Scudo Sports

Bisikletli Ölümleri Dursun 25 Ekim 2020

Sürüş ile alakalı neden kimse bir şey paylaşmamış! Eskiden BUP'ın organize ettiği tüm sürüşlere katılırdım, son bir kaç yıldır (bugün de dahil) katılmıyorum. Yalnız ilginç olan, forumdan kimse katılmamış mı bu sürüşe? Twitter'da bir kaç paylaşım dışında kaynak bulamadım.

Neyse daha çok ilgi çeken konu başlıkları ile mesajımı sonlandırayım. Bugün 34 km. sürdüm. Düz yolda max. 40 km/s hız yaptım. En yüksek hızım 45 km/s oldu. Şu an bisikletim ile odamdayım, şu an hiç bir şey dinlemiyorum!

Son olarak 5 yıl önce meşhur olmuşum, haberdar adında bir site haberimizi yapmış, düşün yani toplum için bu kadar önemli bir şey bisiklet!
(link)

Scudo
Ben İstanbul'da katıldım, geçmiş yıllardaki etkinlikler gibi kalabalık değildi. Tek başıma gittiğimden fotoğraf falan çekmedim çekilmedim. Drone çekimi dediler, videoyu paylaşırlarsa görürüz.

Katılım neden azdı? sorusunun nedeni kişisel fikrim olarak şu şekilde:

1. BUP dernekleşememiş, teşkilatlanamamış ve amacını yitirmiştir. Bir hafta içinde 6 bisikletlinin ölümü üzerine etkinliği sahiplenmesi gerekirken bunun yerine sessiz kalmayı tercih etmiştir.

2. İstanbuldaki bisiklet grupları etkinliği çeşitli nedenlerden ötürü benimsememiş. Zira bir üniversite bisiklet kulubü bu önemli günde "gezi" düzenlemiştir.

3. Bence en büyük sorun, bisikletlilerin içindeki ayrışmalar. Özellikle kendini istanbulun bisiklet temsilcisi olarak ilan eden şahıs bu sürüşe destek vermemiştir.

Organizasyona gelirsek,

Engelsiz Pedal Derneğinden samet bağırmaktan sesi kısıldı. Var gücüyle çalıştı. Basın ekipleri ve Migros(kendi bisiklet takımı bile varmış) gibi sponsorlar bile bulmuş. Ufak tefek sıkıntılar olsa bile bence üstesinden gelmiştir.

Bursa fos çıktı....

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Aydın35
@Kuzey Ege murat suyabatmazın askerleriyiz deme işini yapıyormuş..

Ankara da 100 e yakın bisikletlinin katıldığı bir organizasyon vardı. Ama tek bir grubun üyelerini yada bağlantısız bisikletçileri gördüm diğer arkadaşlar da katılım yapsaydı daha kalabalık olabilirdik (Belki gruplardan gelip grubunu belli etmeyenler de olabilir) TRT geldi kısa bir çekim yaptı....
Yetere mi? Yetmez . . .
Toplumsal bilinç oluşmadıkça hiç bir şey fayda vermez ne mavi yollar ne cezalar.

Toplumsal bilinç, eğitim, trafik kurallarına uyulması...
Toplu yasamın ve trafigin her alanında saygi, bilinc ve egitim olmadiktan sonra hicbir fark yaratılamaz!
Bizde gectigimiz hafta Bodrum'daki bir avuc bisikletliler olarak, Trafik Polisinin 2 dakika için yolu kapatarak destek olması ile kucuk bir farkındalık yaratmaya calistik.
Bunlar surekli ve birlik içerisinde yapilirsa bir parca ise yarayacaktır. Ozellikle 4 tekerleklilerin yaptığı kazalarda en cok zarar gören taraf sadece bisikletler degil, motorsikletler ve yayalar! Bu konuda ''onlar, bizler'' diyerek ötekileştirmeden hep beraber hareket etmek faydalı olacaktır.

