Scudo Sports

Bisikletliler derneği ne iş yapar?

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.146
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar hep merak ederim, bu dernek ne iş yapar? Ben bozuk organizasyonlu birkaç köprü geçiş aktivitesi haricinde kendilerini hiç görmüyorum. Ancak bunların AB'den destek ödeneği aldıklarını da biliyorum.
Köprü geçişlerinde bir kaç megafonlu market bisikletli arkadaş grubu yönlendirmeye çalışır, ön saflarda da genelde derneğin logosunu taşıyan beyaz yelekler giyen göbekli amcalar olur.
Nedir bu derneğin faaliyeti, ayrıntısı, detayı, olayı, bilenler var ise aydınlatsın lütfen.

Hayır eğer hiç bir işe yaramayacaklarsa, bisikletçiye bir faydası olmayacaksa ya biz bir dernek kuralım, ya da bu dernekte bir görev üstlenip yönetime geçelim. Forumda bu işi üstlenip layıkıyla yerine getirecek tonla adam var.

Scudo
arada faceden etkinliklerini görüyorum.

Kocaeli il temsilciliğnin bişey yaptığını görmedim. Hele bir bisikletliler kocaeli il temsilciliği var ki akıllara zarar. Sanırım belediye ve gençlik spor il müdürlüğünce kurulmuş. Bisiklet adı altında goy goy. Etkinlik günü sabağın köründe buluşup 10 km gidip çaya çorbaya bırkıyorlar kendilerini.birde 130 kişi katılmış etkinliğe!

Geçen laf attım faceten 130 kişi bi araya gelip adına bisiklet turu diyip 10 km yapabiliyorsanız ancak hayatta başarılar dedim. 8 yaşında çocukta var turda diyor. E yaşında çocukta var diye bütün etkinliklerini ona göre mi hazırlayacaksın bu mu bisikletçilik?

Aynen öyle dostum. 10 km mesafe ve Çay Çorba olayı kesinlikle doğru. Aynı zamanda turladıkları hız da 12-13 km avg :)
Strava verileri berbat yani. Zaten sorsan da ne işe yaradığını bilmezler. Dediğin gibi hep goygoy.
Duyduğum kadarıyla da yönetim AB'den sağlam destek indiriyormuş her sene.

Bu duzene dur diyebilmek icin oncelikle uye olmak gerek. soyle bir aidat ve giris ucreti tablosu yayinlamislar .2015-10-14 14.33.06.png

Forumdan uye olalim . Icimizdende birini yonetim kuruluna secelim desek insanlar aidat vs odemek istemezler ...

Kayseride bulunan il temsilcisini defalarca şikayet ettik hiç bir iş yapmıyor...yapmadığı gibi insanları bisikletten soğutmak için elinden geleni yapıyor..Ancak murat suyabatmaz abimiz bu adamdan vazgeçemiyor...En sonunda biz kendi derneğimizi kurduk...Sizde boşverin herkes kendi işiyle anılsın...

@Turker.E

Türker dostumuz güzel konuşmuş. Bende ilginç bulduğum bir durumu paylaşmak istiyorum. Bu alayı valalı derneklerin yöneticileri nedense kask takmıyor. İlginç değilmi. kask kullanmıyor, etkinliklere takım elbise hadi bilemedin kot pantolon ile katılıyorlar. Ben tayt giyenini görmedim. Hoş tayt giymiş olsalardıda o ..t ve göbekten dolayı görmekde istemezdim doğrusu. Bisiklet derneği değil bürokratlar derneği sanki.

@mehmetsunu
Kask takmaz,yaptığı 10-15 kişilik etkinlikte bisiklet sürmez , arabayla gelir fotoğraf çeker sonra facebook sayfasında ''Bakın etkinlik yaptık'' diye fotoğraf paylaşır...Hatta ve hatta kendi düzenlemediği etkinlikleri bile kendi düzenlemiş gibi facebook sayfasında paylaşarak egosunu tatmin eder :D

Bence forumdan toplanıp üye olalım, ardından devrim yapıp yönetimi ele geçirelim, sonra bisikletçilik nasıl olurmuş herkese gösterelim.
Evet 40 yaşındayım ve hala bu gaz var bende. :)

@informatiker
Toparlanalım, olalım dostum??

