikle daha rijit ve daha seri bir bisikletti. virajlarda daha istekli ve sürekli hızlı gitmek isteyen bir yapısı vardı. canyon ise optimum konforu sunup uzun mesafede hiç rahatsızlık vermeden giderim diyordu.

burada mataryelden önce kadro geometrisi önemli. bence canyon endurance yerine aeroroad olsaydı aynı şeyleri söyleyemeyecektim muhtemelen.

ama allez spint bazında konuşacak olursam çogu karbondan hafif ve iyi bir kadro (bence)

Mesela şuan kullandıgım SLX endurance modeli uzun yol bisikleti olmasına rağmen kullandıgım tüm bisikletlerden daha rijit. bu seride en üst seviye carbon kullanılıyor ve bu gerçekten fark ettiriyor. lakin o bisiklette soulrider kadar virajlarda başarılı ve agresif değil :)
Bende Allez Sprint Comp var Serdar. Gayet başarılı bir kadro. Jantları da Zonda ile değiştirdim gayet güzel oldu.

Bisiklet aynı, ben 84 kilodan 71 e düştüm; bir Kartepe tırmanışı hem de bol sağanak ve rüzgar eşliğinde , ayrıca nabız ortalamam 156 nerdeyse terlemeden nanstop tırmanış
364E0066-7943-4428-8A5F-FD5F39353B5D.jpeg

Geri