Scudo Sports

BİSİKLETLİ ÖLÜMLERİ DURSUN! - 18 Ağustos Pazar - 16:00 - Caddebostan Beltur

@ermang

aynen dostum bende bu klişeyi geçiyorum bundan sonra bende cahil cühelayım icap ederse kapı ayna vs. yerleri yamulturum kırarım. Efendim biz bisikletliler çevreye saygılıyız.. Ben değilim kardeşim ben öküzüm! böyle ölüm lü olayları duymaktan yola çıkmaya korkar olduk beni sıkıştırırsa bir araba koydummu tekmeyi dikiz aynasına sökerim yerinden.. hoop rahatıma bakarım sonra.

Scudo
@Sefa.
Bu arkadaşlar bostancıya gelirken benim önümdelerdi.eşime bi el işareti yapıp geçtim.biz amatör bisikletçiyiz ama bence işin güzel kısmı bu.formalı kasklı spd pedallı kişiler önümde makas atıp durdular sürekli.bu benim için rahatsızlık verici.ama bazi kişilerde var ki işte bisiklet üzerinde görmek istediğim türden insan dedim kendi kendime.eşim bi ara sağa sağa gitmeye başlayınca sağınızdayım diye ses vererek kibarca uyaran bayan bunlardan biri oldu...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Iste oyle denilenler gibi de olmuyor. Forumdanda birkac arkadaş vardi yanimda birgun aksam gezisi yapiyoruz aracin teki 5kisi bisiklet suruyoruz kenara sikistirdi bizi. Tabii arkadan bizde laf filan soyledik araci takip ettik. Arac isiklarda aniden durdu bende o hizla arka bagaj kapagina yapistim duramadim. Sonra hemen kenara cekti icinden en zayifi 120 kg olan 4 vatandas ibdi uzerimize nasil kosuyorlar anlatamam. Kosarkende belinden kemerleri cikardilar. Artik icmisler veya cekmisler biseyler hic saglikli gozukmuyorlardi gecenin o saatinde. Onlar vuruyor biz vurmaya calisiyorz. Adamlar profesyonel ya yok boyle bi dovus tarzi. Resmen patlayacak yer ariyolarmis o da bize denk geldi. Tamam bizde vurduk filan ama hem hayatimizda kac defa kavga etmisiz onlara gore, hemde vucut acisindan bizden ustunlerdi. Iste arkadaslarin yanagi acilanlar kasi patlyan arkadaslar oldu. Bnde gaza gelip bisikleti atmistim uzerlrrine sonra onlarda bize atti bisikletleri bisikletimn hala arka stopu yok o gun kirildi. Etraftan gecen arabalardan hic duran yok ana cadde resmen meydan savasi oldu hic kimse durmadi ayirmaya bile. Polisi aradik 40 dk bekledik gelen olmadi. Adamlarda tekin gormedigimiz icin basimizin daha cok belaya girmesin diye yolumuza devam ettik. Velhasil hayvan heryerde hayvan. Diyorsunuz aynasini kirarimonu yaparim filan aman siz yine sakinliginizi koruyun. O aracin icinden hangi beyin yapisinda elinde aracinda hangi aleti olan psikipatin cikacagi belli olmaz. Ne badimixi belaya sokalim, ne de hayatimizi tehlikrye atalim. Yollar elverdikce spirumuzu yapip keyfimize bakalim. Simdi o gune bakiyorumda verilmis sadakamiz varmis bu adamlar herseyi yapabilirmis diyorum.

Kardeşim sende baktın içinde hayvan var ses çıkarma. gözün keserse yap yapıcanı. Gözün kesmiyorsa yada kaçmayı bilmiyorsan abi çek gitsin. :) bu arada büyük geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
@Ahsen Okyay

Desene arabadan 4 ayaklılar çıkmış. Hemen bir bisküvi, kemik verip veya bisikletten inip, yavaş yürüyerek korkmamış numarası yapsaydınız.

Helal olsun verdiğiniz mücadeleye. Hayat zorluk ve mücadele dolu. Eğer karşılık vermeseydiniz belki çok daha kötü olacaktı; belki birinizi ağır biçimde yaralayabilirlerdi bile.

