Scudo Sports

Bisikletli Gezgin Hale Sargın

@hidromek

Belkide yukarıda Hale hanımı eleştiren insanlar, hale hanım gibi reklam yapmadan yolculuk yapıyorlardır. Bu nedenle insanların hayatlarına nasıl adımlar attıklarını bilemiyorsundur. Üzgünüm, mesnetsiz bir yorum olmuş seninkisi.

@ippon

İkinci kez yorum yazmaya gerek bırakmadın.

Scudo
Bir insan işini gücünü bırakıp dünyayı gezeceğim diyip bu düşüncesini eyleme geçiriyorsa saygıyı hakeder aynı zamanda bu seyehatlar sırasında kendisine sponsor bulup bir şekilde televizyonlarda yayınlatabiliyorsa ayrıca takdir edilmesi gerekir bunun yerine bizde nerdeyse arkadaşı ellerine geçirseler bir temiz hırpalıyacaklar vay efendim televizyona çıkılırmıymış yok efendim sponsorla tur yapılırmıymış diye birde suçlanıyorlar sırf bu sebeble tura çıkıpta bu muameleyle karşılaşmak istemeyen insanlar tura çıktığını kimseyle paylaşmıyordur. Bir turcunun sponsorla tura çıkmasından başka birisi neden rahatsız olur onu bir türlü anlamıyorum

@hidromek
Gürkan Genç ‘in de Atılım Üniversitesi, ortlieb yanılmıyorsam bir de north face sponsoru ayrıca bloğundan gönüllü bağış yapabilirsiniz. Ama Gürkan Genç ‘i ilgi ve merakla takip ediyorum

Forumdaki bazı konulara bakınca "Vay efendim, adam konuyu açmış da sonra bir daha uğramamış" vs yorumları gördüğüm için, tarihe not düşmek anlamında söylemek isterim ki;

Bisikletli, bisikletsiz, sponsorlu, sponsoruz, Ortlieb'li, Ortlieb'siz... her gezgin benim için makbuldür. Yaptığını kitap, televizyon, İnternet üzerinden bizimle paylaşırsa daha da makbuldür. Bir şekilde para bulup ya da üretip gezisini ya da turunu ne kadar uzatırsa o kadar iyidir.

Eleştirenlerin eleştirme hakları da bakidir tabi ki.

Sosyal medyadan devamlı show yapan hiçbir turcuyu hayalimdeki turcu ile benzeştiremiyorum. İmkanları, sponsorları, yanlarında bolca destekleri var hatta normal hayatları bile o kadar düzen içinde değildir. Her şeyleri son derece belli bir programda, hikayeleri yapmacık, inandırıcılıktan öte. Bisikleti kültürünü ve bisikleti kendi ün ve çıkarları için kullanıyorlar. Populer olmak için bisiklet üstündeler. Samimi değiller, ilgimi çeken tipler hiç değiller. Gereken ilgiyi bulmazlarsa bisikletten inerler. Onları turculuğu like'a bağlı. Gerçek turcuları arıyorsanız, Avrupalı ve Asyalı turcuları takip edin. Türklerden bu alanda da bir cacık çıkmaz.

186919
Bear Grylls çekim arasında. :komik:
En sevdigim, takip ettiğim, ürunlerini satin aldığim. Vahşi Doğa da daima hayatta kalan.
Hele Türkiye nin vahşi doğasinda bir hayatta kalışi var çevirip çevirip tekrar izliyorum.Hastasıyim.?

@h.kozan
Olmaz..Yanlış..
Gerçek turcu,gerçekten bisiklete binen gibi söylemlerin altı boş..Milyarlarca insan var karşınızda..Hepsi birbirinden farklı..Haliyle bisiklete sizin istediğiniz gibi binmeyen insanları,sen gerçekten bisiklete binmiyorsun,sen bisikletten anlamazsın,sen gerçek turcu değilsin,sen bisikleti kötü emellerine alet ediyorsun gibi şeyler söyleyerek hor görmeye gerek yok..
Bırakın isteyen istediği şekilde bisiklete binsin,yeter ki bisiklete binsin..
Bisikleti veya bisiklete binmeyi kutsallaştırmaya gerek yok..Sen gerçek müslüman değilsin filan..Tekfir etmeler filan..Ne oluyoruz ya:booo:
Bisiklete binen insanlardan mutlu olacağınıza,bisiklete binen insanları beğenmiyorsunuz..O aslında şöyle filan..Yahu,o da öyle olsun..Sen de böylesin işte..Herkes bir çeşit..Bunu kabullenmek lazım..

