Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette ayna kullanımı

Bisiklet kullanırken ayna kullanıyor musunuz?

• Gözlük aynası kullanıyorum

• Gidon aynası kullanıyorum

• Kask aynası kullanıyorum

• Gerek görmüyorum. Benim gözümden bir şey kaçmaz.

• Görünüş itibariyle komik duruyor,dikkat çekiyor diye kullanasım gelmiyor

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Merhaba arkadaşlar. Başka bir konuya yazdım ama burada da paylaşmak istiyorum. Belki birilerinin işine yarar.

gözlük aynası satın aldım. İstanbul Eminönü piyasasını gezdim sadece 2 dükkanda bu gözlük aynalarından buldum. İlk bulduğum ayna resimde ki dört köşe olandı. Aynaya giren metal tel çok ince geldi elime aldığımda ve çok kalitesiz hissi oluşturdu. Birde ayna da eğim olmadığı için görüş açısını da hiç beğenmedim. Sonra başka bir dükkanda tamamen plastik saptan oluşan bir gözlük aynası buldum. Hareketli parçaları daha sağlamdı ve istediğiniz pozisyonu alması mükemmeldi. Görüş açısı olarak da bayağı eğim verdiklerinden çok geniş idi. 2 adet gözlük aldık. Tane 35, ikisini 50 tl verdi satan dükkan. Hafta sonu 2 gün boyunca bu gözlükleri hem ben hem eşim kullandık. Özellikle dün istanbul Üsküdar dan, kanlıca ya gidip geldik. Neredeyse hiç kaldırımı kullanmadan sürekli caddede sürdük. Kendimi bildim bileli bisiklet sürerim. Hayatımda yaşadığım en keyifli ve kendimi güvende hissettiğim bisiklet sürüşü oldu. Yolun bir çok anında önüme bile bakmadım diyebilirim. Arkayı izlemek, öne bakmaktan daha keyifli geldi :) . Her saniye arkanızdan gelecek araçların nerede olduğu, hatta ne olduğu ( araba, otobüs, motorsiklet), yolun ileri kısmında park eden araçları görüp aynı anda arkanızda da neler olduğunu bilip ona göre pozisyon alıp bisiklet sürmek, benim gibi eşiyle bisiklet sürenler her daim eşi ile olan mesafesi görmesi, eşini takip etmesi, daha sayamadığım bir sürü şey, Sadece Pazar günü hem Avrupa yakasında hem Asya yakasında toplam 45 km kadar bisiklet sürdük. Kafamı çevirip sadece 2 kez arkaya baktım, sonrasında hemen gözlük aynası ile arkayı görmeye alıştım. Katlanır bisikletlerin ne kadar çok sarsıldığını da herkes bilir. Gözlüğe sabitlenmesi sayesinde ayna hiç sarsılmıyor. Keyifle izleyebiliyorsunuz. Gözünüze yakın olduğu için odaklanıp görmek çok kolay.
Sözün özü bisiklet sürerken arkayı takip etmek bu işin olmazsa olmazı imiş. Bisiklet sürüşümüzün en büyük keyfini arkadan geleni gideni bilmediğimiz için o tedirginliğe harcıyormuşuz. Bisiklet sürerken başımızı arkaya çevirip bakmak oldukça saçma birşeymiş diyebilirim. 36 yaşına gelince anladım bende bunu. İyi ki bu forum var. Israr eden herkese teşekkür ediyorum. Çok pahalı bir aksesuar değil, kesinlikle herkes alıp denesin gözlük aynasını.

Scudo
Eminönünde dolaşıyorum ama üç gündür bulamadım

@Akınlasınn
Bahsettiğiniz gözlüğüm bir fotoğrafı var mı?

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
Yarın sizin için fotoğraf çeker eklerim.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Machagi
Hayırlı olsun. Aynısından ben kullanamadığım için arkadaşıma hediye etmiştim. Çok iyi sabitleyemedim ve alışmak biraz zor gelmişti. Umarım sizin için uygun olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Machagi
Aynanın düz olması bir sıkıntı yaratıyor mu, konkav/3d olsa daha iyi mi olurdu?

1.
D%C3%B6nebilir-G%C3%BCne%C5%9F-Dikiz-Aynas%C4%B1-D%C3%BCz-Bisiklet-S%C3%BCrme-i%C3%A7in-Yeni-Tasar%C4%B1m-Ayarlanabilir-A%C3%A7%C4%B1k-Bisiklet-ABS-Kaplama-Ayna.jpg_350x350.jpg

2.
bisiklet-gozluk-aynasi-1692-800x800.jpg

Bu iki aynayıda kullandım. 1.sinde çubuğun uzunluğu birazcık fazla olduğu için görüntüntüde azda olsa sallanma meydana geliyor. 2.sinde ise demir çubuk kısa kaldığı için gözünüzü sol 90 derece bakmak için biraz zorluyorsunuz,ilk önce 2. ürünü almıştım ama gördümki ayna bakacağım diye zorlanırken önüme bakmayı ihmal ediyorum bu seferde 1.sini aldım. 1.dediğim gibi görüntü biraz sarsıntılı göstersede daha rahat bakılıyor.Ayna kullanmak gerçekten güvenlik ve konfor sağlıyor,her ne kadar halen tam işlevsel hale gelememiş olsalarda.

hangi ayna türü sizceen iyi çözüm? gidona takılanlar mı yoksa kask aynası mı?
ben de arkama dönmeden arkama hakim olmak istiyorum ama hangi ayna türü benim için en iyisi ona karar veremiyorum

@Desert Fox
Zamanında ben bu konuda anket yaptım, ayna kullanmayanlar kullananlara oranla çok yüksek çıktı. Kullananlarda genelde gidon aynası ağırlıklı geldiler.Lakin yaptığım araştırmada, en verimlisinin gözlük aynası olduğunu gördüm. Hiçbiri mükemmel değil ama bana göre bunlar arasında en iyisi gözlük aynası.

