Scudo Sports

Bisiklette arka tekeri nasıl kaldırabilirim?

Scudo
Önce ön sonrasında arka kaldırma işini beceremiyorum ama iki tekeri aynı anda kaldırırken amortisörden faydalanmak kolaylık oluyor. Dikkati arka tekeri kaldırmakta topluyorsunuz, ağırlık dağılımı ve yukarı çekişi ona göre ayarlıyorsunuz. Ön tarafı da birlikte kaldırmak için amortisöre yüklenip tam geri sekerken iki tekeri birden kaldırıyorsunuz. Tümsek çukur vs. engellerden çoğu zaman bu şekilde geçiyorum. Tabi SPD'nin bir kolaylığı da var bunda. (Soru aslında tam olarak bu değil, farkındayım.)

Arkadaş bunny hoptan bahsetmiş. İlk frensiz olarak arkayı çekmeyi öğrenmeniz lazım. Bunun vucutu ileri dogru atıp ayaklarınızla arkayı çekmeniz lazım. Bunu oğrendikten sonra hopping var 2 tekeri aynı anda zıplatma. Daha sonrada bunny hop yani ilk önü sonra arkayı zıplatmak. Şu video yardımcı olacaktır umarım. (link) . Kolay gelsin :)

-Seleyide indirmeyi unutmayın :D

alt hız limiti 15-20km/h hızla giderken yeterince ince bir lastikle ön tekeri mazgala sokabilirsen arka istemediğin kadar kalkacaktır. işe yarar mı bu?? bilemem bana yaramayan başkasına yarayabilir tabi. bence en güzeli iki tekerde yerdeyken oluyor... geyik bir yana tercihlerinize saygım sonsuz. estetik olduktan sonra her hareketi izlerim beğenirim. ama yapmaya çalışmam :)

Geri