Merhaba bisiklet forum sakinleri
2017 yılında bir hevesle aldıgım ve sonra bir tutkaya dönüşen bisiklet maceramı devam etmekteyim.
Başlangıç seviyesi tourney vites setinden deore sete geçiş yaptım,keza v fren setini deore lx ile güncelledim
Gelelim ağırlık mevzusuna
güncelleme yapmadan önce ağırlıgı 14,5 kg (sürücü 57 kg gayet hafifim o yönden sıkıntı yok

) olan bisikletin ağır aynakoldan kurtulmamla ve daha hafif bir lastik zırhlı lastik setine geçmemle 13,5-14 kg arası bir ağırlıga düşmüş durumda
gelelim bisiklette ağır olan 2 parçaya:Maşa ve jant seti ne yazıkki
maşa 1300 gr yaklaşık olarak normal bir aliminyum sabit maşaya göre 500 gr daha ağır ne yazıkki
jant setine geldiğimizde ön jant 2000 gr gelmekte (640 gr zırhlı lastik+200 gr iç lastik) jant setinin ağırlıgı 2300-2400 gr arasına tekbaül etmekte
---maşanın değişmesi ya da kadro+maşa değişimi (maşa değişimi 500 gr +hafiflik,belki kadro+maşa değişimi daha fazla hafiflik sağlayacak)
---jant değişimi (daha hafif bir yol jantı yaklaşık 2400-1900 500 gr+hafiflik)
Maşa fiyatları 100-300 tl arasında,beğendiğim kadro 1000 tl civarı,jant seti+lastik yaklaşık 700-800 tl lik bir maliyete geliyor
Aklımdan sürekli geçen soru 500 gr-1 kg lık hafiflik için bu kadar paralar harcamaya değer mi? 1 kg lık hafifleme benim şu anda şehiriçi 16-18 km ortalama hızımı ne kadar yükseltebilir? Bu ağırlık kazancı sizce harcanacak paraya göre değer mi? Bana ne kazandırır? Ne yazıkki satıp daha hafif bir bisiklet alma düşüncem yok,öyle olsaydı fren ve vites setine harcamazdım paramı