@Kaan.Özçelik
Şeyma subaşı da kendine gezgin diyor peki o da makbul mü?

Forumun düzeyi egosantirik polemiklerle iyice düşmüşken durduğumuz yeri sorgulamalıyız.
Burası " Bisiklet Forum " mu yoksa " Benim favorim budur, diğerleri cehennemin çukuru dur " portalı mı?
Kış ayları klavye başında laf bezirganlığı yapanlara önerim: uygun donanım ve motivasyonla temiz havada turlayın.Biraz kafanız dağılır, beyninize oksijen, yüreğinize merhamet pompalanır, biz de pesimist yorumları okumak zorunda kalmayız...

@ahlaksız

Benim görüşüm bu yönde. Ticari bir amaç ve popüler kültür sömürüsü duyguları ile hareket ediyorlar. İsteyen istediği şekilde düşünebilir. Bana hitap etmedikleri ifade ettim sadece. Turları boyunca kaç km bisiklet sürdükleri bile muamma birkaçı hariç.

• Beğen
Tepkiler: Hale Sargın
Ne yapsın peki Canello bisiklete Rubena lastik takıp mı gezsin?

@ippon

İlgili kişinin adını biliyorum ancak gezginlikle ilgili anlatılarını izlemedim, dinlemedim. Eğer gezdiği yerlerden bize magazin dışında birşeyler aktarıyorsa neden olmasın.

Hale Hanım'ı da şahsen tanımam. Yazdıklarımdan nasıl bir sonuç çılardınız bilmiyorum ama benim olumladığım ya da makbul gördüğüm kişilerin kendileri değil, ürettikleri sonuçtur. Bunu anlatamamış olduğum için kendime kızdım.

Sanat ürünü ile sanatçıyı, anlatı ile anlatanı birbirinden bağımsız düşünmek gerektiğini düşünüyorum. Cem Karaca 1986'da Türkiye'ye döndüğünde Özal'ın elini öpünce yer yerinden oynamıştı. O gün onu eleştirenler açısından "Namus Belası" ortadan kalktı mı, "Tamirci Çırağı" küçük mü düştü? Bence hayır.

Herkese selamlar beyler,

2 ay önce yapılan bu yorumların hepsini ancak okuyabilme zamanım oldu.

Malumunuz bisiklet kullanırken sürekli internette dolaşmak mümkün olmuyor. Bisikletten indiğimde de öncelikle akıl ve ruh sağlığımı koruyabilmek için yoga yapıyorum, daha çok insana bisikleti sevdirebilmek, bisikletin bir ulasim araci oldugunu gosterebilmek, kadinlari da cesaretlendirip bisikletin üstüne çıkartabilmek için sosyal medyada paylaşımlar yapıyorum, sosyal medya takipcilerimi bagis yapmaya yönlendirerek sirf bisiklet kültürü küçük yaşlardan itibaren başlasın diye köy okullarina bisiklet kulüpleri kurmaya çalışıyorum, internet başında onun bunun hayatini izleyerek, onu bunu çekiştirmek yerine yoga yaparak hem bedenini hem de ruhunu harekete gecirmesi ve insanlarin para vermeden yoga yapabilmeleri icin yoga merkezleri ile anlasarak yoga dersleri cekilisleri duzenliyorum, cocuklarin bisikletle ilgili hayal dunyasini genişletip bu hayali sanatla buluşturmak icin çocuk resim yarışması duzenleyip bu cocuklara hediyeler gönderebilmek icin sponsorlar arayip buluyorum, babadan zengin olmayinca, dilenerek degil çalışarak hayatımı kazanabilmek icin profesyonel meslegim olan organizasyon işini gezi organizasyonları yaparak devam ettiriyorum, biliyorsunuz ki az da olsa bu hayat parasiz ne yazik ki su an ki hayat tarzimda mumkun degil, siz erkekler benden daha iyi bilirsiniz bisikletin insani ne kadar aciktirdigini. Ne yazik ki enerji veren kuruyemis sponsoru bulamadım, malum kuruyemisler de az para degil. Keske ona da sponsor bulabilsem!

