Scudo Sports

Bisikletli Öğretmenler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba. Bisiklet hobisine, hatta belki de yaşam tarzına gönül vermiş öğretmen arkadaşları bir araya getirmek, kendi özel hayatlarının yanı sıra mesleki hayatlarına yansımalarını paylaşmak, bisiklet hobisini öğrencileri ile paylaşma, yeni kuşaklara da aktarma konusunda yapılan çalışmaları paylaşmak ve fikir alışverişi yapmak amacıyla böyle bir buluşma alanı oluşturmak geldi aklıma. (Soyadlarımızı vermek mecburi değil Niclerle bile olsa ortak bir platform oluşturmak hoş olur düşüncesindeyim. Eminim birbirimizden öğreneceğimiz çok şey vardır meslektaşlarım.

Ekşi'nin amiyane tabiriyle umarım "başlık başa" kalmaz :)
Kendimle başlamak gerekirse;
1) Samet MERCEMEK, 11 Yıllık Öğretmenim (Coğrafya), İstanbul Tuzla'da bir denizcilik meslek lisesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyorum. Çok ekstrem durumlar olmadıkça okula, bazen ilçe mem'e bisikletle gidip gelmeyi tercih ediyorum.

Scudo
Merhaba hocam ben de sınıf öğretmeniyim ismim Onur Elazığ da çalışıyorum.Bisiklet sürmeyi sevenlerdenim.Haftada 2 ya da üç gün 30 -40 km bisikletle kısa turlara çıkıyorum.Özgürlüğü en iyi hissettiğim an bisiklet sürdüğüm zamanlar😉.Ayrıca memnun oldum

Merhabalar, ben Mustafa Kacar. Matematik öğretmeniyim. Kırıkkale'den katılıyorum. Performans amaçlı yol bisikleti kullanıcısıyım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. İyi olan kazansın. 🤣
Tanıştığıma memnun oldum. Yalnız her meslek sahibi kendine ayrı bir grup açarsa ilginç olur.

@Mustaac Mustafa hocam herkes bisikletin yayılmasından gençlerin özendirilmesinden bahsediyor, bizim kadar gençlere dokunan ulaşan etkileyen varsa (çukur dizisi vs hariç) buyursunlar 😊
Memnun oldum hocam.
@ghostt onur hocam memnun oldum.
@amasseia hocam bekliyoruz.

Merhabalar. Ben de sınıf öğretmeniyim, ismim Ali ve Karacabey'de çalışıyorum.

En son 9-10 yaşlarinda bir bisikket sahibiydim ve aradan geçen 20-21 yıl sonra tekrar bisikletim olsun, evde göbek büyütmeyim, gezeyim yeni yerler kesfedeyim diyerekten geçen sene yol bisikleti alarak bu aileye katıldım.

Karacabey'de bisikletli grup olmadigi için 1 arkadasla ya da tek basina spor amaçlı sürüşler yapıyorum.

Okulda da yeri geldiginde öğrencilerim 2. sınıf öğrencisi de olsa bisiklet hakkında konuşmalar yapar, bisikletin guzelliklerinden ve faydalarindan bahsederim. Ve benim bisiklet sürdüğüme çok şaşırırlar, hatta gülerler 😄

Son düzenleme:
@Mustaac Mustafa hocam, yol bisikleti bakıyordunuz sanırım aldınız mı?
Bisan in yeni üretimleri bayilere yollamasini bekliyorum. Eli kulağında inşallah. Bisan rc9800 alacağım gibi. Rx9500 de ikinci seçenek olarak aklımda.

Bisan in yeni üretimleri bayilere yollamasini bekliyorum. Eli kulağında inşallah. Bisan rc9800 alacağım gibi. Rx9500 de ikinci seçenek olarak aklımda.
Hayırlı olsun şimdiden, şehir serilerini de yol serilerini de inceledim fiyatı ölçüsünde güzel modeller geliyor gibi. Ben de bisikleti yeni almış olmama rağmen yol bisikleti çok ilgimi çekmeye başladı.

Ekleme: Bu arada eba patladı yine dersleri giremiyorum, buraya kaydı dikkatim doğrudan :)

Hayırlı olsun şimdiden, şehir serilerini de yol serilerini de inceledim fiyatı ölçüsünde güzel modeller geliyor gibi. Ben de bisikleti yeni almış olmama rağmen yol bisikleti çok ilgimi çekmeye başladı.

