@kutlucan Yazdıklarımın tek kelimesini bile anladığınızı düşünmüyorum, çünkü şu an sizin, yazdıklarınıza karşı kurulan cümlelerle aynı noktaya geldiğinizi düşünüyorum. Tane tane anlatmak gerekirse;
1-Sadece ülkede değil, bütün dünyada sürdürülen saçma sapan politikaların -ki sadece bu siyasetin ana ekseni değil, sermayeden/kapitalden bahsediyoruz- sonuçlarına masum insanlar, yani bizler, yani siviller katlanıyor. Bu başka bir tartışmanın konusu burası ne yeri, ne zamanı!
2-"Eceliyle ölmek"ten kastım insanların rahat/sıradan bir yaşam sürüp, aileleriyle birlikte yaşlanıp, yaşlılıktan, hastalıktan vb. doğal yollardan yaşamını yitirmeleridir. Benim yukarıdaki mesajımda söylediğim şey ise zaten bu saçma sapan politikaların (burada eğitimi özellikle vurgulayalım) insanların eceliyle ölümüne bile fırsat tanımadığı, yok yere masum insanların hayatlarını bombalarla, terörle, savaşlarla, insanoğluna yakışmayacak türlü türlü barbarlıklarla,yahut trafik terörüyle veya saçma sapan magandalıklarla, hayatlarını kaybetmeleridir. Ülkemizde bunun vahşet boyutuna varan örneklerini ne yazık ki sıklıkla yaşıyor ve bunların bir parçası olmaktan utanç duyuyoruz.
3-İlk mesajınızda olduğu gibi bu mesajınızda da itham ediyorsunuz; "eğer öyleyse bazı televizyondakilerin de dediği gibi alışmaya başlıyoruz bakıyorum da." derken bile bana karşı bir ithamda bulunuyorsunuz, bu yüzden bence söylediklerinizin nereye gittiği hakkında en ufak bir fikriniz bile yok, bu yüzden cümlelerinize dikkat ediniz!
4-İlk mesajınıza çok farklı bir yanıt verebilecekken nezaketimi korudum, nezaketinizi koruyunuz. Ortaya bir taş atıp, sonradan -yine nezaket çerçevesinde- size gelen eleştirilere yönelik; ithamlarda bulunarak ve bir de üstüne tartışmanın bitmesini isteyerek bir şeyleri noktalayamazsınız. Bence edebimizle oturalım bir köşede ve tartışmayı sürdürmek istersek de özele çekilelim.
Saygılar.