Manken ya da magazin unlusu olmayan, kendine benzer bir kadini bisiklete binerken, tek basina seyahat ederken televizyonda izleyen kadinlara ulaşabilmek, yillarca alisagelmis luks yerleri gezdiren, tv basindaki bir cok kisinin maddi olarak ulasamayacagi yerleri gosterip insanlara ic cektiren gezi programları yerine aslinda baska türlü ve daha ekonomik yollarla da seyahat edebilirsinizi gosterebilmek icin tv programı hazirliyorum.

Bunun yanisira 2-3 yilda bir görebildigim ailemle, dostlarimla intenet uzerinden iletişim kurmak icin zaman ayiriyorum, gezdigim ulkelerde tanistigim insanlarla iletisim kurabilmek icin yabanci dil ogreniyorum, daha saglikli beslenmek ve daha ekonomik olmasi icin yemek yapmaya zaman harciyorum, bu dunyaya gelis amacimin sadece yemek-icmek ve sevişmek olmadiginin farkina vararak dogaya ve insanliga hizmet edebilmek icin sosyal sorumluluk projeleri düzenliyorum. Bunlari yapmamin nedeni rant olsun, hesaplarima takipci dolsun diye degil insan olmanin sorumlulugu olarak bakiyorum, sosyal sorumluluk projelerimi sosyal medyada paylasiyor olmamin nedeni ise belki en azindan 1 kisi gorur etkilenir de bir kisi daha elini tasin altina koyar düşüncesi,ben de nitekim de bir cok kisiden aldigim geri donusler bu tarz paylasimlarimin ne kadar faydali oldugunu bana gosterdi. Sessiz sedasiz gezen, gezdigini paylasmayan insana saygim sonsuz, ben ise paylasmanin en guzel sey olduguna inanıyorum, cebindeki parayi, kalbindeki sevgiyi, yemegini, elindeki imkani, bildiklerini, gorduklerini, termosundaki suyunu... cunku bisiklet camiasi olarak cok iyi biliyoruz ve deneyimliyoruz ki paylasinca daha bir guzellesiyor dunya.

Isteyen istedigi gibi dusunebilir hakkimda kötü yorumlar beni bildiğim yoldan döndürmeyecek, güzel yorumlar sele üstünde nasir tutmus popumu kaldirmayacak. Daglari bisikletimle tek basima asarken bu yolculuğun bana ogrettigi seylerin en basinda bu egosal durumlari da asmak oldu.

Herkese selam ve sevgilerimi iletirken cok sevdigim bir cumleyi de sizlerle paylasmak istiyorum.
Derler ki;
"ÖYLE İNSANLARLA KARŞILAŞACAKSIN Kİ BU HAYATTA UÇSAN YÜRÜMEYİ BİLMİYOR DİYECEKLER"

Hic birinizin tekerine taş değmesin.
Hadi bana eyvallah!

@Hale Sargın seni 1.5 yıl öncesinde tanımıştım instagram aracılığı ile :) İlk tanıdığım gün ki gibisin abla tabi araya tv programı falan girdi biraz karıştı ama yine de devam ediyorsun. Ayrıca şahsi sorularıda içtenlik ile facebook'da italya ile alakalı soruları yanıtlamanda zaten samimiyetinin bir göstergesi sen bizim yapamadığımızı yapıp bisiklet ile dilediğince pedallıyorsun tekerine taş değmesin güvenli yolculuklar dilerim. :)

Ne kadar güzel; kimseyi kırmadan, kişilerin görüşlerine saygı göstererek ve kelimelerinizi çok iyi seçip biraz da dokundurarak kendinizi anlatmışsınız. Yolculuk bu meziyeti de insana katıyor. Yolunuz açık olsun...

@Hale Sargın
Hale hanim ne kadar içten yazmisin. Ben hakkinizda dönen eleştirileri cok saçma ve yersiz buldugumu soyledim. Insanlar youtube de ki benzer kanalllara gore daha az bisiklet temasi gorunce hemen kafada kurmaya baslamislar malesef. Cunku hayat neyle uğraşırsaniz ugrasin onunla ilgili gosteriş yapmak uzerine kurulu oldugundan meseleler cok saçma yerlere gidiyor.
Selametle gezin :)

@Hale Sargın

Hoş geldin ,

@Hale Sargın

Yazının sonuna şu cümleyi ekleyince tedirgin oldum. Yazdığım ve yazılan yorumlara tekrar baktım. Şahsına yapılmış saygısız bir yorum var mı diye ? Cık. Hayır. Kimse size, sevdiğiniz ve paylaştığınız bu sözü hissettirecek bir yorumla, anlayışla yaklaşmadı. Neden bu tahammülsüzlük ? Nazarımda egosal durumlar henüz aşılamamış. Kimse yaptığınız işe tü kaka demedi. Tek başınıza hiç tanımadığınız coğrafyalarda pedal basmak tasınız. Bu başlı başına takdire şayandır.