En iyisi belaya bulaşmamak ama bela size bulaşıp da kaçacak durumunuz yoksa, ver elini mücadele, ver elini nefsi müdafa.

En azından ilk saldıran siz değilsiniz. Sadece nefsi müdafa yapmışsınız zorunlu olarak.

Neyse, geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
@Ender şeker

Ender Bey, inanın sizin karşılaştığınız ve görmek istediğiniz türden bir çok sürücü mevcut ama o fotoğraftaki gibi davranan ya da bahsettiğiniz gibi slalomlar yaparak keyif kaçıran ya da çevresindekileri riske atan insanlarda var.
Mesela o fotoğrafı ele alalım, hadi gelirsin bir nevi "Askerlik Hatırası" tadında düne ve o etkinliğe ait bir fotoğraf çekmek istersin ve o pozisyonu alırsın arkadaşlarınla. Fotoğraf çekilir ve sonra da normal sürüş pozisyonuna geçersin. Buna ne ben bir şey derim ne de bir başkası, anlayışla karşılanacak bir durum. Ama tutup da bunu kilometrelerce devam ettirmenin hiçbir izahı yok.

Kudret Bey o fotoğraftakiler için Atilla takımının mensubu olduklarını söyledi ki umarım öyle değildir ve sadece üzerlerinde Atilla takımına ait formalar bulunan bireysel bisikletlilerdir. Aksi halde sadece takımla çalışırken kurallara uyan, takım haricinde kendi kafasına göre davranan birileriyse bunlar ciddi anlamda bir yerde yanlış yaptıklarının farkına varmaları lazım.

@Sefa.

o çocuklar ile tur öncesi konuştum ,evet sefa bey onlar attila bisiklet takımında halen faal olan pedalşörler oradaki çocuklar çok genç yalnız antremanlarını gördüm yolda, antrenörler oldukça sert ...evet malesef bu durumu görse antrenörü ne der acaba, evet bende attila bisiklet takımı forması giyiyorum ,ama bana hediye edildi bana layık görüldü, o formayı tavşanlıya taşıdım, ekimde kartepeye taşıyacağım ...

@Kudret Kurtcebe
O zaman gençliklerine verelim kudret bey.zaten fotoğrafta en sağdaki arkadaş belki 12 - 13 yaşında ancak vardır.bu arada bu doblo sürücüsünün anahtarı bulundu mu acaba akıbeti nedir?

evet aynen genç dostlarımız...
ender bey,bu doblo sürücüsü serbest ,arkadaşlar ile karakolda anlaşmışlar ,yalnız o doblonun camını kıranları gören arkadaş var derneğin sayfasına yazmış kaskı ile vurmuş tabi iş uzadı olmadı ,ama bu cam kırılmasa idi o kişiler ceza alacak idi polis karakolda kimlerin üstüne kırdığını sormuş o insanlar orada olmaz ise polis bi şey yapamaz şikayetçi olacak şahıslar meydanda yok orada bekleyenlerde olaya maruz kalanlar değil ,polis tutanak tutacak şikayetçi yok ise olaya maruz kalanlar karakolda olmaz ise polisin yapabileceği bi şeyde kalmıyor

@Kudret Kurtcebe
Zaten polisler yapabilecek birşey kalmasın diye dua ediyor.polisin umursamazlığı insana kendi cezasını kendi vermesi gerektiği düşüncesini tetikliyor.kısacası öfkeyle kalkan zararla oturmuş.yinede aracın başındaki arkadaşlara teşekkür etmek lazım.sayı üstünlüğü ve sürü pisikolojisi ile hareket edip daha feci boyutlara getirmediler olayı.emin olun ki bu dobloyu sürenler kalabalık olsalardı bu kadar ufak geçmezdi bu olay.

Katılan arkadaşların ayağına sağlık, sesimizi bir nebze duyurduk akşam haberlerdeydik :)

Abi bırakın ufak tefek sorunları ben haberlerde izledim gayet kalabalık ve hoş görünüyordunuz muhtemelen de ne istediğinizi o ya da bu şekilde anlattınız amacına yönelik bi eylem olmuş katılan arkadaşları tebrik ediyorum :) Topluluk içinde zaman zaman bu tarz şeyler olur orda o kadar araba sürücüsü içinde keko bir doblo sürücüsü olduğu gibi :)

Geri