Scudo Sports

Bisikletliye çarparak ölümüne neden olan sürücü, kaçarken polis tarafından yakalandı

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, otomobille çarptığı bisikletli gencin ölümüne neden olan sürücü, ön camı kırık olan aracıyla kaçtıktan bir süre sonra yakalandı.

61822240_620x410.jpg

Kaza, BeyşehirAkseki karayolunun 3. kilometresinde Bademli Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Akseki yönüne seyir halinde olan 15 yaşındaki Ahmet Gül’ün kullandığı bisiklete aynı istikamette hareket halinde olan bir otomobil arkadan çarparak kaçtı. Çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 5 metre ileriye savrulan Ahmet Gül’ün kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekiplerinin incelemesinde hayatta olmadığını belirlendi. Kaza sonrasında kaçan sürücünün plakasını ve aracın modelini tespit eden bir görgü tanığının verdiği bilgi doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, Derebucak yönüne hareket halinde olduğunu öğrendiği kırılan dikiz aynası ve ön kaput aksamı olay yerinde düşen 42 BDN 21 plakalı otomobili kilometrelerce takibin ardından Derebucak ilçe merkezi girişinde durdurdu. Polis, ön far kısmında kan lekeleri olan ve ön camı kırık olarak 50 kilometre boyunca durmadan ilerleyen otomobilin sürücüsü H.Z.’yi gözaltına aldı.

Bisiklete otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Ahmet Gül’ün Antalya’nın Manavgat ilçesinde ikamet ettiği, okulların kapanmasının ardından yaz tatili nedeniyle yakınlarının yanına Beyşehir’e geldiği ve ilçe merkezinde alışveriş yaptıktan sonra kaldıkları eve doğru seyir halinde olduğu öğrenildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, kaza yerine gelerek emniyet yetkililerinden kaza hakkında bilgi aldı. Ölen gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerine gelen ölen gencin yakınları da sinir krizi geçirdi.

Bisikletli gencin bir yakını, kazanın ardından yaptığı açıklamada, çarpıp kaçan sürücüye “Ne kaçıyorsun? Olmuş başa gelinmiş, yardım et, sonra git teslim ol” sözleriyle tepki gösterdi. Gencin yakını, ölen Ahmet Gül’ün Manavgat’ta ailesiyle ikamet ettiğini, yaz tatili nedeniyle Beyşehir’e geldiğini anlatarak, “Çarşıya gitmiş alışverişe, eve dönüyormuş. Ebesiyle, anneannesi var burada onlarla kalıyor. Kazayı görmedik ama araba çarpıp kaçmış. Polislerin dediğine göre Derebucak’ta yakalamışlar” diye konuştu.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: (link)

Allah yakınlarına sabır sıhhat versin ve Allah çocuğa gani gani rahmet eylesin :(

Scudo
Kuzucum mekanı cennet olsun.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Neden bizim ülkemizde bisikeltliye saygı az anlayamıyorum...

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve JusTiMe
@specific Gerçek ama yine de ağır 1 yorum :S

Bir çocuğa çarpıp kaçmak.
Onu ölüme terk etmek.
Bu Nasil bir vicdan.
Bu yaratığın suratina tükürmek istiyorum.

Haberi keşke okumasaydım çok üzüldüm daha küçücükmüş, minicik bir canda bisiklet sevdası yüzünden hayatını kaybetti.
Resmen bisiklete binerken hayatta kalmaya çalışıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: makifir ve JusTiMe
Kim bilir çocuk ne hevesle biniyordu o bisiklete. Yaz tatili. Köyünde büyükleriyle :( Haberi okudum, çok üzüldüm ya çocuk kolay yetişmiyor. Allah ailesine sabırlar versin. :( Nasıl şoförler var ya Allah belasını versin çarptın madem acil hastaneye yetiştir.. Bu tip insanlar yüzünden küfür ede ede çok günaha giriyorum.. Çok moralim bozuldu..

@RedFoX
Hocam olan benim ülkemin garibanına oluyor, şimdi eğer hapse atılmazsa yarın bir gün bu rahmetli masum çocuğun babası silahını çekip öldürse ne olacak?

Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemekten başka elimizden bir şey gelmeyen kazadır.

son ölümlerden sonra soğudum bisikletten. çok soğudum..

• Beğen
:( yok dencek birşey yok hiçbir söz uymuyor.. Allah rahmet etsin:(:(

• Beğen
Allah rahmet eylesin.
15 yaşında... daha hayatı yaşama fırsatı bulamadan öldü gitti çocukcağız. Eminim ki çocuğun bir suçu yoktur, zaten ne suçu olacak ki, sağ şeritte sessizce, ağır ağır gidiyordur.
En kötüsü durup ardına bile bakmadan geçip gitmesi, belki dursa yaşama ihtimali olacaktı, kim bilir...

Bazen bende trafikte mecburen araçların içlerinden geçtiğim anlar oluyor, bu tarz haberleri okudukça insan ister istemez tedirgin oluyor.
Adına kader mi, takdiri ilahi mi, günü bitmiş denir bilemem. Sağdan sessiz sakin giderkende, soldan da sağdan da vs. nereden gidersen git seni bulabilir, hele ki trafikte bu kadar kural tanımayan kişiler olduktan sonra...

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Gece gece içim acıdı..:(:(
Allah ailesine sabırlar versin mekanı cennet olsun.

• Beğen
Son zamanlarda bisiklet kazaları ve ölümler çok artmış durumda. Bu kafa,bu zihniyet değişimi olmadığı müddetçe devam edecek gibi görünüyor maalesef. Kendimize dikkat edelim. Anamız,babamız,evladımız, kardeşimiz için en azından..Mekanı cennet olsun inşallah

• Beğen
Eğer eylem yapabilsek farkındalık adına, belki kanunlar biraz sertleşir. Adam çok ceza almayacak sonuçta. Acaba biz mi çok duygusal bakıyoruz olaya. Kanunlar ne diyor hiç bilmiyorum?

Bende araç kullanıyorum. Birine çarpıp ölüme sebebiyet vermektense, ölmeyi tercih ederim açıkçası. Umarım kontrolümüz dışında oluşan bir kazaya karışmayız hiç birimiz.

• Beğen
Allah rahmet eylesin.
Bunun sonu ne olucak nereye gidicek acaba ? Bende sürekli aktif araç kullanıyorum ve şehir içi dışı sürekli yol yapıyorum ama bir kere bile olsun şu motorlu yu korkutayım bisikletlinin yanında hızlı geçeyim diye düşünmedim bile. bu insanlar nasıl bu kadar dikkatsiz olabiliyor yada daha doğrusu bu kadar gaddar ve acımasız olabiliyorlar. Yolda giderken hangimizin başına gelmemiştir ki bir dolmuşcu yada otübüs tarafından sıkıştırılmak. bisiklet yolundan dışarı çıkmaya korkar hale geldik :(

Geri