Eger trafige cikiyorsaniz mutlaka aynaniz olacak.
Sol ve sag gidon aynasi ( uygun konveks ayna olursa kucuk de olabilir)
olmazsa olmaz.
Elcik ucuna takilan aynalar da yeterli us gorebiliyor.
Önerim uzun kollu motosiklet aynası gibi omuzun arkasını net gösteren bir ayna edinmeniz.
Decathlon da satılan siyah eliptik ayna da uygun.( marka yazmak istemedim)

Sollamalarda ve dönüşlerde büyük kolaylik, ancak ayna ile yetinmeyip son bir kontrolu dönerek yapmaniz da gerekir.

Bu yukarıdaki aynayı bende inceledim. Görüş açısı benim kullandığımdan çok çok kötü geldi. Sağlam konusunu hiç açmıyorum bile.

Merhaba ,

Ben sol tarafta gidon aynası kullanıyorum. İlk başlarda kullanımlarda zorluk yaşadım. Araba kullanan birisiyim. Oradaki gibi geniş bir açı bekliyor insan. Fakat öyle bir durum yok. İyi ayarlandığında geriyi görme imkanım oluyor. Uzun bir yolda düz pedallarken arkamdan haberdar oluyorum. Fakat seri hareket edeceğim zaman anında bir göz atıp geriyi görmek pek mümkün olmuyor. Yine arkaya bakma ihtiyacı doğuyor.

Bugün trafikte sağdan giderken bisiklet aynam yanlışlıkla adamın birinin arabasının aynasına hafifçe sürttü..Ben bir şey demez zannettim ama adam arabayla beni durdurdu vay efendim neden özür dilemiyormuşum..Bisiklet yolu olmadığı için suçlu duruma malesef ben düştüm..Arabasının aynasını ve kaportayı dikkatlice inceledi ve bir şey olmadığı görünce "hadi git" diye beni kovdu..Ülkemizde otomobili olanlar ve de hiç bisiklete binmemiş olanlar bisiklet sürmenin zahmetini anlayacak durumda değil..Siz siz olun ayna kullanımına dikkat edin..Zira arabalı kıroların yemi olursunuz !

@badocan
Bisiklet yolu olmadığı için suçlu duruma düştüm derken? Asıl bisiklet yolu olsa ve oradan gitmiyorken böyle bir şey olsa polislik durum olsa suçlu duruma düşerdiniz. :)Tabi suç sizde ise yine bir özür babımda elinizi kaldırsaydınız keşke. :)Geçenlerde adamın biri bir kavşakta göz göre göre önüme kırdı,freni sıktım arka teker bir metre kadar kaydı.Hızım düşüktü sorun olmadı,oda anladı yanlışlığını araçtan kusura bakma falan işaret etti çekti gitti. Bu tür şeyler trafikte ister istemez malesef oluyor, iki tarafta alttan alması gerek.Ama sizin tabirinize göre o adamdan özür dilesenizde zaten durdururmuş. Bazılarının malı çok kıymetli oluyor nedense.Özellikle şahin,doğan serisi kullananlar varya 20tllik zarar için adamı bile öldürürler,dikkatli olunması gerek kişiler.(tabiki hepsini demiyorum ama çoğu böyle malasef)

• Beğen
Tepkiler: badocan
@-Skynet-
Biz trafikte bisiklete binerek bisikletin bir ulaşım ve spor aracı olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz. Ama insanımızın bunu algılayacağı yerde en küçük şeyden bile sizi suçlaması gerçekten üzücü ve düşündürücü. Ben arabanın sücüsü olsaydım eyvallah der geçerdim..yazıklar olsun :((

• Beğen
Tepkiler: ekobike
@badocan
Boş verin hocam, ülkede evrimini tamamlayamamış çok homosapiens var. Tek anladığı dilde mağraca olduğu için konuşmaktan anlamazlar, sizinde muhattap olduğunuz kişi böyle biri gözüküyor.Kafaya takmaya bile değmez bunlar.:harika:

• Beğen
Tepkiler: badocan
Açıkcası estetik olarak berbat durduğu için denemedim bile çok kullanışlı ama hafif fren yapıp arkaya bakmak daha sağlıklı estetiği bozmuyacaksak hem böyle bisiklet sürüş kabiliyetiniz dikkatiniz artar ben 1 aydan beri fren mesafesi 30 metre bisiklet kullanıyorum ön fren de yok bugün yaptım frenleri farkettim ki bisiklete güvensizlik çok daha sağlıklı etrafınızdaki her şeyi seçiyorsunuz freninizi ona göre yapıyorsunuz buradaki ayna örneği gibi

Bir bisiklete kesinlikle gidon aynası gereklidir.
Ancak bunun sıradan ucuz aynalardan değil zefal marka kaliteli ve uzağı net gösteren tip bir ayna olması gerekmektedir.
Bu sayede sürekli arkaya dönüp bakma ihtiyacı tamamen ortadan kalkar.

Geri