Ekleme: Bu arada eba patladı yine dersleri giremiyorum, buraya kaydı dikkatim doğrudan :)
Firma ceosunun bu bisikletleri kullandığı videolar mevcut. Tercihimi de ona göre şekillendirdim hatta. Bana güven veriyor Bisan şu anda nedense. Yeni distributorlukler alıp piyasayı domine etmeye çalışıyorlar gibi. Bu sene bolca yeni model çıkardılar. Covid nedeniyle bütün firmalar gecikme yaşadı, aynı şey Bisan in başına da geldi. Şubattan beri bekliyorum...
Bakalım bisiklet ulaşsın detaylı bir inceleme konusu açarım muhtemelen. Almak isteyenlere çok yardımcı oluyor bu tarz konular.

Bisiklet olarak ne aldınız hocam? Hayırlı olsun.

@Mustaac Hocam, performanstan ziyade konfor ve ulaşım için şubat ayında Mosso Legarda 2027 almıştım, o zamandan bu yana da kullandıkça daha sportif sürüş arar oldum, bir de burada yanımdan vızır vızır geçen yol bisikletli arkadaşlar pek bir gözüme batar oldu son zamanlarda. O açıdan belki yaz sonu bir ihtimal yaza girerken yol bisikletine dönüştürebilirim. Benim ayırdığım bütçe alüminyum kadro, en fazla da 105 set alacak kadar ama.

@Mustaac Hocam, performanstan ziyade konfor ve ulaşım için şubat ayında Mosso Legarda 2027 almıştım, o zamandan bu yana da kullandıkça daha sportif sürüş arar oldum, bir de burada yanımdan vızır vızır geçen yol bisikletli arkadaşlar pek bir gözüme batar oldu son zamanlarda. O açıdan belki yaz sonu bir ihtimal yaza girerken yol bisikletine dönüştürebilirim. Benim ayırdığım bütçe alüminyum kadro, en fazla da 105 set alacak kadar ama.
Normalde bende de benzer bir bütçe vardı. Sonradan beklerken olmuşken tam olsun dedim karbon kadroda karar kıldım.
Tur-yol-tur- şimdi inşallah tekrar yol şeklinde bisiklet maceram var 3 yılda. Bu 4.yil tekrar yol bisikletine geçeceğim. Geçen yol Peugeot t11 kullandım ama drop bar bağımlılık yapmış, yol bisikletine tekrar dönüyorum. Dizimde hafif bir rahatsızlık vardı epey bir rahatladı.
Geçen yıl legarda 1821 ile bisiklete başlayan bir arkadaşim da sizin gibi yola geçiyor şimdi. Ona da Peugeot r13 sipariş ettik bekliyoruz. Dediğim gibi covid nedeniyle bütün firmalar çok gecikti. Onun bisiklet haziran başı ancak gelir gibi...

Meslektaşlarımız da varmış forumda... :)
Ben de yeni atanmış Sosyal Bilgiler Öğretmeniyim Aksaray/Eskil 'de görev yapıyorum.Haftada 2-3 gün uzaktan eğitim derslerimiz var.Konyalı olmamdan mütevellit 5 yaşından beri bisiklet sürüyorum :)

@sametmrc ben de uzun araştırmalarım sonucu 1.500 TL olarak düşündüğüm bütçeyle Mosso Legarda almak için elimi ovuştururken birden bir U dönüşü ile dedim ki ''bende yol bisikleti alacağım!!!''

Haa neden bu yargıya vardım, baktım mtb alan da hibrit alan da bir şekilde yol bisikletine yöneliyor bi zaman sonra ve dedim ki ''yahu madem nirvana noktası yol bisikleti e o zaman hibrit alıp değiştireceğime direkt yol bisikleti alayım.''

Ve bütçemi de biraz zorlayarak hanımı da ikna ederek yol bisikleti aldım, mutluyum :) Yol bisikleti almak da yetmiyormuş: alengirli dolgu silikonlu taytlı şortlar(tövbe tövbe), kask, gözlük, pompa, yedek lastik... bana kargo geldikçe hanım ters ters bana bakar oldu :) Bilmiyorum bu işin sonu nereye varacak.