bike1.jpg

IMG_20201025_130433.jpg

Ben katıldım.
Edindiğim izlenim şu: Bu camiadan bi cacık olmaz. 😠
Bir şeyler anlatılmaya çalışılıyor, çoğu insan goygoy peşinde. Yaşlı başlı insanlar espri yaptığını sanarak dikkat çekmek istiyor. Saçmasapan fikirlerini duyurmak için sürekli söz kesmeler ve daha neler neler.
Sözümona bisikletçinin sesi olduğunu iddia eden, neyin yandaşı olduğu açıkça belli olan dernek ya da grup temsilcilerinin kelimelere veya üsluba müdahale ederek konuşmayı baltalaması, reklamını yapmaya çalışması. Vesaire vesaire..
Yine her zaman olduğu gibi, duyarlı ve yetki sahibi bir üst makam varsa eğer, bir fayda gelir.
Yoksa bunlardan bi halt olmaz.
IMG_20201025_130433.jpg

Ben katıldım.
Edindiğim izlenim şu: Bu camiadan bi cacık olmaz. 😠
Bir şeyler anlatılmaya çalışılıyor, çoğu insan goygoy peşinde. Yaşlı başlı insanlar espri yaptığını sanarak dikkat çekmek istiyor. Saçmasapan fikirlerini duyurmak için sürekli söz kesmeler ve daha neler neler.
Sözümona bisikletçinin sesi olduğunu iddia eden, neyin yandaşı olduğu açıkça belli olan dernek ya da grup temsilcilerinin kelimelere veya üsluba müdahale ederek konuşmayı baltalaması, reklamını yapmaya çalışması. Vesaire vesaire..
Yine her zaman olduğu gibi, duyarlı ve yetki sahibi bir üst makam varsa eğer, bir fayda gelir.
Yoksa bunlardan bi halt olmaz.
Hele şu sağımdaki kel var ya, elimin tersiyle çarpmamak için zor tuttum kendimi 😆

çoğu insan goygoy peşinde. Yaşlı başlı insanlar espri yaptığını sanarak dikkat çekmek istiyor.
Sırf bu yüzden İzmir'deki sürüş gruplarından uzak duruyorum,geçen hafta bir anma sürüşü yapılmıştı katılmıştım,dediğiniz gibi yaşını başını almış kişiler sosyal olma adı altında espriler,ne bileyim bağırış çağırış şakalaşmalar,bunlar hep var ve sırf bu yüzden toplu sürüşlerden uzağım.Maşallah çok neşelisiniz dedim bir hanıma yaşı 50 rahat var,tabiki bisiklet beni neşelendiriyor dedi cevap olarak,bende bunun bir protesto tepki sürüşünü hatırlattım suratı düştü ablanın,sonra fısır fısır arkamdan konuşuyorlar...

@eshquiaa Sözümona bisikletçinin sesi olduğunu iddia eden, neyin yandaşı olduğu açıkça belli olan dernek ya da grup temsilcilerinin kelimelere veya üsluba müdahale ederek konuşmayı baltalaması, reklamını yapmaya çalışması. Vesaire vesaire..

bu cümleni delikanlı gibi açık açık ne demek istediğini yazarmısın
neyin yandaşı
sen oraya o insanları toplamışsın bir ölüm üzerine ama konuyu farklı yerlere getirip siyasi arenaya çevirmişsin haberin yok sanırsın cnntürk de gece siyaset ortamı

@eshquiaa Sözümona bisikletçinin sesi olduğunu iddia eden, neyin yandaşı olduğu açıkça belli olan dernek ya da grup temsilcilerinin kelimelere veya üsluba müdahale ederek konuşmayı baltalaması, reklamını yapmaya çalışması. Vesaire vesaire..

bu cümleni delikanlı gibi açık açık ne demek istediğini yazarmısın
neyin yandaşı
sen oraya o insanları toplamışsın bir ölüm üzerine ama konuyu farklı yerlere getirip siyasi arenaya çevirmişsin haberin yok sanırsın cnntürk de gece siyaset ortamı

Delikanlı gibi ha! Üsluba bak! Ben Tophane çocuğuyum koçum. Delikanlılık, racon, mafya, hayatım öyle geçmiş benim. Biz efendi olalım derken gelmiş burada poz kesiyorsun. Herkes anlıyor ne demek istediğimi ama demek ki gocunacak bir şey buldun.
Al bak, delikanlı gibi yazıyorum:

