Scudo Sports

Bisiklette arka çakar incelemeye, inceleme :)

Ürün cidden güzele benziyor. Fırat abimiz orjinallerini bize anlatıyor biz ise gidip çakmalarını alabiliyoruz :)

1-2 kişi daha kullanmaya başlayıp yorumlarını yazınca duruma göre siparis verebilirim.
Sağolsun Kadıköy'de ön ve arka farlarımı çaldılar...

Scudo
Dün gece açık bıraktım 155 modunda :) 13 saat kadar gitti, bunun 10 saati kuvvetli, kalanı ise nispeten daha kuvvetsiz yandı ama 13 saat kadar yandı.

NOT: pilli kullanmayıp çevre için daha az zarar veren şarjlı kullanmakta fayda var.

@Metela

Güzel bir konuya değinmişsiniz. Elektronik devrelerin neden paslanmadığını söylüyeyim. Korozyonu engelleyici sprey sıkarsanız çin malları da japon malları kadar dayanıklı olacaktır. Ben kullanıyorum. Bu ürün mesela elektronik devrenin üzerini plastik ince bir tabaka ile kaplıyor. Aşırı ısınan güç transistörü güç tristör güç dirençleri gibi şeyler devrenizde yok ise gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Edit : Bu sprey ayrıca uygulamasını iyi yaparsanız, suya karşı devrenizi %100 koruyor.

https://i.hizliresim.com/GzoV72.jpg

@sargonnas bu çok iyi bir fikir gerçekten...
@Asusmune her iki fikrinize de katılıyorum ancak benim lambalar hep sonuyordu pil biraz yerinden oynadığı için oluyordu... ne kadar sabitlenen de sert bir sarsıntı yetiyor bazen.. led li olanların ışık gücünü gördükten sonra pilli aldınız gelmeyecektir

Almak istemeyeceksiniz siz de benim gibi...

Güle güle kullanın

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
@uguryilmaz144
Aha arkadaşlar daha 6 gün geçmedi arka aydınlatmanın bağlantısı yine çatlamaya başladı. Yani ufak bir maliyet hesabı yapacak olursam haftada 2.5 lira, ayda 10 lira, bir yılda 120 lira maliyeti var. Beni 1 yıl götürecek bir aydınlatmaya 50 lira vermek çok daha ucuza geliyor :D Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözü geçerli sanırım...

Videoyu gördükten sonra 2 Haziran'da sipariş verdim. 3 Haziran'da kargoya verildi. Bugün elime geçti henüz bisiklet üstünde kullanmadım ama gündüz bile oldukça aydınlık olduğunu söyleyebilirim. İlk izlenimim ürünün gayet iyi olduğu yönünde:)

@yasintutunculer 1 Haziranda verdim hâla bekliyorum :acpsnr::acpsnr::acpsnr::)

@sargonnas
Işıklar gelene kadar decathlonun kendi verdiği dandik ışıklarla idare ediyorum.Yağmurdan dolayı ışık çalısmıyordu içini açıp baktım baya pas tutmuş WD40'ı sıkınca eski halinden daha iyi oldu :) Gerçi WD40'ın fiyatı ışıktan daha pahalı :D

@uguryilmaz144

Sadece maliyet değil çevresel sorunları da göz önünde bulundurmak lazım. O pedallayı çok sevdiğimiz ormanları korumak bizim görevimiz. onu da düşünmüyorsak çocuklarımızın sağlığını düşünelim lütfen.

Pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Piller cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilir. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler yaratır. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin yarattığı su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Etkilenen sadece su ekosistemi değil, aslında tüm ekosistemdir. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülür. Atık pillerin sebep olduğu hastalıklar başında, nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları gelir. Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabilir. Maddeler daha önce de belirtildiği gibi toprağa karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışır. Ayrıca bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir.

Mesela kadmiyum, insanlarda yüksek tansiyona, kalp hastalıklarına, akciğer kanserine ve kansızlığa neden olur. Kadmiyum;
- İtai – itai ve akciğer hastalıklarına, prostat kanserine, kansızlığa, doku tahribine,
- Anfiyen ve kronik neval tübüler bozukluğa ve böbrek üstü bezlerin tahribineneden olur.

Kurşunun meydan getirdiği olumsuzluklar vücudun hassaslaşması, kuvvetten düşme, uykusuzluk, kabızlık, zihin bulanıklığı, böbrek hastalıkları ve felç olarak sıralanabilir. Kurşun; işitme bozukluğuna, sinir iletim sisteminde ve hemoglobin bileşiminde düşmeye, kansızlığa, mide ağrısına, böbrek ve beyin iltihaplanmasına, kısırlığa, kansere ve ölüme neden olmaktadır.