Son düzenleme:
@sametmrc ben de uzun araştırmalarım sonucu 1.500 TL olarak düşündüğüm bütçeyle Mosso Legarda almak için elimi ovuştururken birden bir U dönüşü ile dedim ki ''bende yol bisikleti alacağım!!!''

Haa neden bu yargıya vardım, baktım mtb alanda hibrit alanda bir şekilde yol bisikletine yöneliyor bi zaman sonra ve dedim ki ''yahu madem nirvana noktası yol bisikleti e o zaman hibrit alıp değiştireceğime direkt yol bisikleti alayım.''

Ve bütçemi de biraz zorlayarak hanımı da ikna ederek yol bisikleti aldım, mutluyum :) Yol bisikleti almak da yetmiyormuş: alengirli dolgu silikonlu taytlı şortlar(tövbe tövbe), kask, gözlük, pompa, yedek lastik... bana kargo geldikçe hanım ters ters bana bakar oldu :) Bilmiyorum bu işin sonu nereye varacak.

Hanımın gönlünü hoş tutacaksın. Yoksa büyük sıkıntılar çıkıyor. Aldıklarını izah etmeye uğraşmaktansa, birşey olmamış gibi davranmak daha etkili. Bisiklete birşey aldıkça hanıma da birşey al. En güvenli yol bu :)

Merhaba. Ben de öğretmenim. 15 senedir İstanbul Ümraniye'deyim. Bisiklete 2016 yılında başladım. Daha çok yazın turlarda kullanıyorum. Tura hazırlık olarak da İstanbul içinde kullanıyorum fırsat buldukça. Yeşil pasaportu alınca yaz tatilinde 2 ayda İstanbul dan Portekiz e tur planım ve ileride ekonomik olarak rahatlayınca (umarım ömrümüz yeter😄) 1 yıl ücretsiz izin alıp G.Ameirka tur planım var. Tur manyağı oldum çıktım. Selamlar bisiklet seven tüm meslektaşlarıma. 😎

Haa neden bu yargıya vardım, baktım mtb alanda hibrit alanda bir şekilde yol bisikletine yöneliyor bi zaman sonra ve dedim ki ''yahu madem nirvana noktası yol bisikleti e o zaman hibrit alıp değiştireceğime direkt yol bisikleti alayım.''

Ben "bisiklete ayırabildiğim bütçe" derken bu kadar açık konuşamamıştım eyvallah hocam duygulara tercüman oldun :)

Merhaba. Ben de öğretmenim. 15 senedir İstanbul Ümraniye'deyim. Bisiklete 2016 yılında başladım. Daha çok yazın turlarda kullanıyorum. Tura hazırlık olarak da İstanbul içinde kullanıyorum fırsat buldukça. Yeşil pasaportu alınca yaz tatilinde 2 ayda İstanbul dan Portekiz e tur planım ve ileride ekonomik olarak rahatlayınca (umarım ömrümüz yeter😄) 1 yıl ücretsiz izin alıp G.Ameirka tur planım var. Tur manyağı oldum çıktım. Selamlar bisiklet seven tüm meslektaşlarıma. 😎
Yunus hocam memnun oldum o tarafta da çok güzel gezi güzergahları var.

Merhabalar burası bana çok uygunmu bilemedim bende kpss çalışan bir beden eğitimi öğretmeni adayıyım evdeyim İstanbul'da olmam münasebetiyle çok çıkamıyorum ama pazartesi ufak tur düşünüyorum başakşehir'deyim buarada
Muvaffak olmanı dilerim hocam, hepimiz geçtik kpss sürecinden hayırlı olsun şimdiden.
Hanımın gönlünü hoş tutacaksın. Yoksa büyük sıkıntılar çıkıyor. Aldıklarını izah etmeye uğraşmaktansa, birşey olmamış gibi davranmak daha etkili. Bisiklete birşey aldıkça hanıma da birşey al. En güvenli yol bu :)
Mustafa hocam mariokaldato'nun "hanıma çaktırmadan bisikleti upgrade etmenin yolları" minvalinde bir konusu vardı yanlış hatırlamıyorsam :)

Hocam benimki göstere göstere. Açıkça, alenen.... Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. Bizim hanım gizli saklı işi sevmiyor.

Geri