AKP YANDAŞI, HÜKÜMET YALAKASI, ÇIKARI İÇİN GAVATLIK YAPABİLECEK TIYNETTE ŞEREFSİZ ÇAPULCULAR. MİLLETİN ANASINI S**MEYE YEMİN ETMİŞ YANDAŞLARIN GÖT BİTLERİ. MEMLEKETİ AFGANİSTAN'A ÇEVİRMEYE ÇALIŞAN AMERİKAN AJANLARININ ŞAK ŞAKÇILARI. ŞANLI TÜRK TARİHİNİN EN KARANLIK DÖNEMİNİ YAŞATAN VATAN HAİNLERİNİN SUÇ ORTAKLARI.

Daha yazayım mı, yoksa yetti mi bu kadar delikanlılık? Bak, siyaset ortamı böyle olur.
Orayı siyaset arenasına çeviren, asıl yukarıda bahsettiğim ayak takımı idi. Şerefli Türk bayrağının 🇹🇷 altına saklanmaya çalışan şerefsizler.
Son sözümü de söyleyip konuyu bağlayayım:
YARGILANACAKSINIZ!

@eshquiaa delikanlı gibi o grupların isimlerini de verde tophane çocuğu musun toplukonut çocuğumusun görelim :)

Merhaba,

Eylemin amaci

artan bisikletli ölümlerine dur demek, motorlu taşıt sürücülerinin bisikletlilere saygısını arttıracak yasal düzenlemeler, değişiklik ve yaptırımlar talep etmek üzere

olarak tanimlanmis. Yasal duzenlemelerde degisim ve yaptirim icin makami yasama iken, neden eylem bu makam muhatap alinarak yapilmiyor? Kalamis parkinda toplanmanin, kanun koyucularin/duzenleyicilerin dikkatini cekme konusunda zayif kalacagini bir tek ben mi dusunuyorum?

Arkadaşlar, lütfen sakin ve serinkanlı olalım..
Yazdıklarımızın içeriğine, üslubuna dikkat etmek zorundayız. Eğer kişisel bir tartışma yapacaksanız bunu özelden yapınız...
Forum kurallarına uymayı kabul ettiğinizi anımsatır, iyi forumlar dilerim...

@eshquiaa delikanlı gibi o grupların isimlerini de verde tophane çocuğu musun toplukonut çocuğumusun görelim :)

Hala delikanlı muhabbeti yapıp hakaretengiz ifadelere devam ediyorsun. Tam da tahmin ettiğim karakterdesin.

Al bak, linkleri ile veriyorum, arama zahmetine girme diye:
Dolunay (link)
Bisikletliler Meclisi (link)

Tamam mı? Daha delikanlılık ister misin?

Ben Tophane çocuğu olduğuma eminim. Fakat artık senin ne çocuğu olduğun hakkında sağlam bir fikrim var.

• İnanılmaz
Tepkiler: Cemal Ç.
@Hidrolik Yağı Güzel çekimler olmuş, kendimi de gördüm son fotoğrafta :)

• Beğen
Tepkiler: Hidrolik Yağı
@firestone teşekkürler. 5 yıllık telefonumun kamerasıyla hareket halinde ancak bu kadar olabildi. Sonuncusu aslında video ama ilk kareyi alıp fotoğraf gibi koymuş siteye. Veya ben beceremedim eklemeyi.

Ben bu tür etkinlikleri mümkün olduğunca kaçırmam hatta Taner Beştek'in bıçaklanmasının üzerine düzenlenen protesto turuna da katıldım ama bu seferki protesto turuna katılamadım katılmayı çok istedim ama o gün kuzenimin evini taşımasına yardım etmem gerekti beni affedin. Yoksa iki kıta arasında gitmediğim sürece gittiğim her yere bisikletle gidiyorum hatta kıtalararası yolculuk yapacaksam da bisikleti vapura ya da trene koyup karşıya geçince ilk durakta inip bisikletle devam ediyorum konunun ciddiyetinin farkındayım.

Geri