Scudo Sports

Bisikletleriyle gezen çifti kaza ayırdı

Allah rahmetini kaldırsın böyle canavarlardan ne kadar dua etsekte her zaman böyle olaylar olacak bu yüzden benim sözüm bu!

Scudo
Merhumeye tanrıdan rahmet diliyorum.

Geçen yaz bisiklet yolunda bisikletle evime dönerken, bisiklet yoluyla tali yolun birleştiği noktada lüks bir aracın bana çarpmasına ramak kalmıştı; çok ciddi bir kaza atlattım. Aracın şoförü abuk subuk konuşup üste çıkmaya çalışınca polis çağırdım. Amacım, bisikletlilerin ve yayaların can güvenliğini tehlikeye atan, şehir içinde ara sokakta tehlikeli derecede hız yapan bu kendini beğenmiş insan müsveddesine ceza yazdırmaktı; zira bu tür insanlar yediği küfürü, hakareti unutur ama yediği para cezasını asla unutmaz; bunları parayla terbiye edeceksin. Lakin gelen polis ekibi benim hakkımı korumak yerine şoförden taraf oldu, herhangi bir ceza yazamayacaklarını söyledi. Ceza yazabilmeleri için kazanın gerçekleşmiş olması gerekiyormuş. Yani adam beni aracının altına alıp öldürmeli ki ceza kesilebilsin.

Hak-hukuk bizden yana değil arkadaşlar. Ülkede hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku geçerli. O yüzden kendi başımızın çaresine kendimiz bakacağız; canımızı bu gibi yol teröristlerinden sakınacağız elimizden geldiğince. Yapacak başka bir şey yok.

Nerde olursak olalum kimse bisikletlilere dşkkat etmiyor hatta bisikletlileri yoldan atmak için ellerinden geleni yapan sürücüler bile var malesef bikaç kuşak daha bu sıkıntıları çekicek ancak şöyle bi durumda var bu sürücülerde uzaydan gelmedi ehliyet alınırken bisikletle ilgili bilgilenndirme gerek aşırı caydırıcı trafik cezaları gerek ve en önemlili şehir planlaması yapılırken ayrılmış bisiklet yolları yapılması gerek ozaman bu problemleri daha az konuşuyor oluruz diye düşünüyorum hepinize kazasız sürüşler

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Kaza ve sonuçta bir can gitti...:(ardında sevenlerini, sevdiklerini bıraktı...:agla:çarpan sürücüye bu vicdan azabı yeter ömrü boyunca...:tskler:

Allah rahmet eylesin...

İki tane kaza haberini peş peşe okudum. Sadece bisikletliler sürücüleri olarak değerlendirmemek lazım. Trafikte bilinçlendirme şart.

En büyük çare bisiklet yolları konusunda çalışma yapmak diye düşünüyorum. Ama öyle bir bisiklet yolu hayal edin ki, ne araba park etmiş ne de yaya trafi olmayacak o yollarda. Ancak o zaman bu tarz kazaların önüne geçebiliriz.

Merhumun ailesine Allah sabır versin...

Toprağı bol olsun. Kalanlara çok zor.
Hepimizin başına gelmesi muhtemel olması ise oldukça korkutucu.
Geçen sene bile bile üzerime doğru beyaz renk bir şahin drift yapmıştı.
Amacı beni öldürmek değildi belli ki hayvan şakası yapmak, korkutmaktı.
Korktum ama korkulan olmadı o an şoka girdim ve plakayı almak aklıma şoktan çıkınca geldi ama geç kalmıştım.
Bazen aynı böyle insanlıktan nasibini alamamış tipler bisiklet sürerken hızıma paralel kalıp arabanın camlarını ve müziğini son ses açıp akıllarınca taciz ediyorlar.
Yazık bu onlara haz veriyor birilerinin hayatını riske atacak kadar vicdansız ve akılsızlar.
Tek kelimeyle onlara çok acıyorum.

Geri