Sinir sisteminin cıva bileşiklerine karşı çok yüksek hassasiyeti vardır. Bunun yanında vücuda alınan civanın beyin ve böbrekler üzerinde de ağır tahribatlar yarattığı yapılan çalışmalarla tespit edilmiştir. Bunun yanında cıva konsantrasyonunun vücutta yükselmesi tansiyon yükselmesine, kalp krizine, deride kızarıklık ve yaralar oluşması ile gözlerin zarar görmesine neden olabilir. Cıva doğada bozulmaz. Cıva ve cıva bileşikleri halk ve çevre sağlığı bakımından çok tehlikeli ve toksittir. Akan pildeki cıva hızla deri veya solunum yolu ile vücuda girebilir. Bu maddenin eser miktarda suda bulunması dahi ciddi tehlike oluşturur. İçme suyu veya gıda zinciri yolu ile insan vücuduna giren cıva;
- Parastezi, ataksi, dişartri ve sağırlık gibi nörolojik bozukluklara,
- Merkezi sinir sisteminin tahribine ve kansere,
- Böbrek, karaciğer, beyin dokularının tahribine,
- Kromozomları tahrip edip sakat doğumlara neden olmaktadır. (Alıntıdır)

• Beğen
Tepkiler: gkgarage
27 Güne aynı satıcıdan 2 ışık ve hornum geldi, dediğiniz gibi ışıklar çok iyi aydınlatıyor.
(link)
Edit:
Yolu iyi aydınlatamasada (4 metre kadar) çok iyi göz alıyor :)

Edit:
Buda aynı markanın kornası.Telefon sesi kısık algılamış tatmin edici sesi var

Lazerli lambam gümledi.... taaa 19undan beri bekliyorum belki bir sürpriz yapar da bayram hediyesi olarak erken gelir... :) Allah tan yedek lambam var ama cidden çok merak ediyorum orijinali gibi mi diye...

Benim hatun görünce mavilisini alsaydim dedi.. bende kırmızı beyaz almıştım..hadi hayırlısı bakalım

Bende bu ışıktan aldım gayet iyi ve güzel aydınlatıyor. Siparişim tam 9 günde geldi.IMAG0359.jpg

ben de bir arkadaşımla sipariş verdik bugün elime ulaştı, ışık kuvvetinden cidden etkilendim, moon cometten bir tık aşağı o da ledlerin aralıklarının olmasından kaynaklanıyor ancak mavi led ve mavi kırmızı çakar olması çok hoşuma gitti, malzeme kalitesi açısından fiyatına göre normal, silikon olan şarj kapağı bir çekmede elimde kaldı, yerine oturturken ince uçlu cımbızla denerken plastik yuva hemen deforme oldu ancak çok önemli bir sorun değil, açıkça şu an en büyük merakım çakar süreleri cidden üstünde yazan değerleri verebiliyor mu? büyük beklentilerim yoktu ancak ışık şiddeti beni etkilediği için bozulmadığı sürece malzeme plastik kalitesi benim için çok önemli değil sonuçta 18 tl lik bir ürün, dizayn ve genel görünüş gayet başarılı. bependim...

Şarj bittiğinde şarj lambası sönüyor ve benim yaptığım denemede 12.5 saat gitti.
155 modunda bana göre çok iyi gidiyor, 3 akşam dayansa zaten görevini yapmış olur. Zaten fiyatta ehven :)
Hayırlı olsun 155 çakarın :)

@Metela

ben de dün gece ilk kez kullandım. kırmızı mavi çakarda kullandım.
herzaman kullandığım rota da elbet taciz eden ya da korna çalanlar oluyordu.
dün gece bir çok araba yol verdi, hiç taciz yoktu ve en önemlisi arkamda kalması gerekiyorsa arkamda bekliyordu.
bence görevini yapıyor.
slikon asma aparatı dayanıksız.
ben arka bagaja vidaladım.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Asusmune
Teşekkürler 3 gün harika. Her gün cevirme olan istanbul gulsuyu köprüsünden geçiyorum, 155 modu yüzünden umarım polisin eline düşmem:) yalniz asil büyük merakım pillerin ömürleri . umarim cok kısa sürede ömrünü yitirmez onda da sorun olmazsa tadından yenmez.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mehmet Vidinli
Dağ bisikleti ile kullanıldığında ciddi sorun yaratır mı ? Kopma vb.

ben ilk kez taktım ilk gece surusde dustu.
cihaz arızalnmadı ama slikon kısım zarar gordu.
bende arka bagaja vidaladım.
muhtemelen 2-3 arazi ortamında düşecektir.

@Mehmet Vidinli
Düştü derken silikon koptumu yoksa başka bir şey mi oldu.

slikon koptu

Geri