oktay3833
Daimi Üye
- Tepki
- 268
- İsim
- oktay
Hatta burada da konu açmıştım hangi bölüm sizce diye. Hey gidi günler beBenimdir bu efendim. Atanamadık şuan geri dönüşüm işçiliği yapıyoruz.
Güzelce sabunla köpürterek yıkayın. İyice kuruttuktan sonra zinciri yağlayın. Sizin durumunuzda WD40 da sıkabilirsiniz. Hem pası söker hem yağlar daha iyi olur. Sonraki kullanımlarda normal zincir yağından devam edersiniz. Fren vites vs ayarlarını yapmak için küçük alyan takımı alın 1-6 arası en çok kullanacaklarınız olur. Pedalları söküp pedalların yataklarını gresleyebilirsiniz. Fren balatalarını kontrol edebilirsiniz. Kendi başınıza yapacağınız bunlar olur. Sele borusunu yukarı alın boyunuza göre ayarlayın. Bisiklet size küçük muhtemelen, baya bi yükseltmeniz gerekir seleyi ama sele borusunun en azından %25'i içinde kalsın.Geçtiğimiz senelerde Gaziantep Belediye'sinin dağıttığı bisiklet ablam neticesiyle var elimde, neler yapmam gerektiğine dair ve ürün önerilenizi bekliyorum. Bisikleti ayağa kaldırıp kullanmak istiyorum.
330489 dosyayı görüntüle
Bisiklet bu şekilde. Sağına soluna baktım özelliklerini öğrenmek için, anlamasam da. Onları da paylaşayım. 330490 dosyayı görüntüle
Bu sağ ve sol ön kolda Shimano Revoshift yazıyor
Sağda 7-speed solda bi kısımda Max-Tourque 100kgf-cm yazıyor.
Bunlar zor dönüyor bu arada, nereyle ilgili problem var bilmiyorum.
330491 dosyayı görüntüle
330492 dosyayı görüntüle
Zincirin takılı olduğu kısımda SHUNFENG yazıyor
Buranın altındaki parçada ise Shimnano Tourney yazıyor
Lastiklerde çatlaklar varmış bayağı, iç dış lastik değiştirmek lazım.
Üstündeki lastikte GHAURI 26x1.95/2.125 yazıyor önde de arkada da
Herhangi başka bir yerinde marka/model ismi vs. göremedim.
Bakımlarını kendim yapıp hem öğrenmek, hem vakit geçirmek istiyorum.
Birkaç lastik buldum en çok hoşuma gideni atacağım, fiyat/performans olarak nasıldır bu bütçelere daha iyisi bulunur mu, iç lastik henüz bakmadım. Başka ne bakımlar yapmam lazım?
ht tps://app.hb.biz/wui5kuYqTLpa
(Link ekleyemediğim için boşluk bıraktım silerek bakabilir veya aşağıdaki metni aratıp bulabilirsiniz)
Cst c1446 kahverengi 400₺
Aynı satıcının diğer e ticaret sitelerinde (n11, trendyol vs) benzer fiyata satıyor, kendi sitesinde kargo ücretsizmiş herhalde teki 360₺
Bir de şişmanbisiklet satıyor piyasada, başka satan yok galiba.
Hangi bakımları hangi sırayla yapmalıyım?
Hocam dün biraz daha baktımDış iç lastik böyle bi kombo yapabilirsiniz.
Hocam beni yanlış anlamayın ama bu bütçedeki lastiklerden pek bir kalite beklemeyin. Mitas, irc, chaoyang hepsinin en giriş seviyesi ürünleri zaten 350-400 bandında. Siz şehirler arası turlara çıkmayacaksanız çok takılmayın. A B C marka hepsi aynı olur. Bu seviyedeki bi bisiklete bu modellerden daha yüksek bir şey almak da pek mantıklı olmaz zaten. Size neresi uygun gelirse oradan alın. 26" jant olmasına dikkat edin. Kalınlık olarak da üzerindeki lastik kalınlığının altı sorun olmaz ama çok fazla kalınını almayın kadroya sığmayabilir.Hocam dün biraz daha baktım
Rubena/Mitas Flash diye bi lastik buldum. Siyahı BikeSTore'da 420₺
Kahverengi AtakBisiklet'te 560₺. Kahverengi olması şart değil tabii.
ht tps://bikestore.com.tr/rubena-flash-bisiklet-dis-lastik-26x175-st19443
ht tps://www.atakbisiklet.com/urun/rubena-mitas-flash-26x1-75-kahverengi-bisiklet-dis-lastik-5607
Avrupa malıymış bunlar yapayzeka çok daha fazla övdü çok daha kaliteli diyor, emin olamadım.
Yok hocam estağfurullah ne yanlış anlaması.Hocam beni yanlış anlamayın ama bu bütçedeki lastiklerden pek bir kalite beklemeyin. Mitas, irc, chaoyang hepsinin en giriş seviyesi ürünleri zaten 350-400 bandında. Siz şehirler arası turlara çıkmayacaksanız çok takılmayın. A B C marka hepsi aynı olur. Bu seviyedeki bi bisiklete bu modellerden daha yüksek bir şey almak da pek mantıklı olmaz zaten. Size neresi uygun gelirse oradan alın. 26" jant olmasına dikkat edin. Kalınlık olarak da üzerindeki lastik kalınlığının altı sorun olmaz ama çok fazla kalınını almayın kadroya sığmayabilir.
Mitas flash da olur farketmez. Kahverengi renge fazladan 140 TL verip vermeyeceğiniz size kalmış.
Revoshift yani döndürmeli vites mekaniği hakkında benim bilgim yok. Ya internetten bakacaksınız, söküp, pas sökücü sıkıp, yağlayacaksınız yada kendiniz hiç uğraşmayıp fahiş fiyat istemeyen bir bisikletçide tüm bakımlarını yaptıracaksınız. Ellerinde uygun iç ve dış lastik varsa da değiştirteceksiniz. Fahiş fiyat isterlerse lastikler için kendiniz alıp değiştirirsiniz onun bir zorluğu yok.
Bisikletçi pas sökücü kullanıp zincir ve dişlileri kurtarmaya çalışmak yerine komple sıfırıyla değiştirmek gerekir diyebilir. Belki gerçekten değişmesi de gerekiyor olabilir.
Bisikletler hakkında hiç bir bilginiz yoksa zorlanırsınız çok zamanınızı alır tüm bisikleti elden geçirmek.