Bisikletli bir gezgin olarak Türkiye'nin en popüler bisiklet forumunda mesaj sayınız 2016 dan itibaren üç dört tane. Bir tanesi yukarıda yazdığınız eleştirel yorumlara karşı verdiğiniz tahammülsüzlük belirtisi. Kimse buraya blogunuza gösterdiğiniz özeni göstermenizi beklemiyor. Paylaştığınız 2-3 yazıya forumdaşların verdikleri tepkiye karşılık yazılacak sohbet yazıları dahi bulamadım. Sosyal medyanız üzerinde yaptığınız paylaşımlarda ticari paylaşımlar, bisiklet gezintisinin önün geçtiğini düşündüğümden sizi takibi bıraktım. Burada yaptığımız eleştiride bundan öte değildi. Yani takip etmekten keyif aldığım bir gezgin profiliniz olmadığını belirttik. Bu neden sizi yada forumdaşları bu kadar rahatsız etti hala anlamış değilim. @ippon kod adlı arkadaşımında belirttiği gibi, paçanızdan çekmedik, saygısızlık etmedik, haset hiç etmedik.

Bir kaç basit cümle ile sizi eleştirenlerin insanların üzerinde bıraktığınız haksız,yersiz ve acımasız yaftadan sonra sonra sizi takip etmekten vazgeçme kararımdan memnun oldum.

Yaratan sizi korusun ve yolunuz her daim açık olsun.

@Hale Sargın hanim merhabalar,

Oncelikle gezinizde basarilar. Sahsi fikrim, evet sponsor bu tip gezilerde sart, evet bir yerlerden degirmenin suyu gelmeli. Kimsenin burda servet dusmanligi yapmaya hevesli oldugunu da dusunmuyorum; ha keza isterseniz ticaret boyutuyla yapin gezinizi. Kendi bileceginiz istir.

Yalniz yazdiginiz yazinin ziyadesiyle kibirli, fazlasiyla tepeden bakan, hepsinden onemlisi cinsiyet ayrimciliginin tepesinde gezinen bir yazi oldugunu belirtmem gerekir. "Beyler", "siz erkekler".. Size elestiri getiren insanlarin erkek olmasi mi sizce elestirilerinin altinda yatan? Siz boyle eril bir dusunceye karsi mi yaziyorsunuz bu cevabi? Kadin olmaniza edilen tek bir kelime mi var? Bu otekilestirmeyi nicin yapiyorsunuz?

Kimsenin sizi yolunuzdan dondurmeye veya moralinizi bozmaya calistigi falan yok. Siz nasil yukarida bahsettigim gibi kendi bildiginiz yoldan gitme hakkina sahipseniz, insanlar da sizi takip etmeme sebeplerinden bahsetme hakkina sahipler. Biraz fazla alinganlik gostermis ve acikcasi burada size elestiri getirenlere haketmedikleri bir tutum sergilemissiniz. (@mtb_rider a katiliyorum bu konuda; hala egosal bir durum soz konusu)

Ucsaniz da siz yurumeyi bilmiyorsun diyen insanlara da kulak verin, zira belki yurumeye ihtiyaciniz olan yerler de olacaktir.

Tekrar seyahatinizde basarilar, ben takip etmiyordum, takip etmeye baslayacagim.

Hadi bana eyvallah! Behlül kaçar gibi olmuş ... Siz küçük dünyalarınızda debelenin gibi olmuş .. Bazı yazarları doğruluyan veda olmuş . Siz saklamaya çalışsanız da yok saysanız da ya da görmezden gelmeye çalışsanız da o kibir yok mu o kibir bütün benliğinizi ele geçirmiş . Yazdıklarınızın alt notalarında hep bunlar var !

Elbette tekeriniz hep düz bassın.

Geri