Bu derneği çok bilmiyorum ama İstanbul için BUP diye bir olay var ve çok büyük emekleri var. Özellikle toplu taşımada şuan bisiklet taşıyabiliyorsak bu BUP'ın emeğidir.

@mtb_rider bende bisikleti ilk aldığım zamanlar bup'u buldum direk ona katılarak çevrem genişledi. bisikletliler derneği varmış yokmuş hiç haberim yoktu. bisikleti aldıktan 6 ay sonra kendilerinden haberim oldu

@m.klcts -> neden asil uye olmaliyiz?

2015-10-14 15.50.41.png

Asıl amaç son madde de belirtildigi gibi soz soyleme ve secilme hakkina sahip olabilmek icin .

@Kuzey Ege valla toparlanabiliyorsak bana uyar . Dernege darbe girisimi demesinler sonra :D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
8 yaşında çocuk varsa trafiğe çıkamaz zaten?

• Beğen
Tepkiler: Volg
Ben 2 yıl önce dernek üyeliği için mailleşmiştim. Derneğe üye olmak istediğimi ve aktif görev alabileceğimi söyledim. İletişimci olduğumu, reklam ve halkla ilişkiler alanında çalıştığımı, ayrıca prodüksiyon konusunda da deneyimli olduğumu belirtmiştim. Karşımdaki kişi yönetime mi girmek istiyorsunuz demişti direk. Ben ise hayır sadece katkı sunmak isterim dedim. Nedense yönetimde yer almak istediğim konusunda ısrarlı bir tavrı olmuştu. Ben size dönerim bilgi veririm dedi ama bir daha ses çıkmadı. O zaman demiştim burası bana göre değil diye. Köprü geçişlerine katıldım son 2 senedir. Maalesef memnun ayrıldığımı söyleyemem. En son yapılan köprü geçisinde de artık sinirlenince gruptan ayrılıp gitmiştim. Keşke daha etkin ve doğru işler yapabilseler. Derneği kötülemiyorum, ihtiyacımız var bu gibi oluşumlara ancak daha farklı olabilir.

Dernek üyesi olsanız bile öyle pat diye yönetim kurulu toplantılarına katılamıyorsunuz. Fikirlerinizi, eleştirilerinizi yönetim kurulu üyelerine özelden iletmeniz gerekiyor.

Bisikletliler derneğini eleştirdiğim için face sayfalarından engellenmiş vaziyetteyim. :)

Bandırma feribotunda saysür grubuyla karşılaşmıştım geçen.oranın kurucusu olan abi bayaa bi döktürmüştü bunlara.haksız değilmiş demek ki :) hatta projelerini çaldıklarından falan bahsetmişti

Bence haksızlık yapıyorsunuz. Bisikletliler derneği ve BUP'un son zamanlarda çok iyi çalışmaları oldu. Bir kaç bölgede yeni bisiklet yolları yapılmasında ön ayak oldular.Bayramda Facebook sayfasından yeni bir duyuru yapıldı. Marmaray'da,Yüksek Hızlı Tren'ler de,Otobüslerde artık gün içinde belli saatlerde bisiklet alınıyor.

• Beğen
Tepkiler: wenom
@Tolga Çelebi yapilan bisiklet yolu atakoyde kullandiniz mi ? Ben kullaniyorum arada. Kendim haricimde de bisikletli gormedim daha...

Ayrica yuksek hizli trene hala kabul edilmiyor. Kabul etselerde zaen hizli trende bisiklet koyacak pek bi alan yok diye biliyorum.

Yani sonuc olarak facebooka yazmakla olmuyor malesef

Geri