Scudo Sports

Bisiklette arka tekeri nasıl kaldırabilirim?

Tepki
4
Merhaba,

Dag bisikleti kullanıorum. bisiklette arka tekeri nasıl kaldıra bilirim.

yani bi tane 20 cm yüksekliginde en gel koyup üzerinde hem önü hemde arkayı nasıl kaldıra bilirim önü kaldırıom. arkayı kalıramıom. bi teknik püf noktasını ögretin :)

Scudo
normal pedal kullanıyorsan öncelikle spd pedala geçiş yapman gerekiyor bu sayede tekniğini daha kolay geliştirebilir bisikletine daha hakim bir sürüş gerçekleştirebilirsin buraya göz atmanı öneririm (link)

İlk denemelerinde takla açman veya düşmen büyük ihtimal.

Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamış değilim ama yavaş giderken ön frene basıp ağırlığınızı öne vermeniz yeterli olacaktır. Eğer öne çok giderseniz aniden freni bırakıp eski konumunuza dönebilirsiniz.

Arkadaş engelleri aşmaktan sözediyor sanırım. Arazide çok gerekli olan birşey.

Önü kaldırıp, hemen ardından, arka tekerin üzerindeyken bisikleti de kendinizle öne doğru çekerek sıçrayın.
Önce arka teker üzerinde bir süre durmaya alışmanız gerekiyor.
Bu şekilde gitmeye alıştıktan sonra sıçramak kolay olacaktır.

ön frene iyice bas freni bırakma düştüğünde arka
tekerin nasıl kaltığını gör

lütfen bisikletçi gibi binelim bunlara gerek var mı arkadaşlar
bizler sizleri bisiklet üzerinde görmek istiyoruz teşekkürler

Giderken ön freni aniden sıkarsan arka teker kalkar ayarını kaçırırsan bisikleti üstünde ters şekilde bulursun.Sonra yerden nasıl kalkcam diye düşünürsün :D

çok basit, bisikletin arkasına yaklaşıp tek elinizle tekerleği kavrayıp yer ile temasını kesiyorsunuz, istediğiniz kadar kaldırabilirsiniz,

ömeli nokta, ön tekerleği sabitlemez iseniz kontrolü kaybedip caanım bisikletinizi düşürebilirsiniz.

freni hafif sık sonra ağırlığını hafif öne ver sonra aniden asıl freni arka yeteri kadar kalktığında sal hemen gidonu sıkı tut düşmemeye ve takla atmamaya dikkat et 10 km/s. hızla dene.

Bir videoda gördüm. Adam kaldırımdan giderken, bir anda yana doğru yola atlayıp yoluna devam etti.

Yani bisiklet normal sürüş pozisyonunda, ileri doğru yönlenmişken yatay eksende kaldırımdan yola, hafif sıçramalı iniş yaptı. Ve pedallayıp devam etti.

Bu hareketi bilen var mı?

ReşitÇağırgan. Dediğin yanlış. Bisiklette arka kaldırmak için spd pedala gerek yok

Konuyu hortlatayım dedim xd

şimdi kron xc250 var

bakıyorım benden daha kötü bisikletler var kilitsiz pedal.

örnek bi karton kutu koyuyorlar 20-30 yükseklikte,

normal hızla giderken ilk ön tekeri kaldırıyorlar sonra arkayı kaldırıp atlıyorlar.

Ben 2 tekeri aynı anda kaldırıyom anca veya sadece arka veya sadece .

ilk önü kaldırıp sonra arkayı kaldıramıyorum bunu nasıl yapacagımı ögrenmek istiyorum xd

(link)

bu videonun 3:30 dan sonraki haraket xd

Şimdi mantıklı düşünmek gerekirse ayağınızla bisikleti yukarı çekemeyeceğinize göre bisikletin ön tekerini önce gereğinden fazla kaldırıp sonra ön tekeri kaldırdığınızın yarısı kadar aşağı indirirseniz arka teker havada kalması lazım bir süre. (Bu extreme hareketler hakkında bir tecrübem yoktur.)

Oncelikle bunny hopp teknigini anlamis ve kavramis olmaniz gerekiyor. Videoya dikkatli bakarsaniz akici bir sekilde yapilan bu. Agirligini arkaya verip on tekeri kaldiriyor, o sirada ayaga kalkarak atak pozisyonunda dizlerini kiriyor ve yaylanarak arka tekeri yukari cekiyor. "Bunny hopp" olarak ararsaniz videolari teknik ile ilgili pek cok video bulursunuz.
Anlatimi basit, zamanlama ve akici guclu sicrayislarla uygulamasi bence zor bir hareket :)
Hala 15-20 cm'den fazlasini beceremiyorum duzgun bicimde...

Geri